Murat özkan01 18 Aralık 2015 Paylaş 18 Aralık 2015 arkadaşlar aracım 2002 ghia.problemimi kısaca anlatayım ; aracım son zamanlarda uzun yolda yüksek hızda seyrederken ( 100 VE ÜSTÜ) frene bastıgımda akü şarj lambası yanıyor ve araç stop ediyor,şehir içinde az km ile giderken bu sorun olmuyor nedense.bugun elektrikçime gittim,şarj dinamosunun sökülüp konjektörün değişmesi ve krank sensörününde değişmesi gerektiğini söyledi ve değiştirdi,test sürüşüne uzun yola çıktık ve yine aynı problemi verdi,daha sonra elektrikçi arkadaş rölanti sensörünüde değiştirip denedi onu değiştirirken aracın devriyle falanmı oynadı anlamadım ama test sürüşüne çıktıgımızda araç bu kez sönmedi ama devir saati sanki kafayı yedi,aracı ilk çalıştırdıgımda yaklaşık 30 sn 1800 devirden düşmüyor,daha sonra düşüyor yavaşça ama kafasına göre yükseliyor düşüyor aracın iç lambaları pırpır yapmaya zayıflayıp geri parlamaya başladı.elektrikçiye geri dönüp takılan rölanti sensörünü geri söktürdüm ama devir problemi ve iç ışıkların parlayıp zayıflama problemi devam ediyor.kısacası pirince giderken evdeki bulgurdan olduk resmen. yarın sabah tekrar gidip takılan parçaları (konjektör,krank sensörü) geri söktürecegim.inanın cok sevdigim arabamdan nefret ettim bir günde..! uzun oldu biraz kusura bakmayın ama kafayı yicem valla..! Yorum bağlantısı
Murat özkan01 20 Aralık 2015 Yazar Paylaş 20 Aralık 2015 148 görüntülenme ama cevap sıfır.. hiçmi yorum yapan ya da başına gelen yok arkadaşlar..? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Aralık 2015 Paylaş 20 Aralık 2015 geçmiş olsun.şarj lambasının yanması frene basar basmaz mı oluyor, yani ayağı frenden çekince sönüp normale mi dönüyor yoksa illa ki stop ediyor mu. demek istediğim,şarj lambasının yanmasının sebebi frene basmak mı (kısa devreye falan mı sebep oluyor) yoksa frene basınca arabanın stop etmesi mi.araç stop ettiği için mi yanıyor acaba. frene basınca yanıyor sonra stop ediyorsa tesisatta kısa devre olabilir,arka stop lambalarınız kontrol ettiniz mi,frene basınca düzgün yanıyorlar mı yoksa bir tuhaflık var mı.yanmama,zayıf yanma,birinin zayıf yanması,alakasız arka lambaların yanması gibi. yok ise eğer, akü böyle tuhaf şeylere sebap olabiliyor,akü ölçümü.şarj dinamosunun tekrar bakımdan geçmesi. frene basınca direk stop ediyorsa belki westinghouse ile ilgili olabilir.westinghouse'da kaçak varsa rölantiyi etkileyebilir. Yorum bağlantısı
Murat özkan01 21 Aralık 2015 Yazar Paylaş 21 Aralık 2015 kardeş şöyle söyleyeyim,bi kere her zaman yapmıyor bahsettiğim olayı.yaptıgı zamanda ayagımı frenden cekince ne tekrar ışıklar sönüyor nede araç çalışıyor.ama o haldeyken(ışıklar yanık ve araç sönükken) yani henüz araç hızdayken ayagımla gaza basınca tekrardan araç çalışıyor genelde.. birde şu var bugun dikkatimi çekti,arada bir akü lambası cok kısa olarak yanıp sönüyor.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 21 Aralık 2015 Paylaş 21 Aralık 2015 Aracınız otomatik vitesmi ? Manuel ise debriyaja basıncamı stop ediyor ? 1 Yorum bağlantısı
Murat özkan01 21 Aralık 2015 Yazar Paylaş 21 Aralık 2015 aracım manuel. frene ve debriyaja ayak alışkanlıgından dolayı genelde beraber bastıgım için inanın tam o kısma dikkat etmedim ama sanki frene basınca oluyor gibi.sadece debriyaja basınca stop etmiyor.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 21 Aralık 2015 Paylaş 21 Aralık 2015 Anlatımdaki detaylar önemli ama araç ya kontrolsüz hava alıyor yada rölanti sensöründe sorun var. Ford dan anlayan bir usta bulsanız daha iyi olur. Yorum bağlantısı
