Ali Cihangiroğlu 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 (düzenlendi) Burada birilerimizin kazanması diğerlerinin kaybetmesi gibi bir duyguya kapılmamamız lazım. Artısı eksisi ile herşeyi tam tartışabilir ve tabulaştırmadan konuşabilirsek zaten medeni olmuşuz demektir. "Sen bunu konuşamazsın", "konuşursan hakaret etmiş olursun" yaklaşımı "bence" medeni olmayan ve diğer sorunları tetikleyen en büyük sorundur. Ne Atatürk mükemmeldir ne de Osmanlı. Zaten Atatürk Osmanlıdır. Harf devrimi Atatürk öncesi 20 küsur sene osmanlıda konuşulan ve yönetimin de planladığı bir durumdu mesela. Ama bu söylenmez hep gaza getirilir insanlar. Gaza gelmenin bazı önemli köşe taşları yok değil. bunların birincisi din istismarının ortadan kalkması için tepeden yöntemle bazı şeylerin yasaklanmasıdır. Diğeri de bu güneydoğu meselesidir. İkisi de kısmen başarılı olmuş bizi bugünlere taşımıştır. şuraya bakalım: 60 seneymiş... http://www.turktarihim.com/Abdülhamit_Hanin_LatinAlfabesine_Geçme_Teşebbüsü.html +1000 Bu ülkenin en büyük derdi cahillik-okumamak-sorgulamamak-araştırmamak ve sabit görüş bence. 13 Aralık 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Burada kazanmak ya da kaybetmek ( alt etmek manasında ) diye bir düşünce söz konusu olamaz , olmamalı. Saçma yani , kim ne kazanacak ? Saygısızlık ve hakaret olmasın yeter. Bildiğimizi anlatır , bilmediğimizi öğrenir , yanlış bildiğimizi düzeltir , araştırırız. Dost meclisinde bu böyle olur. Bence en mühimi , yazılanları sol tarafı karartıp okuyabiliyor muyuz ? Neyi kimin dediğine bakmadan önce , ne dendiğine bakabiliyor muyuz ? İnananlar ; '' İlim Çin'de de olsa gidip alınız '' Hadis-i Şerif'ini unutmamalı. Konu içinde güzel değinmeler var , bunlara odaklanmak lazım. Latin alfabesi şapkadan tavşan gibi çıkmadı tabiki , 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başları bu vb tartışmaları içermiştir. Misalen ; Kuran'ın tefsirinin Türkçe olarak yapılması da bu tartışmaların içindedir. Fatih Sultan Mehmed döneminde dahi Türkçe kısmi meal ve tefsirler vardır. Geçenlerde bir video dolaşıyordu sosyal medyada. İncil'i Kuran-ı Kerim gibi kaplayıp insanlara ayetler okuyorlar ve tepkileri ölçüyorlar. Tabi o ayetlerin , iman ettiklerini söyledikleri Kitap'tan olduğunu bilmedikleri , o kitabı hiç okumamış oldukları için , islamı eleştiriyorlardı. İncil olduğu söylendiği andaki tepkileri komikti. Benzer bir durumu Türkiye'de denesek , eminim benzer şekilde traji komik durumlar çıkardı ortaya. 2 Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Bir de insan şu soruyu sormalı kendine. Dün eleştirdiğin ya da beğendiğin Onlar vardı , bunları bunları yaptı. Bugün sen varsın , sen ne yapıyorsun ? 2 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Çok bişey yazmayacağım.. Konuyu farklı yerlere çekmek istemiyorum.. Osmanlı torunu olduğunu iddia edenlere şu linkteki fotoğraflar arasında hangisindesin göstersene demek sanırım çok yanlış olmaz http://onedio.com/haber/gercek-osmanli-torunlari-392434 Kimse hatasız değildi, Osmanlı'nın da yanlışları vardı bunlar konuşulup ders çıkartılmadıkça hiç bir zaman medeni bir toplum olamayacağız.. Misal "tüy dikmek" Fransa'daki tuvalet alışkanlığından dilimize geçmiş bir deyim.. Tuvalet ise buradan Fransa'ya gitmiş bir medenileşme.. Bir de şimdi günümüzde aramızdaki medeniyet farkına dönüp bir bakalım.. Geçen gün yaya geçidinde durup, yayaların hakları olan geçiş üstünlüğünü kullanmasını beklediğim için arkadaki araçtan korna ile küfür yedim.. Paris'te yürürken ise yaya geçidinde sağa sola bile bakmasanız araçların duracağına emin olabilirsiniz.. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Konuyu şenlendireyim.. Soru: "Osmanlı Tokadı" nedir ? Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Romalıların da güzel tuvaletleri ve hamamları vardı galiba!? