İçeriğe Yönlendir

Sanzımandan Gelen Ses

zafer senol

Recommended Posts

zafer senol

selamunaleykum.arkadslar sabhaları sanzımandamı artık bska yerdemı bılemıyorum ama bı tıtkırtı olusmaya basladı.motor sogukkengelen tıkırtı debrıyaja basınca kesılıyor...motor normal ısına gelıncede daha sonra ses kesılıyor.bı ustaya gosterdım dedıkı sanzuman ınecek ıcınde grup var onlardan yapıyodur dedı.. sızce nedır ve onarımı hemen yapılmaı gereken acıl bır durummudr.bıraz kullansam ban zararı olurmu..herkese kolay gelsn

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dudrudğu yerde debriyaja basınca kesiliyorsa debriyaj bilyasıdır. baskı balta ile değişien

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
zafer senol

dudrudğu yerde debriyaja basınca kesiliyorsa debriyaj bilyasıdır. baskı balta ile değişien

bende oyle tahmın edıyorum. ama usta derkı sanzıman ınecek.sanzıman grup larına bakılack dıyor..anmadım valla

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

benim böyle bir konum mevcut.. Debriyaj setini komple değiştirdiğimde oluşan bi tıkırtı vardı.. Yeni takılan parça arızalı çıkmıştı ve balta ile D.bilyası yeniden değişmişti ve sorun kalmadı.. grup ile alakalı olmadıgını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

o ustanında gurubunu indirip değiştirmek lazım :) Çağlar abi ile Erkan beyin teşhisine katılıyorum,arızayı geç kalınmadan gidermekte fayda vardır aksi halde o orda olduğu gibi durmuyor kanserli hücre gibi büyor.Benim scorpioda şanzıman arızası vermişti ben oralı olmadım 1 sene bindim :) sonra yeni bir şanzımanım oldu :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Çağdaş Baran

Aracim focus 2.0 zetec. Debriaji degistirdikten sonra sabahlari degilde motor ısınmaya başladıktan sonra ses geliyor debriaja basınca ses gidiyor tamamen ustaya gösterdim bu 2.0 larin sanjumani sarsinti yapiyor ordan geliyor dedi bilemedim yardimci olursaniz sevinirim ayrica sabahlari aracim ilk marsta hemen calisiyor ama ayagimi gazda tutmam gerekiyor , ayagimi gazdan çektiğim vakit arac istop ediyor yine calistiriyorum yine gaz vermem gerekiyor bazen erken bazen bayaga yol yaptiktan sonra rölanti kendisine geliyor ayrica dikkat ettim calistirdiktan sonra yuksek oranda gaz verirsem iki kere hemen rolanti kendisine geliyor bunin nedeni ne olabilir. Simdiden cevaplariniz icin tesekkurler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Aracim focus 2.0 zetec. Debriaji degistirdikten sonra sabahlari degilde motor ısınmaya başladıktan sonra ses geliyor debriaja basınca ses gidiyor tamamen ustaya gösterdim bu 2.0 larin sanjumani sarsinti yapiyor ordan geliyor dedi bilemedim yardimci olursaniz sevinirim ayrica sabahlari aracim ilk marsta hemen calisiyor ama ayagimi gazda tutmam gerekiyor , ayagimi gazdan çektiğim vakit arac istop ediyor yine calistiriyorum yine gaz vermem gerekiyor bazen erken bazen bayaga yol yaptiktan sonra rölanti kendisine geliyor ayrica dikkat ettim calistirdiktan sonra yuksek oranda gaz verirsem iki kere hemen rolanti kendisine geliyor bunin nedeni ne olabilir. Simdiden cevaplariniz icin tesekkurler.

Debriyaji değiştirmeden önce ses geliyormuydu ? Mazot filtresini değiştirin.

Yorum bağlantısı
Çağdaş Baran

Debriyaji değiştirmeden önce ses geliyormuydu ? Mazot filtresini değiştirin.

Arqci alir almaz bakimi sokmustum hatirlamiyorum tam ama bu ses gelmiyordu. Brnzin filtresini degistirmistim bakimda ses gitmedi

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Arqci alir almaz bakimi sokmustum hatirlamiyorum tam ama bu ses gelmiyordu. Brnzin filtresini degistirmistim bakimda ses gitmedi

filtreyi çlıştıktan sonra stop ettiği için söylemiştim. 

Sese gelecek olursak bnm başıma geldi.. yeni takılan parça arızalı çıktı  2bin km yaptım yine de kesilmedi ses. Ustanıza gidin orjinal parça taktıysa garantiden değiştirsin. bilyadan yada balatadaki yaylardan gelebilir ses 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şanzıman yağını değiştirmeyi deneyin. stop etme nedeni kurum olabilir. ısınınca tammen düzgün mğü

Yorum bağlantısı
Çağdaş Baran

şanzıman yağını değiştirmeyi deneyin. stop etme nedeni kurum olabilir. ısınınca tammen düzgün mğü

Sanziman yagini degistirdim ses kesilmedi debriaja basinca kesiliyor ses sadece . havalar sicakken sabah araci calistirdigimda iki kere gaza dokunmam yeterli oluyor ama hava nemli yagisli ve soguksa bazen 10 kilometre gitsemde kendisine gelmiyor

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Sanziman yagini degistirdim ses kesilmedi debriaja basinca kesiliyor ses sadece . havalar sicakken sabah araci calistirdigimda iki kere gaza dokunmam yeterli oluyor ama hava nemli yagisli ve soguksa bazen 10 kilometre gitsemde kendisine gelmiyor

bnm böyle bir konum var okumanızı tavsiye ederim.. Takılan parça fabrika çıkışlı hatalı oldugu için ses yapıyordu balata ve bilya yeniden değişti sorun düzeldi. Tekrar ustanıza gidin.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

debriyaj bilyası? şanzıman yağını tekrar soryım da. nasıl konuldu?

Yorum bağlantısı
Çağdaş Baran

debriyaj bilyası? şanzıman yağını tekrar soryım da. nasıl konuldu?

Araci aldigimda usta sanzimanin 3. Dislini degistirdi ve baski balata sanziman bilyesi bunlari komple degistirdi,sanziman yagi koydu yeni. bu degisimden sonra bu ses sikinti yapiyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...