İçeriğe Yönlendir

Banka Hesap İşlem Ücreti Hakkında

Uğur Köker

Recommended Posts

Uğur Köker

akbank dan kredi çektim ama çekmez olaydım!!!kredi borcumun taksitlerini ödeyebilmem için vadesiz hesap açmaları gerektiğini kredi tahsilatını bu hesap üzerinden alacaklarını beyan ettiler,bu vadesiz hesabı başka hiçbir işlem için kullanmamama ragmen bu hesaptan yılda 2 kere işletim ücreti kesiyorlar;heryere yazdım aradım ama nafile,kardeşim hesabı sizin bankanıza olan borcu ödemek için kullanıyorum ek hiçbir işlem yapmıyorum ama gelin görün para kesiyorsunuz ama sonuç yok...kısacası akbankdan kredi falan çekeceksiniz iki kere düşünün...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Bu durum bütün bankalar için geçerli, herhangi bir banka için iki kere düşünmek gerekir, buralar ticarethanedir, asıl amacı para kazanmaktır kardır, karhanedir buralar yani, bu sebep ile yakaladı mı öperler.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı

Bankalar her ne kadar faydalı yönleri de olsa modern tefeci durumundalar ve hepimiz bir şekilde onlara bulaşmak zorunda kalıyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozan Yazıcı

En az iki otomatik ödeme talimatı vermeniz gerekiyor. O zaman kesmiyorlar  :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Köker

normal bir vadesiz hesap olsa anlarım işletim ücretini.fakat bu hesabı benim istemim dışında,tamamen borç ödemek için kendilerinin açtığı bir hesap ve asla başka işlem için kullanmıyorum,her ayın belli döneminde bankaya gidiyorum kredi borcunu ödemek için,adamlar aldıkları parayı önce bu vadesiz hesaba aktarıyorlar sonra oradan kredi tahsilatı yapıyorlar,insanın zoruna gidiyor,resmen keriz yerine koyuyorlar adamı

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

aynen 2 tane faturanızı bu hesaptan otomatik odeme verirseniz kesmezler, ben iş bankasına verdim iki tane fatura.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Sirkeci

Aşağıdaki kriterleri sağlayan vadesiz hesaplardan, ilgili döneme ait Hesap İşletim Ücreti tahsil edilmeyecektir.

• Vadesiz hesaptan veya Neo karttan verilmiş en az 2 adet açık otomatik fatura talimatı olan, her iki faturanın da Ocak- Haziran dönemindeki her 5 ay düzenli olarak ödenmesi şartını sağlayan Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından,
  • Mevduat / Esnek Birikim hesaplarına, vadesiz hesaptan verilen aktif birikim talimatlarının Ocak-Haziran dönemindeki her 5 ay düzenli olarak gerçekleşmesi durumunda Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından,
  • Vadesiz Altın Mevduat Hesaplarından,
  • Maaş anlaşmasına bağlı olarak, müşterilerimizin maaşlarının yattığı vadesiz hesaplardan (Maaş ödemesini yapan kurum/firma ile yapılan sözleşmede aksi belirtilmedikçe)
  • Neo ek kart ile özel okul ve sigorta ödemeleri için açılan hesaplardan,
  • Tahsilattan önceki son 6 ay boyunca sadece tüketici kredisi ödemesi amacıyla kullanılan kredi bağlı vadesiz hesaplardan
  • Tahsilattan önceki son 6 ay boyunca sadece kredi kartı ödemesi amacıyla kullanılan kredi kartı bağlı vadesiz hesaplardan
  • Hesap İşletim Ücreti tahakkuk tarihi itibariyle (20 Haziran 2015) son 180 gündür tüm vadesiz hesapları hareketsiz olan Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından
  • Bankamızda 16-26 yaş müşterilerin öğrenci belgelerini ibraz ederek Akbank Öğrenci Hesabı açmaları durumunda, bu müşteriler Exi26 kapsamında değerlendirilecek Hesap İşletim Ücreti tahsil edilmeyecektir.

Akbank yasal bilgilendirme olarak bu maili göndermesine rağmen, benden de her 6 ayda bir para kesiyor. En kısa zamanda krediyi başka bankaya taşıyıp, akbanktan kurtulacağım.

Yorum bağlantısı
Uğur Köker

Aşağıdaki kriterleri sağlayan vadesiz hesaplardan, ilgili döneme ait Hesap İşletim Ücreti tahsil edilmeyecektir.