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Vahdettin kimilerine göre hain kimilerine göre vatansever. Cevabını kimse veremez. Geleceğe bakmak lazım. Maymuna tapan uzayda, derdi ne olursa olsun. Biz hala pilli arabayı yaptık yapacaz yok la yapmadık çaldık derdindeyiz. İlim ve bilim alanında yetisecek neferler yok arkadan gelen. Osmanlı 7 cihanda hüküm sürse ne fayda bugüne? 7 Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Çok bişey yazmayacağım.. Konuyu farklı yerlere çekmek istemiyorum.. Osmanlı torunu olduğunu iddia edenlere şu linkteki fotoğraflar arasında hangisindesin göstersene demek sanırım çok yanlış olmaz http://onedio.com/haber/gercek-osmanli-torunlari-392434 Kimse hatasız değildi, Osmanlı'nın da yanlışları vardı bunlar konuşulup ders çıkartılmadıkça hiç bir zaman medeni bir toplum olamayacağız.. Misal "tüy dikmek" Fransa'daki tuvalet alışkanlığından dilimize geçmiş bir deyim.. Tuvalet ise buradan Fransa'ya gitmiş bir medenileşme.. Bir de şimdi günümüzde aramızdaki medeniyet farkına dönüp bir bakalım.. Geçen gün yaya geçidinde durup, yayaların hakları olan geçiş üstünlüğünü kullanmasını beklediğim için arkadaki araçtan korna ile küfür yedim.. Paris'te yürürken ise yaya geçidinde sağa sola bile bakmasanız araçların duracağına emin olabilirsiniz.. Fatih Abi , Kabil'de Adem (as)'ın oğlu , Habil'in kardeşi idi. Kişilerin yaşam biçimlerine vs geleceksek işin içinden çıkamayız. Edison hristiyandı ne yapalım şimdi , elenktrihk de mi gullanmiyak. Osmanlı torunuyuz işte hepimiz. Her birimiz bir değişik. Alimden zalim , zalimden alim çıkıyor işte. Yanlışları olmasa idi , kimliklerde TC değil OD yazardı hala. Bizim bir komutan vardı , o sağlam atardı Osmanlı tokatını , yemişliğim var. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Vahdettin kimilerine göre hain kimilerine göre vatansever. Cevabını kimse veremez. Geleceğe bakmak lazım. Maymuna tapan uzayda, derdi ne olursa olsun. Biz hala pilli arabayı yaptık yapacaz yok la yapmadık çaldık derdindeyiz. İlim ve bilim alanında yetisecek neferler yok arkadan gelen. Osmanlı 7 cihanda hüküm sürse ne fayda bugüne? Abi en basiti beylerbeyi sarayının tavanında sultan abdulaziz'in kendi yazdığı şiirler var. Bugün Osmanlı torunu olduğunu iddia edenler sanata karşı,şiire karşı,ilime,bilime karşı.. Sıkıntı da burada başlıyor zaten.. 2 Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Abi en basiti beylerbeyi sarayının tavanında sultan abdulaziz'in kendi yazdığı şiirler var. Bugün Osmanlı torunu olduğunu iddia edenler sanata karşı,şiire karşı,ilime,bilime karşı.. Sıkıntı da burada başlıyor zaten.. Mevlid'de okumasınlar o zaman. O da şiir. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Fatih Abi , Kabil'de Adem (as)'ın oğlu , Habil'in kardeşi idi. Kişilerin yaşam biçimlerine vs geleceksek işin içinden çıkamayız. Edison hristiyandı ne yapalım şimdi , elenktrihk de mi gullanmiyak. Osmanlı torunuyuz işte hepimiz. Her birimiz bir değişik. Alimden zalim , zalimden alim çıkıyor işte. Yanlışları olmasa idi , kimliklerde TC değil OD yazardı hala. Bizim bir komutan vardı , o sağlam atardı Osmanlı tokatını , yemişliğim var. Yok kardeşim yaşam şeklinde değilim ben.. Kim nasıl yaşıyorsa yaşasın bu ülke adam olmaz fikrini benimsedim ben sene içinde ne kadar süre kaçabilirsem burdan onu kendime kar sayıyorum şey gibi düşün hani şeriat isterim diye elinde kılıçla ortalıkta dolanan orta doğuluların ilk fırsatta avrupaya kapak atmaya çalışması vardır ya o hesap Mevlid'de okumasınlar o zaman. O da şiir. Arap spor spikerinin maç anlatmasına amiiin diye eşlik eden insanlarımız var bildin mi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 savaş kelimesi her daim içerik ve şart değiştirir. 74 model murat 124 te nasıl ki abs diye bir şey yok ise. takvim lerde 2000 rakamı varken de savaş kelimesi çoktan şart değişmiştir meydanmuharebe zamanlarına göre. savaş ta eskiden ne yapılırdı? haberleşme / ziynet / mal mülk ele geçirilidi. 