İçeriğe Yönlendir

Gaz Kesme Ve Kayış Sesi Çıkarması

Mustafa Kılıç

Recommended Posts

Mustafa Kılıç

Selamünaleyküm. Aracım 97 Eskort CLX. İlk çalıştığında motordan kayış sesi gibi bir uğultu geliyor. Debriyajdan ayağımı çektiğinde dizel gibi çalışıyor sonra ses kesiliyor. İkinci sorunumda arada araba kendini pısıyor sonra bir anda şahlanıyor.

Yorum bağlantısı
Birkan Akargündüz
(düzenlendi)

Havalar soğuk malüm . 1,5 - 2.0 Litre antifriz aracının sabahları daha rahat ve sessiz calısmasını sağlayacaktır. Titreme  motor suyunun çok soğuk olmasından kaynaklabilir ve yağını da kontrol edersen çok iyi olur. Lakin soğutma suyuna komple atfriz doldurman tavsiye etmem sakın bunu yapma arac eski olduğu için petekleri ve radyatörü acabilir ve delinebilir. Daha sonra masraf acar basına. Arabanın bazen aktif olması bazende cekisinin düsük olmasının bir çok nedeni olabilir. Örnek vermek gerekirse rampada kötü ama düzde çok iyi yada aynı yolda zaman zaman çok iyi bazende çok kötü olabilir. Soğukken , sıcakken vs. Oksijen sensöründe sorun varsa cekis de sorunlar yaşayabilirsin , baskın zayıflamıs ise sorun yasabilirsin , yada hız sensöründe sorun varsa aynı sorunu yasabilirsin  , Krank posizyon mili sensörün sana bunu yasabilir yada krank çünkü ateslemenin temel parçasıdır. Ateseme sırasını ayarlayan bir sistemdir. İlk calısmada kayıs sesi daha sonra kesilmesi ise ıslanmış olabilir yada oraya bir yerden yağ geliyor olabilme sansıda var. Direksiyon hidrolik yağını bir kontrol edersen iyi olur.

tarihinde Birkan Akargündüz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Kılıç

Teşekkür ederim. Ben Adana'da yaşıyorum bir kaç araç kullanan arkadaşıma sorduğumda bana gerek yok dediler burada antifiriz için.Bir de tüpe geçerken aşırı sarsma oluyordu aracımda ve tak diye bir ses geliyordu. Tamirciye gittiğimde motor kulaklarına baktı ve sağlam dedi. Zavoli tüp servisi ayar yaptı yeniden aynı sorunları yaşadım. Daha sonra ateşlemende sorun var dedi bujilerine baktırman gerek dedi ve tamircime baktırtırdım bir sorun yok dedi. Yaklaşık bir aydır gaz kullanmıyorum ve sürekli benzinde biniyorum. Bir de bu petrollerde satılan würt isminde enjektör temizleyici kullanmam gerektiğini söylediler onu kattım bir faydasını görür müyüm bilmiyorum. Teşekkür ederim tekrardan izin günümde hepsini kontrol edecem.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...