• Vadesiz hesaptan veya Neo karttan verilmiş en az 2 adet açık otomatik fatura talimatı olan, her iki faturanın da Ocak- Haziran dönemindeki her 5 ay düzenli olarak ödenmesi şartını sağlayan Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından,
  • Mevduat / Esnek Birikim hesaplarına, vadesiz hesaptan verilen aktif birikim talimatlarının Ocak-Haziran dönemindeki her 5 ay düzenli olarak gerçekleşmesi durumunda Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından,
  • Vadesiz Altın Mevduat Hesaplarından,
  • Maaş anlaşmasına bağlı olarak, müşterilerimizin maaşlarının yattığı vadesiz hesaplardan (Maaş ödemesini yapan kurum/firma ile yapılan sözleşmede aksi belirtilmedikçe)
  • Neo ek kart ile özel okul ve sigorta ödemeleri için açılan hesaplardan,
  • Tahsilattan önceki son 6 ay boyunca sadece tüketici kredisi ödemesi amacıyla kullanılan kredi bağlı vadesiz hesaplardan
  • Tahsilattan önceki son 6 ay boyunca sadece kredi kartı ödemesi amacıyla kullanılan kredi kartı bağlı vadesiz hesaplardan
  • Hesap İşletim Ücreti tahakkuk tarihi itibariyle (20 Haziran 2015) son 180 gündür tüm vadesiz hesapları hareketsiz olan Bireysel müşterilerimizin tüm vadesiz hesaplarından
  • Bankamızda 16-26 yaş müşterilerin öğrenci belgelerini ibraz ederek Akbank Öğrenci Hesabı açmaları durumunda, bu müşteriler Exi26 kapsamında değerlendirilecek Hesap İşletim Ücreti tahsil edilmeyecektir.

Akbank yasal bilgilendirme olarak bu maili göndermesine rağmen, benden de her 6 ayda bir para kesiyor. En kısa zamanda krediyi başka bankaya taşıyıp, akbanktan kurtulacağım.

evet bana da aynı bilgi verilmişti ama kesmeye de devam ediyorlar,krediyi öderken hesaba para aktarıp çektikleri için sözde hesap kullanılmış oluyormuş.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Kredinizi hesaba yatırmayın, ben her zaman krediyi içeriden veya internet şubesinden kredi taksit ödeme seçeneğinden yapıyorum açtıkları hesaba 1 lira bile girmiyor dolayısıyla kesemiyorlar.

Geçen otomatik ödeme talimatı verecektim, baktım kız kredi hesabına açıyor ve bana diyorki hesap işletim ücreti kesilmesin maksat :) kesecek 1 lira bile girmiyor o hesaba dedim. 

Yorum bağlantısı

T.C. Garanti Bankasını kredi kullandırım ücreti yüzünden Tüketici Hakem Heyetine Şikayet ettim. Banka karara itiraz edip ödemeye yapmıyor hatta beni mahkemeye verecekmiş. [emoji23]

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

akbank dan kredi çektim ama çekmez olaydım!!!kredi borcumun taksitlerini ödeyebilmem için vadesiz hesap açmaları gerektiğini kredi tahsilatını bu hesap üzerinden alacaklarını beyan ettiler,bu vadesiz hesabı başka hiçbir işlem için kullanmamama ragmen bu hesaptan yılda 2 kere işletim ücreti kesiyorlar;heryere yazdım aradım ama nafile,kardeşim hesabı sizin bankanıza olan borcu ödemek için kullanıyorum ek hiçbir işlem yapmıyorum ama gelin görün para kesiyorsunuz ama sonuç yok...kısacası akbankdan kredi falan çekeceksiniz iki kere düşünün...

bu durumlarla ve ayrıca sigorta,dosya masrafı vs uğraşmamak için enpara :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Finansbank bir ara 3 ayda bir kesiyor diyorlardı. Bu durumlarda tek ya da az banka ile çalışmanın avantajlarını daha önceki mesajlarımızda aktarmıştık. Bu gibi durumlarda tek bankadan daha çok işlem yapıldığından, ödeme ve gelir dengesi ile iade işlemleri daha kolay olabiliyor. Ancak sadece Akbank için değil hangi banka olursa olsun kapısından sadece kredi için girerseniz, kredi dışında faiz dışı gelirlerde kârını maksimize etmek için birçok alternatifleri var ve bunu kendi hanelerine birşekilde yazarlar. Bu bankalar içinde en insaflılarından biri yine Akbanktır. Eğer Akbank sizi sadık müşterisi olarak görürse itirazlarınız çok çabuk kabul görür. Bankacılık işlemlerimin yarısı kendi bankam Yapı Kredi diğer yarısı Akbanktır. Yapı krediden kredi kartım yoktur ama Akbank'tan vardır mesela:) Her bankanın özelliği farklı benim gözümde. 

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı

T.C. Garanti Bankasını kredi kullandırım ücreti yüzünden Tüketici Hakem Heyetine Şikayet ettim. Banka karara itiraz edip ödemeye yapmıyor hatta beni mahkemeye verecekmiş. [emoji23]

Yanlış adama bulaştıklarının farkında değiller  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Hesap işletim ücreti Tüketici hakem heyetinin karar verebileceği bir merci değilmiş. Üç yıl evvel eski iş yerimin anlaşmalı olduğu banka maaş hesabımdan hesap işletim ücreti kesti. Bende önce bankaya sonra tüketici Hakem heyetine müracaat ettim. Müracaat sonucu daha gelmeden Tüketici Mahkemesinden yazı geldi. banka beni mahkemeye vermiş. Çünkü hesap işletim ücreti hakem heyetlerinin yetkisi dışındaymış ve bununla ilgili içtihat varmış. Cem kardeşim sağolsun dava ile ilgili gerekli incelemeyi yaptığında iş yeri ile bankanın yaptığı maaş sözleşmesinde maaş müşterisinin maaş akti kesilse bile bir yıl tüm haklardan yararlandırılır hükmü ile dava görülmeden banka davadan vaz geçti..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