kadir çetinkaya 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 sana akü lambası konusunda yardımcı olabilirim anlatmış olduğun akü lambası ve düzensiz sarz olayı lambaların düşük yanıp yükselmesi benimde başıma geldi ve 2 arkadasın daha aynı problem oldu hepsini çözdük suan hiçbir problem yok anlattığın olay şarj dinamosuyla alakalı fakat şarj dinamosunu tamirde etsen değiştirip orjinalinide taksan sorun devam eder çünkü şarj dinamosu arızalanınca beyine zarar veriyor beyindeki ilgili diyotlar değişmeden sorun düzelmiyor numaram 05444727744 ulaşırsan yardımcı olurum sana akü lambası konusunda yardımcı olabilirim anlatmış olduğun akü lambası ve düzensiz sarz olayı lambaların düşük yanıp yükselmesi benimde başıma geldi ve 2 arkadasın daha aynı problem oldu hepsini çözdük suan hiçbir problem yok anlattığın olay şarj dinamosuyla alakalı fakat şarj dinamosunu tamirde etsen değiştirip orjinalinide taksan sorun devam eder çünkü şarj dinamosu arızalanınca beyine zarar veriyor beyindeki ilgili diyotlar değişmeden sorun düzelmiyor numaram 05444727744 ulaşırsan yardımcı olurum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 Rolanti valfini geri taktırın. Vestinghause bağlantılarında kaçak vardır. Müşüründe sorun olabilir. Karter havalandırma bağlantılarına baktırın. Yorum bağlantısı
kadir çetinkaya 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 Abi aynisi basima geldi sarj dinamosundan yapiyor rolanti duzensizligini devir yukselip alcalmasi ondan kaynaklaniyor senin yasadgni bir ben bilirim birde basina gelenler arabadan soguyor insan ama arizayi bilen yasayan biri denk gelmesi lazim yoksa o mu bu mu derken baya masrafli oluyor bu is sen bana ulas hicbir masraf yapmadan cok basit kurtulacaksin beyinde sorun oda basit bisey Yorum bağlantısı
Murat özkan01 30 Aralık 2015 Yazar Paylaş 30 Aralık 2015 tekrardan selam arkadaşlar. bulundugum ilçe olan ceyhanda çözüm bulamayınca dün sabah tavsiye üzerine adana merkeze gittim arabayı göstermeye.gittiğim arkadaş saolsun epey ilgi gösterdi.araca binip aracı ilk çalıştırdıgında aracın devir göstergesinin benzindeyken arada bir dalgalandıgını tespit etti usta.bi süre aracı kullandıktan sonra boğaz kelebeginden şüphelendi ve kelebegi temizledi güzelce.daha sonra program attı ve son olarak da benzin deposuna temizleme amaçlı olarak katkı maddesi koydu. aracı birkaç gün benzinde kullanmamı istedi.bunu yaparken de depoyu az az doldurmamı söyledi.( 25-30 tl civarı).sebebini sordugumda katkı maddesinin ne kadar konsantre ve koyu olursa o kadar işe yarayacagını belirtti. bu şekilde ceyhana döndüm.dünden beridir aracı kullanıyorum benzinde.hatta bi kaç kez otobana çıkıp yüksek hızda debriyaj fren yaparak sönme oluyormu diye kontrol ettim.henüz bi sorun çıkarmadı çok şükür.umarım da cıkarmaz işallah.bir kaç gün kullanıp duruma göre sizleri bilgilendirecegim arkadaşlar,sonuçta çok arkadaşımızın başına gelen bi sorun.. ha sorun hallolmasa bile gittiğim usta gayet düzgün bi adam,memnun kaldım açıkçası..deneme süresinde aynı problem başgösterirse tekrar gelebilecegimi ve mutlaka sorunu halledecegimizi söyledi.hayırlısı,umarım problem tekrarlamaz.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 1. yazılımı ne ile attı ford ids cihazı mı var? 2. her katkıda karışım müktarı yazar ki bu %99 tam dolu depoya konur der. az yakıta tüm katkıyı koymak subap yanmasına kadar gider. 3. sorun giderilmesi ayrıdır da. yapılan işlemlerin açıklaması bazen böyle garip oluyor esnaflarda Yorum bağlantısı
Murat özkan01 31 Aralık 2015 Yazar Paylaş 31 Aralık 2015 (düzenlendi) keşke herşey sönme problemi gibi olsaymış arkadaşlar.dün akşam itibarıyla kaza yaptım ne yazıkki..nerden bakılsa 3000-4000 masraf görünüyor.neyle ugraşırken ne geldi başıma,yinede şükür ki ne bende nede kaza yaptıgım diğer araçtakilerde saglıksal bi problem yok..hayırlısı.. 31 Aralık 2015 tarihinde Murat özkan01 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kırcı 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 Sitemdeki elektriği araç çalışırken ölçün, konjektör değişmiş tamam ancak şarj dinamosunun kömürleri ya da göbeğindeki bakırlar bitmiş olabilir. Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 keşke herşey sönme problemi gibi olsaymış arkadaşlar.dün akşam itibarıyla kaza yaptım ne yazıkki..nerden bakılsa 3000-4000 masraf görünüyor.neyle ugraşırken ne geldi başıma,yinede şükür ki ne bende nede kaza yaptıgım diğer araçtakilerde saglıksal bi problem yok..hayırlısı.. Geçmiş olsun,Allah beterinden korusun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts