İçeriğe Yönlendir

Sprey Boya - Nasıl Çıkar

Serkan Karadağ

Recommended Posts

Serkan Karadağ
(düzenlendi)

Geçmiş olsun Serkan. Neyse ki yazılanlara göre çok problem etmeye değmeyecek gibi.

Saygılarımla.

Teşekkurler Abi.

Çok kafama takmıyorum. Sadece pratik bir çözümü için foruma danıştım. Yazan arkadaşlara çok teşekkürler. Sentetik tiner deneyecektim. Gürçay Beyin uyarılarını dikkate alacağim. Boya koruma yapan bir yer ile görüşüp karar verecegim inşallah.

Kaput filmi olsaydı keşke.

Aklıma geldi, keşke olsaydı diye ama şimdiye kadar hiç ihtiyaç duymadım. Tavsiyeniz için teşekkürler. tarihinde Serkan KARADAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Selülozik tiner bence zarar vermez. Çünkü oto boyasında ve son kat vernikte sertleştirici var. Selülozik tiner bu katmanları eritmez ancak sertleştiricisiz olan sprey boyayı çözer.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ
(düzenlendi)

Selülozik tiner bence zarar vermez. Çünkü oto boyasında ve son kat vernikte sertleştirici var. Selülozik tiner bu katmanları eritmez ancak sertleştiricisiz olan sprey boyayı çözer.

Sayın Hocam kiymetli bilginiz için çok teşekkürler. Çok küçük bir alanda kulak temizleme pamuğu ile denemeye niyetim var. tarihinde Serkan KARADAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Sayın Hocam kiymetli bilginiz için çok teşekkürler. Çok küçük bir alanda kulak temizleme pamuğu ile denemeye niyetim var.

Bagaj ya da arka koltuk alt kısmında deneyebilirsiniz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

geçmiş olsun Serkan, alacağın tinere çok dikkat et. yanlış verebilirler.

Teşekkürler Abi. Dikkat edeceğim yoksa tüm kaputu boyatmak zorunda kalırım.
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Teşekkürler. Elimde kil var. Köksalin tavsiyesini bekliyorum.

Keşke bugün gelseydin arabayı yıkarken aradan çıkarırdık :)

Ben olsam ilk zift sökücü denerdim olmazsa kil ile deneme yapılabilir. Her zaman yumuşaktan serte ürünler denemeli. Kilden oldukça umutluyum çünkü çeşitli boyaları temizledim daha önce.

Bu arada kaliteli bir koruma sprey boyanın arabanın boyasına yapışmasını geciktirir/engeller.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Keşke bugün gelseydin arabayı yıkarken aradan çıkarırdık :)

Ben olsam ilk zift sökücü denerdim olmazsa kil ile deneme yapılabilir. Her zaman yumuşaktan serte ürünler denemeli. Kilden oldukça umutluyum çünkü çeşitli boyaları temizledim daha önce.

Bu arada kaliteli bir koruma sprey boyanın arabanın boyasına yapışmasını geciktirir/engeller.

Çok teşekkürler.

Bu gun ogleden sonra oldu. Decabit var Hocam, ilk bunu denesem olur mu?

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Sanayide bir kere tinerle arabasını komple silen birini görmüştüm.Gidip sorduğumda arabanın boyasını temizliyor vs. demişti.Sentetik tinerdi ve bezi bolca ıslatıp siliyordu.Sentetik tineri deneyebilirsiniz zarar vermez ancak selülozik zarar verebilir.

Ayrıca bunu yapan zihniyet kaput filmini farketseydi başka yere yapardı yapacağını.Çok geçmiş olsun.Çbs nin bir pastası var bayağı kalın oda denenebilir aklınızda bulunsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Sanayide bir kere tinerle arabasını komple silen birini görmüştüm.Gidip sorduğumda arabanın boyasını temizliyor vs. demişti.Sentetik tinerdi ve bezi bolca ıslatıp siliyordu.Sentetik tineri deneyebilirsiniz zarar vermez ancak selülozik zarar verebilir.

Ayrıca bunu yapan zihniyet kaput filmini farketseydi başka yere yapardı yapacağını.Çok geçmiş olsun.Çbs nin bir pastası var bayağı kalın oda denenebilir aklınızda bulunsun.