En berbatı HSBC.. burada konut kredim var.. Her ay tam tamına 9.50 tl kesiyor. Evet yanlış okumadınız. Aylık 10 tl diyelim yani. İşin tuhaf yanı da bankamatikten öde yine kesiyor. Ne şekilde ödersen öde kurtuluş yok. Tek seçenek otomatik ödeme talimatlı fatura vermek. Ancak onda da şöyle bir sıkıntı var verdiğiniz otomatik ödeme fatura tutarı her ay 500 tl yi geçmek zorunda.. Yoksa yine keserim diyor.. Böyle bir mallık olur mu yaa.. aynı zamanda bana fatura tutarlarımı da yükselttirmeye çalışıyorlar.. Aylık kaç kişinin 3 faturası 500 tl yi geçer ki.. Hadi kış günlerinde doğalgaz verilebilir diğer zamanlarda ne yapacağız.. Tüketici hakem heyetine vereceğim az kaldı..

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Yeni tüketici kanunu gereği sadece kredi için açılan hesaplardan hesap işletim ücreti kesilemez.

Yorum bağlantısı

Bende HSBC'den konut kredisi kullandım. 5 senesi dolmak üzere. İlk öncelerde sistem gün sonunda hesap işletim ücretini kesiyordu. Bende bankamatiğe yatırdıktan sonra gün bitmeden bilgisayardan internet bankacılığına girip krediyi oradan oradan yatırıyordum. Sonra HSBC olayın farkına vardı ve sistem gün içerisinde belli periyotlarda (zamanını keşfedemedim) hesapları tarıyarak para olduğu anda hesap işletim ücretini kesiyor. Bende şu şekilde bir yol izliyorum. Parayı bankamatikten yatırmadan önce cep telefonundan internet bankacılığına giriyorum ve tetikte bekliyorum. Kredi ödeme sekmesine tıklıyorum, sonra parayı bankamatiğe yatırdıktan hemen sonra bankamatiğin başından ayrılmadan krediyi cepten ödüyorum. Uzun zamandır hesap işletim ücreti ödemedim. Sende bu yöntemi dene, umarım bunuda keşfetmezler. :)

Yorum bağlantısı

Hsbc niyeti bozmuş abi öpecek illa ki :)

Heçesbisi ile benimde bir vukuatım var  :)

Yeni tüketici kanunu gereği sadece kredi için açılan hesaplardan hesap işletim ücreti kesilemez.

Neden 2 fatura istiyorlar o halde ? otomatik ödeme yapalım,hesap ücreti kesilmesin diyorlar.

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Heçesbisi ile benimde bir vukuatım var :)

Neden 2 fatura istiyorlar o halde ? otomatik ödeme yapalım,hesap ücreti kesilmesin diyorlar.

Kanun yeni farkında değiller, ayrıca garantiye almak istiyoruz genelde. :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bende HSBC'den konut kredisi kullandım. 5 senesi dolmak üzere. İlk öncelerde sistem gün sonunda hesap işletim ücretini kesiyordu. Bende bankamatiğe yatırdıktan sonra gün bitmeden bilgisayardan internet bankacılığına girip krediyi oradan oradan yatırıyordum. Sonra HSBC olayın farkına vardı ve sistem gün içerisinde belli periyotlarda (zamanını keşfedemedim) hesapları tarıyarak para olduğu anda hesap işletim ücretini kesiyor. Bende şu şekilde bir yol izliyorum. Parayı bankamatikten yatırmadan önce cep telefonundan internet bankacılığına giriyorum ve tetikte bekliyorum. Kredi ödeme sekmesine tıklıyorum, sonra parayı bankamatiğe yatırdıktan hemen sonra bankamatiğin başından ayrılmadan krediyi cepten ödüyorum. Uzun zamandır hesap işletim ücreti ödemedim. Sende bu yöntemi dene, umarım bunuda keşfetmezler. :)

Alp buna benzer şeyler oluyor ancak o zamanda şu var mesela 4-5 ay birikmiş olarak kesiyor.. Yani senin şimdi içeride borç olarak duruyor belki de günün gelip son taksitini ödediğinde hesabın kapanmayacak.. Hemen ilgili ay almasa bile sonra ki aylarda mutlaka alıyor.. Yani alacağından vazgeçmiş olmuyor sadece sen ötelemiş oluyorsun bunu :D

Konut kredisi hesabı benimkisi.. Tıkır tıkır kesiyorlar.. Hakem heyeti bu konuda birşeyler yapabilir mi yoksa Murat abinin yazdığı gibi bir yaptırımı yok mu bu konuda..

Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

vakıfbank ve kuveyttürk kullanıyorum hesap işletim ücreti eft havale vs hiç ücret kesilmiyor :))

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...