İçeriğe Yönlendir

Kalorifer Isıtma Sorunu

Saim Ulaş Yılmaz

Recommended Posts

Saim Ulaş Yılmaz

Merhaba söz konusu problemi 2001 1.6 Fiesta Sport ile yaşıyorum.

Sabah çalıştırıyorum motor ısınana kadar zaten soğuk üflüyor buraya kadar doğru. Motoru ısıtıyorum.

Eğer 4 bin deviri geçmezsem yine sıcak vermiyor. 4000 devir üstünde 300-500 metre gittiğimde sıcak hava gelmeye başlıyor.

Devamında 2 bin devirle seyre devam ediyorum. Bir süre sıcak hava geldikten sonra kaloriferin verdiği hava tekrar soğuyor . Deviri yükseltirsem tekrar sıcak geliyor.

Sorunun kaynağı ne olabilir ?

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Termostat ile ilgili bir durum olma ihtimali var mıdır ?

Gösterdiğim usta oraya yoğunlaştı, termostatı olmayabilir dedi.

Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer
(düzenlendi)

termostat yapabilir,ayrıca sistemde kalorifer musluğu var ise arızalı olup musluk geç açılıyor olabilir

tarihinde Ahmet Dinçer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Termostat ile ilgili bir durum olma ihtimali var mıdır ?

Gösterdiğim usta oraya yoğunlaştı, termostatı olmayabilir dedi.

Termostat olmayabilir. Aracın soğutma suyu tam mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Gauge menüden sıcaklığı takip eder termostat hortumlarını yoklarsın açıp açmadığı dan diye ortaya çıkar.Büyük ihtimal peteğiniz tıkalı.Su ile kullaıp antifriz koyduysanız, peteği parçalar tıkıyabiliyor.Peteği açtırın bence.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

termostat değil,diğer arkadaşların bahsini ettiği petek sorunu olma ihtimali çok yüksek.Termostat sorunu olsa azda olsa sıcak hava devamlı gelir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Termostat olmayabilir. Aracın soğutma suyu tam mı?

Evet Sani Bey soğutma suyu tam.

Gauge menüden sıcaklığı takip eder termostat hortumlarını yoklarsın açıp açmadığı dan diye ortaya çıkar.Büyük ihtimal peteğiniz tıkalı.Su ile kullaıp antifriz koyduysanız, peteği parçalar tıkıyabiliyor.Peteği açtırın bence.

Tam olarak nasıl yapacağımı bilmiyorum bu kontrolleri. Seyir halinde hararet göstergeri sabit bir değerde kalmıyor. Ortayı hiç geçmediği gibi aşağı yönde bol bol salınıyor. Peteği kontrol ettireyim dediğiniz gibi.

termostat değil,diğer arkadaşların bahsini ettiği petek sorunu olma ihtimali çok yüksek.Termostat sorunu olsa azda olsa sıcak hava devamlı gelir.

Kontrol ettireyim en iyisi bir dahaki gidişimde. Sabah soğuğunda ısınmayan araba ile seyahat etmekten hasta olacağım yoksa :) ​ 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Asagi yone hararet saliniyorsa termostat değişmeli. Surekli açık kaliyor belli ki.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yakın zamanda antfirz değişti.ondan önce kalorifer kapalı iken bile içerisi ısınıyordu. Fan termostat kontrolünü yapmıştım hararet ile alakalı bir sıkıntı yoktu. Kalorifer musluğu ile ilgili antfirz değişimi sonrası bir şey olmuş olabilir mi. Devirli sürdüğüm için çok sıkıntı olmuyordu

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Hararet düşüyorsa termostad.Büyük ihtimalle açık kalıyor.Orjinaliyle değiştirin, contasını da değiştirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Aynı sorun bende var devirli giderken sıcak üflüyor onun haricinde ılık. petek temizlendi ancak tüm kanalları açılmadığından kaynaklanıyormuş. Petek değişmesi gerek dendi.

Aynı sorun olabilir sizdekinde de. Bende hararet düşmüyor bu arada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

İnternetten uygun termostat siparişi verildi. Ustanın söylediğine göre araçta termostat yokmuş şu an.

Haftasonu aracı teslim edeceğim, Triger, V kayışı, devridaim değişimi yapılacak. Balata değişimi yapılıp kampanalara balata çakılacak diskler tornaya gidecek.

