İçeriğe Yönlendir

2006 Hyundai Era Crdi Select Gp

Ali Gök

Recommended Posts

Ali Gök

kansız şerefsiz çok malesefki. daha kötü bişe olmadığına şükrediyoruz

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

bir konuda daha görüşünüzü alsam crdi motor var bir de crdi vgt var bunlar ne anlama geliyor bilginiz var mı?

bir de donanım paketlerinde hangisi son ford ghia veya titanium a denk gelen?

Vgt değişken geometrili turbo olmayanlar düz turbo diye biliyorum.

Donanım paketleri

Start

Team

Select

Style diye biliyorum (güvenlik paketi extrası olabiliyor).

Tapatalk

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Vgt değişken geometrili turbo olmayanlar düz turbo diye biliyorum.

Donanım paketleri

Start

Team

Select

Style diye biliyorum (güvenlik paketi extrası olabiliyor).

Tapatalk

abi select de de güvenlik paket var.  

yanlnız style de sunruf digital klima ve çok güzel bir çelik jant var ama tabi o yüksek model yılında 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

abi select de de güvenlik paket var.  

yanlnız style de sunruf digital klima ve çok güzel bir çelik jant var ama tabi o yüksek model yılında 

Güvenlik paketi  start hariç hepsinde var diye yazmıştım ama eksik olmuş. team abs diye satılanlar filan vardı. bir de ötv muhafiyeti olan yılda ukrayna vs ülkelere satılan araçlar geldi paketler hepten karıştı :D

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Güvenlik paketi  start hariç hepsinde var diye yazmıştım ama eksik olmuş. team abs diye satılanlar filan vardı. bir de ötv muhafiyeti olan yılda ukrayna vs ülkelere satılan araçlar geldi paketler hepten karıştı :D

abi team abs olanlarda 2 airbag var diye biliyorum .

eranın paketleri hakkaten çok değişik :)

Yorum bağlantısı
Ali Gök

bozuk yollarda aracın altından sesler gelmeye başlamıştı. takır tukur vs anlayamadım. rot ayarıda yaptırmak için gittim önden değil dedi rotçu ayarı yaptı neyse dedik çıktık. osman ustaların yanına geçtim osman usta 2 metre arabayı sürdü sürmedi rot kolları dedi :) teşhis hızı efsaneydi lifte kaldırdı ve tam dediği çıktı ses sol rot kolundanmış.  değişim yapılırken sağ tarafıdaberaber değişelim dedik  ve ses anında kesildi. Müsait bir anda rota tekrar sokacam değişim yapılınca ayar haliyle kaçtı biraz  lakin kafa rahatladı. yeni goodyear lastiklerle gidiş değişti

g8MZYO.jpg

pzJBNr.jpg

ve yıkandı 

BP7DNM.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

kansızlar çalışmaya devam ediyorlar. arabanın gece sağ arka çamurluk ve iki kapıyı derin çizmişler

o34k2m.jpg

allah belalarını versin başka bişey diyemiyorum. polise gittik tutanak tuttuk   sağ arka çamurluk ve ön kapıda 1 karış kadar yerde  boya kalmamış . arka kapıda derin çizik var sizce ne yapmam lazım bu çizikler için

PkJr59.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sanıyorum ki motorsiklet çizmiş. Çok geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Sanıyorum ki motorsiklet çizmiş. Çok geçmiş olsun.

abi kaldırım tarafından çizilmiş. bariz anahtar gibi bişeyle kasıtlı yapılmış

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çok geçmiş olsun, ön kapı flaştan tam görünmese de arka çamurluk çok kötü olmuş :( rötüş yapılır ama ton farkı çok sırıtır, geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

Çok geçmiş olsun, ön kapı flaştan tam görünmese de arka çamurluk çok kötü olmuş :( rötüş yapılır ama ton farkı çok sırıtır, geçmiş olsun

boyayı sökmese iyiymiş te boyayıda oymuş çamaurlukta 8-10 cm  ön kapıda 8-10 cm

astara kadar inmişler buralarda çürüme paslanma vs olurmu acaba

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

boyayı sökmese iyiymiş te boyayıda oymuş çamaurlukta 8-10 cm  ön kapıda 8-10 cm

astara kadar inmişler buralarda çürüme paslanma vs olurmu acaba

astar varsa çürüme olmaz ama yine de iyi bir boyacıda mümkün olan en yakın tonda rötüş boyası yaptırıp ince ince doldurulabilir. Göze her türlü batacak zaten en azından aynı/yakın tonda olsun paslanma yapmasın

