İsmail Özler 6 Aralık 2015 Paylaş 6 Aralık 2015 arkadaşlar bugün bir servise gittim antifiriz kaçağı için aracı lipe kaldırdı usta aracın altındaki bazı kaçakları söyledi bana devir daim pompasının kaçırdığını söledi bu pompa ne işe yarar kaçırdığı sıvı yağmı yoksa sumu eğer yağ ise bizim normal bildiğimiz motor yağına koyduğumuz yağmıdır.yani motorun yağı eksiltmesinin sebebi devir daim pompasından kaçan yağ ile alakalımıdır eğer motor yağı düzenli kontrol edilirse devir daim pompasını değiştirmeye gerek varmıdır? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Aralık 2015 Paylaş 6 Aralık 2015 Devirdaim pompası motorun soğutma suyunu devirdaim eder. Pompanın arızalandığı zordur ama olabilir tabii ki. Pompa iyice sorun çıkarmadan gerekli onarımı yaptırtın. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 6 Aralık 2015 Paylaş 6 Aralık 2015 Benim ki daha dün arızalandı. Hemen müdahele ettik. Triger 5000 km önce değişti. Ustaya ısrar etmeme rağmen değişmedi. İyi durumda diye. Sizin ki ses yapıyor mu? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 6 Aralık 2015 Paylaş 6 Aralık 2015 Devir-daim pompası motor soğutma sıvısının (antifiriz-su karışımı) motor bloğunda dolaşmasını sağlar, motorun soğutma sisteminin kalbidir. Tahriği ekseriyetle V-Kayışından alır. Kaçırıyorsa kısmından benim anladığım motora monte olduğu yerdeki keçe-conta dan kaçırıyordur. Motorun yağ eksiltmesiyle alakalı değildir. Bazende içindeki rulman(bilye) bozulmaya başlayınca ses yapar. Bu belirtilerde değişmekte fayda vardır Yorum bağlantısı
İsmail Özler 6 Aralık 2015 Yazar Paylaş 6 Aralık 2015 hayır ses falan yapmıyor ama usta yağmı kaçırıyor dedi sumu kaçırıyor dedi tam anlamadım fiyatınaa 250 tl dedi siz değiştirdinizmi Yorum bağlantısı
Fırat Önal 6 Aralık 2015 Paylaş 6 Aralık 2015 https://www.youtube.com/watch?v=_jpTq8ktHGY Bende bu ses oldu dün. 1 Yorum bağlantısı
İsmail Özler 6 Aralık 2015 Yazar Paylaş 6 Aralık 2015 bende böyle bir ses yok geçmiş olsun dikkat etmek lazım Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 6 Aralık 2015 Paylaş 6 Aralık 2015 triger set ağır bakım zamanında ustanın iyi durumda demesine rağmen hiç düşünmeden yenisini takdırdığım parça,bence temel parçalar önemli bakım zamanlarında iyi durumda olsa bile değişmeli (parça ömrü veya kullanılan zamana bakarsak) kafamız rahat olsun,geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 6 Aralık 2015 Paylaş 6 Aralık 2015 Devirdaim pompası soğutma suyunun devirdaimini yapar, genelde triger ile birlikte değiştirilir çünkü ikisi için ayrı işçilik yapılmasından kurtulmak daha karlıdır. Bu büyük bir sorun değil hatta sorun olarak bile düşünme triger değişmesi gibi düşün. Yorum bağlantısı
Kenan Koç 6 Aralık 2015 Paylaş 6 Aralık 2015 (düzenlendi) soğutma suyunu devir daim ettirir.yağla alakası yoktur miladı dolduysa tahliyeden kaçırmaya başlar basit sistemli bir parçadır bendede değişti araç 40.000 de iken.önerilen markasıda buggati idi.fiyat 120 ile 150 arası birşeydi 6 Aralık 2015 tarihinde Kenan Koç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 7 Aralık 2015 Paylaş 7 Aralık 2015 İtalyan üretim bugatti devirdaim su pompasını 90 TL civarına satıyorlardı ama siz bilirsiniz 250 çok pahallı geldi bana. Yorum bağlantısı
İsmail Özler 9 Aralık 2015 Yazar Paylaş 9 Aralık 2015 bencede çok pahalı kafam karıştı şuanda böyle kullanıyorum yeni kaçırmaya başlamış Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 (düzenlendi) bencede çok pahalı kafam karıştı şuanda böyle kullanıyorum yeni kaçırmaya başlamış Kaçırma varsa, kesinlikle ve kesinlikle antifriz takviyesi yapmayın.. En kısa surede servise giderek, değişimini yaptırmanızı oneririm. Sökülmüşken triger setini de değiştirmeniz menfaatinize olacaktır.. İşçilik aynı.. Servis yanlızca ek olarak malzeme parası isteyecektir.. İyi bir servis ise kendileri triger seti değişimini teklif edecektir.. Servise gitmek için beklemeyin.. Parkettiğiniz yerde arabanızın altını göl olarak bulabilirsiniz... Devamında çekici vs.. maceradan maceraya koşarsınız.... İhmal etmeyin.. 9 Aralık 2015 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 İşçiliği iyi olan bir usta bulmak da önemli. Ben trigerle birlikte set olarak değiştirdim, yaklaşık 3000 km sonrasında ses yapmaya başladı, ustam da yan çizmeye başladı; biraz daha çoğalsın öyle bakalım dediler.. Yorum bağlantısı