2000 de bir düşünelim mi??? bu üçlüyü... iletişim / ekonomi / sahip olma ? olarak Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Bu arada yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.. Keşke Osmanlı kendi hanedan yaşayışını halka penetre edebilseydi şimdi bir çok ilim ve bilim insanımız olsaydı.. Herkes bir kaç dil konuşabiliyor, en az bir enstrüman çalabiliyor ya da bir el sanatı biliyor olsaydı.. Şiirden anlıyor, beste yapabiliyor olsaydı.. 1 Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Yok kardeşim yaşam şeklinde değilim ben.. Kim nasıl yaşıyorsa yaşasın bu ülke adam olmaz fikrini benimsedim ben sene içinde ne kadar süre kaçabilirsem burdan onu kendime kar sayıyorum şey gibi düşün hani şeriat isterim diye elinde kılıçla ortalıkta dolanan orta doğuluların ilk fırsatta avrupaya kapak atmaya çalışması vardır ya o hesap Arap spor spikerinin maç anlatmasına amiiin diye eşlik eden insanlarımız var bildin mi Benimseme abi öyle fikirler. Birileri nasıl bizler için mücadele etmişse , bizde bizden sonrakiler için mücadele edelim. Eğitelim evlatlarımızı , ama kendi ideolojilerimizle , kendi fikirlerimizle değil. Dedim ya biraz yukarıda , şu konuyu mesela sayfanın sol tarafını karartıp okutalım. Ben kızıyorum körüne körüne gitmeye , anadan kalma dindar olmaya , babadan kalma demokrat olmaya.. İslam hoşgörü dinidir , cihad savaş değildir , bunu bilmeyen müslümana kızıyorum. Kitabını okumayana , ama benim diyene kızıyorum. Halife dahi demokrasi ile , rey verilerek seçilmiştir. Bunu bilmeyene kızıyorum. Milliyetçiliği ırkçılık sanana kızıyorum. Atatürk'ten bi haber Atatürkçülere kızıyorum. Bende amma kızgınmışım. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Bu arada yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.. Keşke Osmanlı kendi hanedan yaşayışını halka penetre edebilseydi şimdi bir çok ilim ve bilim insanımız olsaydı.. Herkes bir kaç dil konuşabiliyor, en az bir enstrüman çalabiliyor ya da bir el sanatı biliyor olsaydı.. Şiirden anlıyor, beste yapabiliyor olsaydı.. penetre? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 penetre? puntolamak gibi sanırım Yorum bağlantısı
Fatih Ada 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 penetre? Kahrolsun plaza dili Nüfuz etmek anlamınla kullandım.. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 iki tane söyledik ya."...bunların birincisi din istismarının ortadan kalkması için tepeden yöntemle bazı şeylerin yasaklanmasıdır."Bölümündeki bazı şeyleri soruyorum. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 14 Aralık 2015 Paylaş 14 Aralık 2015 Osmanlının son dönemleri sultan abdülhamit han için istiklal şairimiz m.akif ersoy düşünceleri bence araştırmayıp ta at gözlüğü takarak sabit fikirlere bence en güzel örnektir nasıl bir beyin yıkamadır ki terakkicikerin ozaman böyle düşüncelere kapılıp ta sonradan fikir değiştirmek Yorum bağlantısı
Murat Dere 14 Aralık 2015 Paylaş 14 Aralık 2015 Çok bişey yazmayacağım.. Konuyu farklı yerlere çekmek istemiyorum.. Osmanlı torunu olduğunu iddia edenlere şu linkteki fotoğraflar arasında hangisindesin göstersene demek sanırım çok yanlış olmaz http://onedio.com/haber/gercek-osmanli-torunlari-392434 Kimse hatasız değildi, Osmanlı'nın da yanlışları vardı bunlar konuşulup ders çıkartılmadıkça hiç bir zaman medeni bir toplum olamayacağız.. Misal "tüy dikmek" Fransa'daki tuvalet alışkanlığından dilimize geçmiş bir deyim.. Tuvalet ise buradan Fransa'ya gitmiş bir medenileşme.. Bir de şimdi günümüzde aramızdaki medeniyet farkına dönüp bir bakalım.. Geçen gün yaya geçidinde durup, yayaların hakları olan geçiş üstünlüğünü kullanmasını beklediğim için arkadaki araçtan korna ile küfür yedim.. Paris'te yürürken ise yaya geçidinde sağa sola bile bakmasanız araçların duracağına emin olabilirsiniz.. Amanınn, nasıl resimler bunlar? Kesin hepsi montajdır. Çünkü bugün kendilerine Osmanlı torunları diyenlerle ilgileri yok. Resimlerdeki kadınlar Osmanlı bile olamaz zaten. O ne öyle be? Mevlid'de okumasınlar o zaman. O da şiir. Aa hiç olur mu Rıfat'çım, mevlit en diniiii şeylerdendir. 