İçeriğe Yönlendir

1991 Mazda 323 Sedan Otomatik Hakkında


Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

Şahin Topaloğlu

arkadaşlar bir kaç aydır bütçeme göre otomatik bir araç arıyorum.arkadasımda 323 düz vites var kullanırken oldukça hoşuma gitmişti. sahibindende şu ilana rast geldim ilan no 250547970 bu araçlarla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.....ayrıca su an Ankara'da bulunuyorum 14000 tl ye kadar otomatik mondeo da arıyorum forum arkadaşlarımızın araçlarından olması tercihimdir. saygılar.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

arkadaşlar Mazda biraz önce satılmış konuyu kapatabiliriz

tesekkurler

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Konu kapanmasa da yorumlar yapılsa olmaz mı? Merak ettiğim bir araç, yaz tatili sonrası bu 12-14 bin bütçeli araç alma niyetim var.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

arkadaşlar Mazda biraz önce satılmış konuyu kapatabiliriz

tesekkurler

 

fermuarlı yapalım istersen?isteyen açar isteyen kapatır (ilan halen yayında) :p

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Manueli her türlü alınır otomatiği 3 vites mutlu edermi bilmem eski model sorunsuz olarak corollaya 25 ler vermektense bunlar daha mantıklı yeni araçlara taş çıkarır amcam 20 sene kullandı 94 model yeni sattı 13.5 a hemen boyasız orjinal araçtı lovato lpg çok iyi sonuç veriyo bizde 97 vardı atiker yüzünden sattık ne ayar tutar ne ustası anlar uygun fiyata alacağım tek araçtır

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

1999 yılında aileye araç almaya karar verdiğimizde, tek ehliyetli ben olduğum için aynı zamanda keyifle kullanacağım bir araç düşüncesindeydim. Konuyu gündeme alıp babamla beraber limiti belirleyince telefona sarılıp ki o zaman sahibinden.com varsa bile aracı oradan alan sayılıydı, istanbul'da ablamları aradım ve siz aracı satsanıza dedim. Böylece 1995 yılında ablamların 100.000km'de aldıkları 1991 model mazda düz vites 323 sedan aracı 1999 yılında 152.000KM'de mülkiyetime geçirdim:) Pardon o zamanlar araç alım satımı da pahalı olduğu için devri eniştemden almayıp, vekalet aldım:)

 

Araç kullanmayı bu araçla geliştirdiğimden mi, ailenin ilk aracı olduğundan mı, yoksa çok zevkli bir araç olduğundan mı bilmiyorum ama bu aracı da sonra ikinci araç almamıza rağmen uzun süre elden çıkarmadık. 225.000KM'de sattık. 

 

1991 yılının şartlarında, klimalı, hidrolik direksiyonlu ve debriyajlı, 4 camı otomatik, güneşte kararan camlı, kadife açık renk  koltuklu, arka koltuk başlıkları ve emniyet kemerleri ile o zamanki güvenlik önlemlerini sağlayan, orjinal teypli, alaşımlı jantlı 16v karbiratörlü motora sahip bu araç aynı zamanda masrafsız sayılabilirdi ama parçaları  çok pahalıydı. Distürbitörü 2 kere arıza verdi. Bir kere amortisör patlattı. Radyonun ekranı aktı. Bir kere de elektrik tesisatı arızalandı ama çok büyük bir tamir görmedi bir bölümünü elektrikçi yeniden yaptı. 

 

92 yılında aracın ön farları ve panjuru değişti. Alaşımlı jantlar, kapağa döndü, motor enjektörlü oldu daha sonra, cam açma düğmelerinin kapıdaki bölümü şekil değiştirdi, kolormatik camlar kalktı. İç kadife döşeme değişti. koyu kumaş kaplamaya döndü. Klima zaten çoğunda yoktur.

 

Aynı motor daha sonra KIA'da kullanıldı. Yakıt konusunda cimri bir araç değildir. Ben hep benzinli kullandım, ocağıma incir ağacı dikmedi ama benzin masrafı bir yekün tutuyordu.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Bu aracın farları açılıp kapanından bizim elemanda var yaklaşık 4senedir biniyor daha bu sene sorunsuz binmeye başladı parçası bulunmuyor bence bulaşmamak lazım

Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka
Çağlar Bayur

arkadaşlar Mazda biraz önce satılmış konuyu kapatabiliriz

tesekkurler

Allah ın sevgili kulusun

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Fatih Mehmet Uslu

Bu aracı çok kısa süre kullandım. Yani 2-3 km kadar :) Kısa sürüşümde tek hissettiğim; aracın direksiyonu, vites, ve pedalların konumu kısaca sürüş pozisyonu çok hoşuma gitmişti. 1.85 boyundaydım ve kendime göre ayarlasam herşeyi ancak bu kadar ayarlayabilirdim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...