İsmail Özler 10 Aralık 2015 Yazar Paylaş 10 Aralık 2015 işin kötüsü trigeri ve kayışlarını değiştireli 2 ay oldu daha yeni değiştirdim yani.antifrizle devirdaim pompasinin alakasi varmi Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 11 Aralık 2015 Paylaş 11 Aralık 2015 İşçiliği iyi olan bir usta bulmak da önemli. Ben trigerle birlikte set olarak değiştirdim, yaklaşık 3000 km sonrasında ses yapmaya başladı, ustam da yan çizmeye başladı; biraz daha çoğalsın öyle bakalım dediler.. işin kötüsü trigeri ve kayışlarını değiştireli 2 ay oldu daha yeni değiştirdim yani.antifrizle devirdaim pompasinin alakasi varmi Devirdaim pompası, antifrizli suyu devir daimm eder, o nedenle söküldüğü zaman antifriz de boşaltılır, eski ise komple değiştirlir, senin ki yeni olduğu için aynısından ilave edilir.. Bende de aynı işlem yapılacak, ustanın gönlü olursa bir ara bakacak, bazı arkadaşlarda hiç elletme dedilir kararsız kaldım. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 11 Aralık 2015 Paylaş 11 Aralık 2015 (düzenlendi) işin kötüsü trigeri ve kayışlarını değiştireli 2 ay oldu daha yeni değiştirdim yani.antifrizle devirdaim pompasinin alakasi varmi Triger seti değiştirilirken, servis devirdaimi değiştirmeyi teklif etmedimi? Triger seti değişirken, devirdaim değiştirmediyseniz hata yapmışsınız. Tekrardan aynı işçilik ucretini odemek zorunda kalacaksınız... Egerki antifrizi triger kayışına dökerlerse, Triger kayışınızda vw gergi bilyasında zamanla bozulmalar oluşabilir.. Değişim yaptırdıgınız servisi yeniden gözden geirmenizi öneririm.. Devirdaim, sistemdeki antifrizi devirdaim eder.. sökünce motordaki antifrizin tümü boşalacaktır.. Ardından yalancı hararet problemi yaşamamanız için, işi iyi bilen bir yerde bu işlemi yaptırın. Havası düzgün alınmazsa, çok sıkıntı yaşarsınız.. Bu işte, işini iyi yapabilen ve yaptıgı işin arkasında durabilecek servis seçmeniz çok önemli.. 11 Aralık 2015 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İsmail Özler 11 Aralık 2015 Yazar Paylaş 11 Aralık 2015 hayır teklif etmediler devir daim degiskligiyle alakali konu gecmedi şuanda böyle biniyorum bakalım bir sıkıntı gözükmüyor. birde bu benim 2. focusum diğerindede böyle sorunlar vardı focusu seviyorum sevmesine ama laf aramızda bunları öğrenince arabamdan soğuyorum. satmayı bile düşündüğüm oluyor.oysaki bu arabaların farklı bir duruşu karizması var.arabadamı sıkıntı yoksa servistemi bilemedim. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 12 Aralık 2015 Paylaş 12 Aralık 2015 hayır teklif etmediler devir daim degiskligiyle alakali konu gecmedi şuanda böyle biniyorum bakalım bir sıkıntı gözükmüyor. birde bu benim 2. focusum diğerindede böyle sorunlar vardı focusu seviyorum sevmesine ama laf aramızda bunları öğrenince arabamdan soğuyorum. satmayı bile düşündüğüm oluyor.oysaki bu arabaların farklı bir duruşu karizması var.arabadamı sıkıntı yoksa servistemi bilemedim. Kaçırıyor olması habercidir.. Bir anda hararet vs gibi sebeplerden kendinizi çok masraflı ve can sıkıcı bir onarım süreci içersinde bulabilirsiniz... Unutmayınki arıza olmadık biryerde ve zamanda başınıza gelebilir.. Zaman ve imkanlar müsaitken, ufak bir değişim ile bütün bu surecleri yaşamak zorunda kalmazsınız.. İhmal etmeyin, düzgün güvenilir bir servis bulup en kısa zamanda değişimi yaptırmanızı öneririm.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Aralık 2015 Paylaş 12 Aralık 2015 (düzenlendi) hayır teklif etmediler devir daim degiskligiyle alakali konu gecmedi şuanda böyle biniyorum bakalım bir sıkıntı gözükmüyor. birde bu benim 2. focusum diğerindede böyle sorunlar vardı focusu seviyorum sevmesine ama laf aramızda bunları öğrenince arabamdan soğuyorum. satmayı bile düşündüğüm oluyor.oysaki bu arabaların farklı bir duruşu karizması var.arabadamı sıkıntı yoksa servistemi bilemedim. Bunlar ufak tefen sorunlar.. aracı satmayı düşündürecek şeyler değiller. 