3, 7, 40, 52. gibi günlerde okunması şarttır. Okunmazsa dinden çıkarız mazallah... Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar 14 Aralık 2015 Paylaş 14 Aralık 2015 Amanınn, nasıl resimler bunlar? Kesin hepsi montajdır. Çünkü bugün kendilerine Osmanlı torunları diyenlerle ilgileri yok. Resimlerdeki kadınlar Osmanlı bile olamaz zaten. O ne öyle be? Aa hiç olur mu Rıfat'çım, mevlit en diniiii şeylerdendir. 3, 7, 40, 52. gibi günlerde okunması şarttır. Okunmazsa dinden çıkarız mazallah... Mevlid güzeldir , severim ben dinlemeyi. Kuran'dan sanılmasın yeter , Yasin-i Şerif yerine okunmasın yeter. Güzeldir Mevlid. Kulların hatalarından , yanlışlarından , günahlarından sorumlu olan din değil , kendileridir. Yani ben şimdi gidip adam öldürsem , suçlusu anayasa olmaz. Çok kişide görüyorum , üzülüyorumda açıkçası. Konu din olsun , tarih olsun , ideoloji olsun... Cehalet yüzünden dinine , devletine , atasına , cumhuruna ön yargı ile bakıyor insanlar. Kim dindedir , kim değildir bilemem tabii. Pire için yorgan yakmayalım derim. Atatürk'ten ( yobaz ) Atatürkçüler , dinden ( yobaz ) dinciler soğutuyor insanları. Burada da çok görüyorum bu durumu. Sen ve Fatih Abi'de de var benzer bir durum abi. Kızma yanlız şimdi bana abi , ben yanlız dıştan görebilirim , onu da hatalı görebilirim. Kalplerin özünü Allah bilir. Saygı ve sevgilerimle. Yorum bağlantısı
Murat Dere 14 Aralık 2015 Paylaş 14 Aralık 2015 Mevlid güzeldir , severim ben dinlemeyi. Kuran'dan sanılmasın yeter , Yasin-i Şerif yerine okunmasın yeter. Güzeldir Mevlid. Kulların hatalarından , yanlışlarından , günahlarından sorumlu olan din değil , kendileridir. Yani ben şimdi gidip adam öldürsem , suçlusu anayasa olmaz. Çok kişide görüyorum , üzülüyorumda açıkçası. Konu din olsun , tarih olsun , ideoloji olsun... Cehalet yüzünden dinine , devletine , atasına , cumhuruna ön yargı ile bakıyor insanlar. Kim dindedir , kim değildir bilemem tabii. Pire için yorgan yakmayalım derim. Atatürk'ten ( yobaz ) Atatürkçüler , dinden ( yobaz ) dinciler soğutuyor insanları. Burada da çok görüyorum bu durumu. Sen ve Fatih Abi'de de var benzer bir durum abi. Kızma yanlız şimdi bana abi , ben yanlız dıştan görebilirim , onu da hatalı görebilirim. Kalplerin özünü Allah bilir. Saygı ve sevgilerimle. Ah Rıfat'ım, bana mevlitin Kur'an'dan olmadığını bilen kaç kişi gösterebilirsin? Neyse, konu din tartışmasına gitmesin. Yasak ya, vurabilirler ikimizi de. O değil de, şimdi kendini Osmanlı sanan günümüz zavallılarını Osmanlı görseydi kılıçtan geçirirdi bence. Yine neyse... Yorum bağlantısı
Fatih Ada 14 Aralık 2015 Paylaş 14 Aralık 2015 Mevlid güzeldir , severim ben dinlemeyi. Kuran'dan sanılmasın yeter , Yasin-i Şerif yerine okunmasın yeter. Güzeldir Mevlid. Kulların hatalarından , yanlışlarından , günahlarından sorumlu olan din değil , kendileridir. Yani ben şimdi gidip adam öldürsem , suçlusu anayasa olmaz. Çok kişide görüyorum , üzülüyorumda açıkçası. Konu din olsun , tarih olsun , ideoloji olsun... Cehalet yüzünden dinine , devletine , atasına , cumhuruna ön yargı ile bakıyor insanlar. Kim dindedir , kim değildir bilemem tabii. Pire için yorgan yakmayalım derim. Atatürk'ten ( yobaz ) Atatürkçüler , dinden ( yobaz ) dinciler soğutuyor insanları. Burada da çok görüyorum bu durumu. Sen ve Fatih Abi'de de var benzer bir durum abi. Kızma yanlız şimdi bana abi , ben yanlız dıştan görebilirim , onu da hatalı görebilirim. Kalplerin özünü Allah bilir. Saygı ve sevgilerimle. Rifat pire icin yorgan yakan mi yoksa yobaz mi hangisiyim Yorum bağlantısı
Recommended Posts