Çok teşekkürler. Bu zihniyeti engellemenin yolu yok.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Aynısı bende de olmuştu boyacılarda satılan yağlı boyayı inceltmek için kullanılan sentetik tinerle çıkarmayı başarmıştım sende deniyebilirsin... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Aynısı bende de olmuştu boyacılarda satılan yağlı boyayı inceltmek için kullanılan sentetik tinerle çıkarmayı başarmıştım sende deniyebilirsin... :)

Teşekkürler. Sizde tecrübe ettiyseniz artık biraz daha rahat kullanırım.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Serkan Bey, öncelikle geçmiş olsun, pasta denediniz mi? Sanırım pasta temizler. Sonra da cila yapılırsa sorun kalmaz gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Teşekkürler. Pasta kullanmadım. Henüz hiç bir şey yapmadım Abi.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çok teşekkürler.

Bu gun ogleden sonra oldu. Decabit var Hocam, ilk bunu denesem olur mu?

Decabit iyidir, deneyebilirsin, yetmezse pasta o da yetmezse kil denenebilir. Kil temizlik konusunda pastadan daha üstündür. Yüzeyde fazla bekletmeden uygulamak daha iyi olur ben olsam şimdi iner denerim.

Decabiti sık bi bezle aşağı akan kısmı silip boyaya sür yine 30 sn sonra mf bezle silmeyi dene muhtemelen çözmeye başlayacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Decabit iyidir, deneyebilirsin, yetmezse pasta o da yetmezse kil denenebilir. Kil temizlik konusunda pastadan daha üstündür. Yüzeyde fazla bekletmeden uygulamak daha iyi olur ben olsam şimdi iner denerim.

Decabiti sık bi bezle aşağı akan kısmı silip boyaya sür yine 30 sn sonra mf bezle silmeyi dene muhtemelen çözmeye başlayacaktır.

Çok tesekkürler, yarın veya salı günü deneyip sonucu yazarım.
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çok tesekkürler, yarın veya salı günü deneyip sonucu yazarım.

Konum at geliyorum ben çıkarıcam :D
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Konum at geliyorum ben çıkarıcam :D

Sen gel yeter, arabayı boş ver. Muhabbet ederiz. Daha güzel olur.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı

Sprey boya ise eğe büyük ihtimalle akrilik yani su bazlıdır, maket işi ile uğraştığım için bu tip boyaları sökmek için bir yöntemim var oda benzin istasyonlarında satılan DOD 3 fren hidrolik yağı bütün boyayı söküp atıyor fakat aracın kendi boyası üzerinde nasıl bir tepkime verir bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Sprey boya ise eğe büyük ihtimalle akrilik yani su bazlıdır, maket işi ile uğraştığım için bu tip boyaları sökmek için bir yöntemim var oda benzin istasyonlarında satılan DOD 3 fren hidrolik yağı bütün boyayı söküp atıyor fakat aracın kendi boyası üzerinde nasıl bir tepkime verir bilemiyorum.

Kesin çözüm olur arabanın tüm boyasınıda söker :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Abi geçmiş olsun. Görünce çok canım sıkıldı. Tinerden önce kil, gaz yağı gibi şeyleri denemekte fayda var.

Biz çocukken araba çizmiştik. Şimdi ne kadar korkunç bir şey yaptığımızı anlıyorum. Benim aklım ermiyordu fakat yanımdakilerin aklı eriyordu ve beni azmettiriyordu...

Allah affetsin, başka bir şey diyemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Abi geçmiş olsun. Görünce çok canım sıkıldı. Tinerden önce kil, gaz yağı gibi şeyleri denemekte fayda var.

Biz çocukken araba çizmiştik. Şimdi ne kadar korkunç bir şey yaptığımızı anlıyorum. Benim aklım ermiyordu fakat yanımdakilerin aklı eriyordu ve beni azmettiriyordu...

Allah affetsin, başka bir şey diyemiyorum.

Senin canın sağ olsun Emre :) . 

ilk gördüğümde benim de canım sıkıldı :( . Olacağa ve öleceğe çare yok yok derler. Ne yapalım oldu bir kere çözümünü arayacağız. Senin dediğin gibi önce decabit deneyeceğim. Olmaz ise gaz yağı veya tiner ile uygulama yapacağım. Yine çare olmaz ise kil ile uygulama yapacağım. En son olarak boya koruma yada kaportacı olacak.  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Seni çılgın, hadi oradaaann diye bir şarkısı vardı Murat Kekilli nin, o geldi aklıma :D:p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Seni çılgın, hadi oradaaann diye bir şarkısı vardı Murat Kekilli nin, o geldi aklıma :D:p

Hangimiz hiç çılgınlık yapmadık ki şu hayatta :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...