12 Aralık 2015 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Sanirim bir yanlisiniz var.Benim de su an devir daimden su kacagi sorunum var.gorev yaptigim yer dolaysiyla tedaviyi kendim uygulayacagim.ilk tespitime gore devir daim pompasi tahrigi V kayisindan aliyor.V kayisi ve akabinde sarj dinamosunu sokunce sirada devir daim pompasini da sokup degisimi yapabilecegim diye dusunuyordum.Simdi trigerle birlikte degisir,ayni isciligi gerektirir dediginizi gorunce emin olmadim. Devirdaimi v kayışı çeviriyor dogru.. Devirdaim, konum olarak triger kayışının altında bulunuyor. Triger kayışını sökmeden devirdaimi yerinden çıkartamazsınız.. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 (düzenlendi) Cevabiniz cok gec geldi soktum bile [emoji6] Genelde triger ve devirdaim beraber değişir. Ömürleri genel olarak birbirine yakın zamanda biter. Kayışa dökülen antifrizin kaışın kimyasal yapısını bozdugu düşünülür. Bu sebeplerden dolayı beraber değişmek işçilik olarak daha rahattır.. Zor olan yolu seçmişsiniz, bu kadar işçilik yapılmışken triger değişiminide yapsaydınız. Bağlantı kelepçenizden de kaçak var gibi duruyor. Umarım fotoda gözüken kelepçeyide değiştirmişsinizdir.. Uzun yıllardır hizmet veren yaylı kelepçeler zamana yenik düşerek, metalin özelliğini yitirmesinden dolayı artık ilk günkü sıkıştırma kabiliyetini koruyamıyor.. Yapmış oldugunuz çalışmanın fotoları varsa, emsal olması açısından bir konu açarak paylaşmanız, forum üyeleri açısından faydalı olacaktır.. 15 Şubat 2016 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 (düzenlendi) Triger ve devirdaim yaklasik 1.5 sene, 4000 km evvel degisti.Devirdaim orjinal ford logolu montaj parcasi ama sansizlik diyelim.Lastik antifiriz iliskisini biliyorum ama elimden geldigince dikkat ettim.Bi sekilde devirdaimi soktum ama acikcasi trigeri sokmek benim harcim degil.Ayri bir bilgi seviyesi ve tecrube gerektiren bir islem triger degisimi.Oyle ki bu denli imkansizliklar icinde mumkun degil.Devirdaim pompasi bile bir hafta icinde gelecek.Takdir edersiniz ki cok pis ve yagli bir islem tek basima oldugum icin resim pek mumkun olmadi belki toplarken.Bahsettiginiz yerden kacak yok basinc testi yapmistim sadece devirdaim tahliyesinden kacak vardi. Onerileriniz ve ilginiz icin tesekkurler.... 1.5 yılda 4000 km.. arabayı hiç kullanmamışsınız... Yag vs. diğer kısımlarıda kontrol ediyorsunuzdur diye düşünüyorum.. Triger ve devidaim birlikte değişmeli konusunu destekleyen bir durum daha oluşmuş.. Triger değişiminden 4000 km sonra, saglam çalıştıgı yere kadar gider düşüncesiyle değiştirilmeyen devirdaimin bozulması bunu destekler nitelikte.. Keşke triger değişirken, devirdaimi de değiştirseydiniz.. Bütün bu can sıkıcı, yorucu ve uzun süreclere gerek kalmazdı.. Kaucuk hortumlar, bağlantı yerlerine kaynamış olabilir. Kelepceyi sökmek isterken hotrum elinizde kalabilir.. Kelepçe değişirken kaucuk hortumuda değiştirmek gerekli..Montaj işleri bittikten kısa süre sonra bağlantı yerlerinden kaçırma olursa da kötü olur.. Bulundugunuz yerdeki olumsuzluklar göze alınırsa, karar sizin.. 16 Şubat 2016 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Evet, ben yanlış anlamışım. Çalışma şartlarınız da oldukca zorlu.. Allah kolaylık versin. 4000 km sonrası devirdaim bozulması buyuk şanssızlık olmuş. Kullanılan marka neydi? Bazı yedek parçacılar, sıkıntılı parçaları üretici firmaya geri gonderebiliyor.. Görüşmeniz faydalı olabilir. Bu tip işlerin piyasada yapılması malesef bu durum gibi riskler içerebiliiyor.. Triger ve devirdaim değişimi yetkili serviste yapılmış olsaydı, parça ve işçilik garantisinde ücretsiz değişim yaptırabilirdiniz.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts