İçeriğe Yönlendir

Fluence Kronik Arızalar?


Basri Karadağ

Recommended Posts

Basri Karadağ

Herkese merhabalar focusu satıp 2011-2012 1.5 dizel otomatik  fluence almayı düşünüyoruz ama babamın galerici arkadaşı o arabalar çok teknik arıza veriyo pek tutulmuyo  falan demiş sizce doğrumudur.Ekonomik diye almayı düşünmüştük arabayı yoksa onun yerine dizel otomatik max:38bin tl lik bir araba önerebilir misiniz

örnek :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2012-model-1%2C5-dci-otomatik-dizel-249651529/detay

Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Fluence piyasada son zamanlarda en çok tutulan araçlardan biridir. Bunu, herhangi bir yerde yoldan geçen arabaları gözlemleyerek test edebilirsiniz. 100 arabadan en az 10'u fluence. Yaklaşık 1 ay önce abim aldı 2013 dizel otomatik. Epey bir araştırıp almıştı ve şuan için gayet de memnun. Ama bütçenize göre en düz versiyonu (business) bulabilirsiniz, bunlara çok temkinli yaklaşmak lazım, çünkü çoğu şirket arabası/çıkması ve donanım olarak da çok zayıf. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Şirket araci olarak 3 yil fluence kullandım. Araçta herhangi bir teknik sorun ile karşılaşmadım. Tek şikayetim yol tutuşu zayıflığı ve yanından geçen büýük araçların rüzgarından etkilenmesiydi. Bence focus tan fluence e geçiş sizi mutsuz edecektir. Tek beklentiniz az yakan sedan ise pug 301 veya citroen c-ellyse ye bakmanızı öneririm.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören
(düzenlendi)

2012 model araç 142bin kmde ve EDC şanzıman .. Basri kardeşim edc şanzımanın fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 16 -17bin TL civarıydı kurdaki yükselişten sonra ne oldu tam bilmiyorum . Herhangi bir şanzıman arızasında aşırı derecede üzülebilirsiniz. Ben Edc şanzımanlı araba alacak olsam sıfır km alır garanti bittiğinde satarım. Çünkü Bu tip vites kutularında genellikle komple değişim oluyor. Manuel şanzımandaki gibi 2.vites dişlisi kırıldı dur değiştireyim gibi şeyler yok . En azından o şekilde biliyorum yanlışım var ise uyarın beni :)

 

Dsgnin fiyatı 21bin tl idi Edc ondan biraz daha ucuz. Gerçi Edc şanzımanda Dsg kadar şikayet okumadım orasıda bir gerçek. Ancak narin kullanılması gereken bir araç. Kuru tip kavrama olduğu için özellikle sıkışık trafiklerde araç durur vaziyetteyken N konumuna getirilmesi gerektiği yazıyordu bazı forumlarda. Misal geri giderken çoğu zaman manuelde 1.vitese alır kalkış yaparız bunu Edc ile yaparsan sürekli olarak o zaman ciddi sorunlar doğuruyormuş. Bu aracın geçmişini bilmediğimiz için İlanını paylaştığın Fluence senin için pimi çekilmiş bomba olabilir. 

 

Saygılarımla

tarihinde Tuna İşgören tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Şirketlerin çok tercih ettiği bir araç fluence. Nedeni de parça bolluğu az tüketim. Dikkat edilmesi gereken şirket çıkması olmayan düzenli yetkili servis bakımlı bir araç bulunursa gönül rahatlığı ile alınır. Neticede her otomatik şanzumanın arıza ihtimali var.

Yorum bağlantısı

 1 Yıl fluence busines sonrasında 2 yıl dinamik donımını kullandım şuandada 2 yıldır megane touch plus kullanıyorum.  Busines ten kesinlikle uzak durun derim hem çok boş hemde kronik arıza gösterme riski fazla.Bgaj açılırken sorun oldu garantiden içteki o saçma mekanizma değişti.Salıncaklarında problem oldu gevşedi dediler hiç unutmuyorum bu cümleyi.Yazılımsal problem vardı hava yastığıyla iligili servise gelen araçlara yazılım yüklemesi yaptılar araç sahiplerine bilgi vermeden .35 000 km kullandım .  Sonra   Dinamik donanıma geçtik  kesinlikle ve kesinlikle  sizi tatmin edecektir ön arka kol dayama bej iç döşeme makam perdeleri çelik jant sis farı ve park sensörü yeterli bir donanımdı  bence  .  Direksiyon derisi soyuldu 50 000 km civarı garantiden değiştirdim. ön takımdan bir problem oldu salıncaklar değişti. Başkada bir sıkıntı yaşamadım 100 000km kullandım. Megane touch plus edc  gelince aynı ailden daha dayanıklıdır diye düşünüyordum  ama kesinlikle fluence gibi çıkmadı  1 kere intercoler garantiden değişti  sağ aks değişti 2 kere akü değişti  şirketin diğer araçlarında da edc arızaları oldu ve yine benim aracım ile aynı şekilde akü ve  intercoler değiştirenler oldu üstelik farklı zamanlarda alınmış ama 2013 araçlardı.. .Aynı markanın aynı tarz araçlarında bu kadar farklı sorunlarla karşılaşmak şaşırtıcı ama tercihim kesinlikle fluence olurdu zira beni aynı km yaptıüğım megan kadar   üzmedi.Megan  şuan 125000km

Birde km özellikle yazıyorum benim kullanım şeklimle sizinki farklı olacağı için siz hiç bu tarz sorunlarla karşılaşmaya bilirsiniz. Şuda garanti dir sizi yakıt ve bakım konusnda üzmez birde her bakımda partikül filtresini değiştirin zira çabuk tıkanıp klima performansını çok etkiliyordu. :)

Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

Sirket aracinin diger bi adidir fluance. Yola gecin saymaya baslayin yukarida dedikleri gibi her 100 aracin en az 10 u fluance. Aracin bakimi yakiti vs sebeplerden zaten sirketler fluance kullaniyor. Babamada aldik 2011 1.5 dci extreme ve 1.5 yildirda memnunuz . cok uzun yolda yaptik . evet bi focus tdci kadar performans beklemek ayip olur ama bence arac icine ses alma konusunda fluance daha az ses aliyor.ben cok memnun kaldim. Ama arkadaslarin dedigi gibi 2012 business alacaginiza 2011 extreme alin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...