Daha önceden motor yağı, filtreler, bujiler, cam açma kapama düğmeleri, sinyal kolu, vites topuzu, bagaj amortisörü, kapı döşeme değişimi, kilometre saati değişimi yaptım. Bu sıkıntıları da çözersem aracı istediğim kıvama getireceğimi düşünüyorum.

Gelişmeler hakkında bilgi veririm kalorifer sorunu ile ilgili olarak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

İnternetten uygun termostat siparişi verildi. Ustanın söylediğine göre araçta termostat yokmuş şu an.

Haftasonu aracı teslim edeceğim, Triger, V kayışı, devridaim değişimi yapılacak. Balata değişimi yapılıp kampanalara balata çakılacak diskler tornaya gidecek.

Daha önceden motor yağı, filtreler, bujiler, cam açma kapama düğmeleri, sinyal kolu, vites topuzu, bagaj amortisörü, kapı döşeme değişimi, kilometre saati değişimi yaptım. Bu sıkıntıları da çözersem aracı istediğim kıvama getireceğimi düşünüyorum.

kadranı kurtardınız mı :) sevindim.  zevkini çıkarıyorsunuzdur.

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

kadranı kurtardınız mı :) sevindim.  zevkini çıkarıyorsunuzdur.

Beyaz zeminli kadran tam anlamıyla ölüymüş. Sadece beyaz zemini ve kırmızı okları aldık. Aracın üstündekine monte ettik. Görünüm daha güzel oldu. Tekrar elden geçmesi gerekiyor bir miktar tam randımanla çalışması için. Bakımdan sonra keyfi bir miktar daha arttı. Bakım istiyormuş araç bunu anladım.  

Yorum bağlantısı
kenan karga

biz fiestacıların bu termostattan çektiği nedir bende 2 senedir donuyordum aracın içinde 2 ay önce tesadüfi araçta termostat olmadığını anladık orjinal termostat taktık şimdi hamam gibi fabrikasyon mu yok üzerinde acaba 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Ben anlamıyorum okadar termostat değiştirdim hepsi mi aynı çıkar. öğlen hamam gibi oluyor araba aksam buzhane. 

Ki araçta termostatta var antifiriz de.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Ustamın yönlendirmesi ile araçta termostat olmadığına kanaat getirip termostat siparişi verdim.

Araca takıldı. Hazır soğutma suyu inmişken kalorifer sistemine hava tutuldu.

Sonuç sorunsuz çalışıyor.

Motor 1.6 16V zetec  S olduğu için şu parçayla sıkıntıyı çözdüm.

http://www.e-fordyedekparca.com/ZETEC-16-16V-TERMOSTAT,PR-890.html

Fikir bildiren yardımcı​ olan forum ahalisine teşekkürü borç bilirim.

Yorum bağlantısı
kenan karga

Ben anlamıyorum okadar termostat değiştirdim hepsi mi aynı çıkar. öğlen hamam gibi oluyor araba aksam buzhane. 

Ki araçta termostatta var antifiriz de.

gökhan bey ben orjinalini taktırdım fomoco hiçbir sorun yok gece gündüz hamam gibi

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Gökhan Tongay

Bugün sanayide öylesine muhabbete gittiğim arkadaşımın dükkanına petek temizleme makinası almışlar. Dedim hemen uygulayın.Uygulama 2 yönlü su verebilen bir makine yaklaşık 6 bar sanırım basınçla ve 70 dereceye yakın sıcak su ile peteğe su basıyor ve içini temizlemeye çalışıyor.Bu uygulama için öncelikle bizim araçlardaki sıcak soğuk ayrımını yapan musluğun arkasındaki borulardan yapın.Biz bilmediğimiz için önünden yapınca basınç malesef hortumu yırttı.Sonra tamir ettik musluğu iptal ettik.Petek 2 taraflı su verilerek temizlendi.Şu anda evet sadece sıcak hava geliyor zaten kış ayındayız ve bu musluk her yıl arıza yaptığını düşünürsek yıl başına 90 tl civarı kardayız ama içerisi neredeyse hamam. Sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa bir an önce petekleri temizletsinler.

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Gökhan Bey petek temizliğini yaptırdığınız yerin bilgisini alabilir miyim özel mesaj olarak ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...