İçeriğe Yönlendir

Virajlarda Sola Dönüşte Araç Önden Arkaya Sallanıyor.

Hüseyin KÖSTERELİ

Recommended Posts

Hüseyin KÖSTERELİ

Merhaba başıma bir problem geldi gittiğim ustalar sorunu çözemedi şurdan olabilir burdan olabilir diyor focusumla sola vşraja girdiğimde rot balasçıların tabiri ile balık sırtı olan bir yola girmiş gibi araç sol önden sağ arka tarafa sürekli dalıp çıkıyo salıncak gibi sallanıyor. Tam olarak belli bir açı ve hızda aşırı derecede yapıyor. Düşük hızlarda hisstemiyorum. Anlayan yada başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Lastik havalari , lastik durumu nasil ? Yuruyende herhangi bi sorun varmi ? Araci sıfırmı aldiniz 2. El ise kaza durumu varmi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Hocam benzer bir sorun bende de vardı alt tablayı bir kontrol ettirin. 

pr_01_1283_max.jpg?rev=1386665348

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
(düzenlendi)

Sanırım benimde hissettiğim salınımlardan bahsediyorsunuz.Genellikle direksiyon tam kırılıp yapılan manevralarda yapar bunu araç hafifi salınım yapar sağ sola sallanır gibi olur.Bu çoğu araçta olur ama sorun olarak algılanmadığı için kimse dikkat etmez.Benim şimdiki aracımda dahil hemen her aracımda ayı salınımları hissediyordum.Özellikle tam u dönüşü yaparak çıktığım otoparkta bunu her aracımda yaşıyorum ama bende bunu sorun olarak görmüyorum :) Daha çok dönerken değilde dönüş bitip direksiyon toplama aşamasında meydana gelen bir salınım oluyor umarım aynı şeyden bahsediyoruzdur :)

Yanlız bende bu sadece çok düşük hızlarda  oluyor sizde yüksek hızlarda olması düşündürücü.

tarihinde Ahmet Türedi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erol Erefe

Bir ihtimal amortisörden de kaynaklı olabilir. Hızla tam sola dönüşte araç sağ öne doğru yatarken amortisör baskıyı sönümlemezse bütün yük helezon yayına biner ve yay da sallanma hissine neden olabilir. Bu sebeple bana kalırsa amortisörü de bir kontrol etmenizde fayda var.

Yorum bağlantısı
Hüseyin KÖSTERELİ

Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. Bugün bir tamirciye daha gösterdim ilk etapta bir rot balanscıya git, düzelmezse amortisörleri değiştirelim baya eski olduklarını söyledi. Bakalım hayırlısı. Jantları 2 yıl önce düzelttirmiştim fakat yaşadığım yerde yollar aşırı derecede bozuk tekrar yamulmuş olabilir ama jantlardan olduğunu düşünmüyorum çünkü sadece viraja girdiğimde belli bir hız ve belli bir açıyı yakaladığımda bildiğiniz beşik gibi sallanıyor. Virajın açısına göre her virajda aşırı bir sallantı hissetmiyorum. Sağa dönüşlerle kıyasladığımda çok bariz derecede fark var. Düşük hızlarda az hissediliyor.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. Bugün bir tamirciye daha gösterdim ilk etapta bir rot balanscıya git, düzelmezse amortisörleri değiştirelim baya eski olduklarını söyledi. Bakalım hayırlısı. Jantları 2 yıl önce düzelttirmiştim fakat yaşadığım yerde yollar aşırı derecede bozuk tekrar yamulmuş olabilir ama jantlardan olduğunu düşünmüyorum çünkü sadece viraja girdiğimde belli bir hız ve belli bir açıyı yakaladığımda bildiğiniz beşik gibi sallanıyor. Virajın açısına göre her virajda aşırı bir sallantı hissetmiyorum. Sağa dönüşlerle kıyasladığımda çok bariz derecede fark var. Düşük hızlarda az hissediliyor.

Eğri jant yapar. Virajda tam eğri noktaya basma yapabilir 

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hüseyin KÖSTERELİ

Tekrar merhaba sorunlu olarak arka sol denge kolunun burcu parçalanmış fakat arka salıncaklar ve ön sol salıncak burclarının durumuda iyi değil bende hepsini değiştiricem ondan sonra çözülür inşallah.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hüseyin KÖSTERELİ

Merhaba uzun uğraşlar sonunda aracımı yaptırdım. Ben alt takımı komple yeniledim fakat sıkıntı arka salıncaklar sökülünce ortaya çıktı. Arka salıncak burçları denge kolunun burçları tamamen parçalanmış montajlı halde çok farkedilmiyor fakat söküldüğünde resmen paramparça olduğu görülüyor. Bunun yanında bu sorunun başlangıcını da çözmüş oldum. Sıkıntı 2 yıl önce aracın ön sağ salıncağı rot ayarı tutmayacağı bahanesi ile değişti. Sol salıncak değişmemişti ustada ikisini değiştirelim diye beni uyarmadı. İki yıl içerisinde sol salıncak burçlarındaki boşluktan dolayı araç virajlarda sürekli sağ arka denge kollarına ve salıncak burçlarına yüklendi en sonunda arka burçlar parçalandı. Bende bunu ilk etap hafif bir şekilde hissettim daha sonra her viraja girdiğimde araç sallanmaya başladı. Bunun yanında amortisörlerimde resmen bitmiş hepsini yenilediler şu anda hiçbir sıkıntı kalmadı.Değişen parçalar:

Sol ön salıncak

Sağ ve sol arka salıncak

Sağ ve sol arka denge kolları

Ön ve arka amortisörler

Rot ve balans ayarı

Maliyet 1000 tl.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...