İçeriğe Yönlendir

Amortisör Uyumluluğu

Adnan Çakır

Recommended Posts

Adnan Çakır
(düzenlendi)

2012 Focus (ecoboost) ön,arka amortisörleri 2006 modele (benzinli) uyar mı?

d5d264fbe1b04da98d14596ea8c5daf5.jpg

c71a8901d44eb6e8ec8a9f8c1e890c7e.jpg

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
(düzenlendi)

Acaba didim :( keşke yapsaydı

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

neden istiyorsunuz? 2012 daha ucuz yada daha sessiz falan mı? merak ettim.

Yorum bağlantısı

Eski kasa yeni kasa fren balatalarının birebir uyduğu honda modeli biliyorum ama amortisör uyar mı ki acep?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Sektör içerisinde yer aldığımdan konuyu görünce yazayım istedim. F2, Focus C-Max, F2 Makyajlı Kasa aynı platformda üretilmiş araçlar, ürettiğimiz parçalar her 3 araç ile uyum sağlıyor. Bunun yanı sıra F3 ve 2. nesil C-Max'de de F2 platformuyla ortak kullanılan parçalar var, özellikle yürür aksam ve alt takımda.

Baktığım kadarı ile:

F3 Kodu: BV61-18080-CAD

F2 Kodu: 4M51-18080-BAD

(Koyu kısımlar değişiklik gösterebilir)

Gördüğüm kadarı ile bağlantı şekilleri aynı:

Bu F2

T013339501.jpg

Bu da F3

G023510002.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
(düzenlendi)

adnan abi, ben ön yayları ve amortisörleri çok az bir değişiklik ile uydurdum.2 fark var sadece focus 2 ve  focus 3 amortisörü arasında,1- f3 amortisörünün taşıyıcıya oturma keti yüksek,tornacıda yaptıracağın 1,5 cm yükseklikte teflondan dayama ile sorunu çözersin.2-fren hortumu f3 de amortisöre civata ile bağlanıyor.onuda çıkarttığın amortisörlerin hortum bağlantı ayaklarını kesip arkalarına civata deliği açıp f3 amortisöre bağlarsın hepsi bu.bu arada bilmeyenler için söyliyeyim focus 2 ve focus 3 ün süspansiyon geometrisi birebir aynı.

tarihinde Murat Akaloğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

parça kodunda orta haneler ürün ismidir yani amorstisör mesela. baş ve soon kod farklı ise. parça farklıdır.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
(düzenlendi)
  Çağlar Bayur yazdı:

parça kodunda orta haneler ürün ismidir yani amorstisör mesela. baş ve soon kod farklı ise. parça farklıdır.

sayın bayur, parçalar farklı zaten finish kodlarıda.ama ford amca fazla değişiklik yapmamış amörtisör bağlantı yerinde o yüzden uydurmak kolay oldu :D 

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

2012 den çıkma ön,arka amortisör var benim 2006 ya uyarsa diye almayı düşündüm.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Adnan Çakır yazdı:

kaşıntı fena şey.. ön farları uydurup takalım hem işe yarar uğraşın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
(düzenlendi)
  Adnan Çakır yazdı:

al tak abi pişman olmazsın,yayları ile beraber değiştirmek lazım ama.işin espirisi yaylarda zaten.sadece ön taraf biraz alçalıyo 2cm kadar.yol tutuşta falan öyle aman aman bir değişiklik yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kputtan çamurluktan ucundan acccık kescez çok değil

amortisör bağlantı yeri farkı için ne yaptınız tam anlamadım?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

sayın bayur, sadece amörtisörün taşıyıcıya bastığı dayamaya göre 1,5 cm yükseliğinde ve amortisörin dış çapına göre yükseltme yapıldı o kadar.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu

abi kaynak falan yok. amortisör taşıyıca bağlanınca aşağı kaymasın diye dayaması varya ucu sivri merkezleme görevi gören şey.o dayama focus 3 de 1,5 cm kadar yukarda yani f3 taşıyıcının amortisör bağlantı yeri f2 ye göre 1,5 cm yüksek.f3 amörtisörünü f2 taşıyıcısına direk bağladığımızda amortisörün altı taşıyıcıdan 1,5 cm dışarı çıktı.bizde çıkıntı yapmasın diye teflondan f3 amortisörünün dayama yüksekliği boyunda yükseltme yaptık.amortisör ile taşıyıcı arasına o yükseltmeyi yapıp seviyeyi dengeledik.kesme biçme delme tadilat gibim hiç bir oynama yok alet üzerinde

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...