Yorum bağlantısı
Ali Gök

astar varsa çürüme olmaz ama yine de iyi bir boyacıda mümkün olan en yakın tonda rötüş boyası yaptırıp ince ince doldurulabilir. Göze her türlü batacak zaten en azından aynı/yakın tonda olsun paslanma yapmasın

aynen rütuşu yaptıryim fırça ile. birde o pasta cile yaparken bi alet var o aletle acaba biraz kaybolurmu çizikler

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

aynen rütuşu yaptıryim fırça ile. birde o pasta cile yaparken bi alet var o aletle acaba biraz kaybolurmu çizikler

Polisaj ile alınacak kıvamı aşmış bu çizikler, biraz ince olsa toparlanır bir miktar, çukurların kenarı yumuşatılarak göze daha az batması sağlanabilirdi ancak bu çizik derin olmasının yanında geniş de :(

Pazar günü detailturkey buluşmasına gel, beraber bakarız ne yapabiliriz diye ;)

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Polisaj ile alınacak kıvamı aşmış bu çizikler, biraz ince olsa toparlanır bir miktar, çukurların kenarı yumuşatılarak göze daha az batması sağlanabilirdi ancak bu çizik derin olmasının yanında geniş de :(

Pazar günü detailturkey buluşmasına gel, beraber bakarız ne yapabiliriz diye ;)

biraz uzağım ama gelmeye çalışacam merak ta ediyorum neler vardır orda kimbilir :)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

biraz uzağım ama gelmeye çalışacam merak ta ediyorum neler vardır orda kimbilir :)

En kötü köpük şova katılırsın :D

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ali Gök
(düzenlendi)

bu hafta sonu sami beyle  detaylı bir çalışma yaptık  iyi emek verdik. hem mondeo hemde era ya. ateş ettiler resmen emeğe değdi. her zaman motora yürüre ince ince bakım yaptık artık dedikki birazda görüntüsü güzelleşsin

sizce değmişmi emeğe :D

QMXznk.jpg

o7QNWb.jpg

X4W3Rk.jpg

EJlA9Z.jpg

0DVpoB.jpg

YbPE7Z.jpg

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

4b8e63b9a9cd33ba7bdc25bdb9293207.jpg

Era hala çok sevdiğim araba arabayı yeri geldi eşşek niyetine kullandım banamısın demedi bence dünyanın en sorunsuz aracıdır:)

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Era hala çok sevdiğim araba arabayı yeri geldi eşşek niyetine kullandım banamısın demedi bence dünyanın en sorunsuz aracıdır:)

nazar değmesin aslan parçasına :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Gök

Yine bir bakım dönemine geldik.

v kayışı rulmanı ses  yapıyor hafif. v kayışını ve rulmanını değişceğim + filtreler ve yağ + fren hidroliğini yenileyeceğim

km 120 bin oldu bu kmlerde değişmekte fayda olan yada periyodik olan hangi parçalar olabilir el atmışken değişelim.

z rot ları değiştik yeni goodyearları takıp rot ayarı yaptıktan sonra ok gibi olduk bir de bakımı yenileyelim tatilde epey bi yol yapacağım kafa rahat olsun

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Ali kusura bakma kardeşim konuyu atlamışım, Maşallah pırıl pırıl olan arabana yaptığın bakım ve dokunuşlar harika olmuş kazasız belasız kullan kardeşim inşallah   :good1:  :)

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Ali kusura bakma kardeşim konuyu atlamışım, Maşallah pırıl pırıl olan arabana yaptığın bakım ve dokunuşlar harika olmuş kazasız belasız kullan kardeşim inşallah   :good1:  :)

çok sağol serhan abi elimizden geldiğince yüksek kondisyonda tutmaya çalışıyoruz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...