İçeriğe Yönlendir

Göstergede Kırmızı Kar Işareti ?

erdemkalafatt

Recommended Posts

erdemkalafatt

arkadaşlar bişey ögrenmak istiyorum bugun arabanın göstergesinde kırmızı kar işareti sabit şekilde yanıyo ve ısı derecesi ---C şeklinde duruyo ama ilgin olan camları açılmıyo klima yada kalarifor çalışmıyo arka silecek çalışmıyo su fıskıyesı calışmıyo gerı görüşkamerası calışmıyo ön silecek kendi kendine çalışmaya başlıyo belli bir süre sonra çalışmayan özellikler tek tek düzeliyo ama göstergedeki ısı ve kar işareti sabit duruyo bu yada benzer durum yaşayan varmı neden ola bilir

Yorum bağlantısı

Kar işareti havanın +4 ile 0 arası Sarı,0 ve -1 sonrası Kırmızı olur.Bunun anlamı yolda buzlanma olabilir,dikkatli araç kullanın anlamındadır.

Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin

yolda buzlanma olabilme ihtimali üzerine uyarı veriyor çok dert etme hakan abinin de dediği gibi - ye düştüğünde çıkar 

Yorum bağlantısı

peki bu saydım çalışmayanlar nolrmalmi

Marş aldıktan sonrası hepsinin sönmesi normal,dediğim gibi hava -'lerde ise kar işareti yanabilir.

Yorum bağlantısı
Osman Altıntop

Sensör arızalanmıştır. Değiştirmen gerekiyor. Sistem kendini korumaya alıyor - derecelerde. Su donmuş olabileceğinden fıskiyeler vs çalışmıyor. ---C sıcaklığı okuyamadığından sistem sıcaklığı - olarak algılamış. Sıcaklık sensörüne ehil bir kişi bakarsa sorun çözülecektir.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşlar bişey ögrenmak istiyorum bugun arabanın göstergesinde kırmızı kar işareti sabit şekilde yanıyo ve ısı derecesi ---C şeklinde duruyo ama ilgin olan camları açılmıyo klima yada kalarifor çalışmıyo arka silecek çalışmıyo su fıskıyesı calışmıyo gerı görüşkamerası calışmıyo ön silecek kendi kendine çalışmaya başlıyo belli bir süre sonra çalışmayan özellikler tek tek düzeliyo ama göstergedeki ısı ve kar işareti sabit duruyo bu yada benzer durum yaşayan varmı neden ola bilir

Ya akünüzde sorun var ya da dış havayı ölçen sensörünüzde.

Yorum bağlantısı
erdemkalafatt

ben arabadaki tam sıkıntıyı anlatamadım gösterge panelinde evet kırmızı kar işareti sabit duruyo ve derece gostermiyo ara tamam onda sensor agrızalı ola bilir ama arabanın kalorıferı calısmıyo arka silecek calışmıyo geri vitese gecince vites lambası yanmıyo cam açma dugmesine dokununca ön silecekler çalışıyo su fiskiyelerinin ikiside ön arka çalışmıyo bunların hepsı bi dıs ortamı ölçen sensör yüzündenmi yoksa arabada yazılımsal bi sorunmu var

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gem modülü arıza tarifine doğru gitmekte ancak önce akü ve şarjdan emin olmalı sonraan takılmış birşey var mı? teyp vs?

Yorum bağlantısı
erdemkalafatt

2010 eylulde aldım o zamandan beri bende suan 100 binde ve arabasına tıtızlenen biriyim

Yorum bağlantısı
erdemkalafatt

istanbul fatihte oturuyorum bu taraflarda istanbul avp yakasında bildiniz bi usta varmı

Yorum bağlantısı

Torpidonun alt kısımında bir soket var, o soketi kontrol edin. Benzer bir olay başıma gelmişti, soketi yerine oturtunca düzeldi :)

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

peki bu saydım çalışmayanlar nolrmalmi

Akü bitmiş  ya da Gem modülü arıza yapmış olabilir 

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

Focuslar harici bir aksesuarı pek sevmiyor sanırım, nedenıne gelirsek focus aracımın iç aydınlatma lambasına dirençli led ampul taktıktan sonra araçtan inip uzaktan kumandanın kapıları kilitlemesene bastığımda çalışmıyor, 15 sn sonra kilitlyebiliyordum. Meğer gem modülü led ampuldeki dirençte toplanan akımı görüp kapının açık olduğunu zannedip kilitlemeye izin vermiyormuş söktüm kurtuldum sarı lambaya devam. Demem o ki harici bir aksesuar teyp lamba vs. Bunlardan kaynaklı da olabilir sorunuz.

Yorum bağlantısı
erdemkalafatt

herkes'e iyi geceler bugün aracımdaki problemi hallettik arızanın nedeni dış ısı sensör'ü ön panjurun hemen arkasında bulunan ısı sensör'ü arızalanmış araç dışarda soğuk hava algıladı için aracı korumaya alıyormuş yaklaşık 10/15 km  yol yaptık'dan sonrada açıyodu bütun çalışmayan özellikleri nihayet sorunu çözmüş durumdayım benzer sıkıntı yaşıya bilecek arkadaşlara belki faydası olur

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...