İçeriğe Yönlendir

Focus III - Koltuk Isıtma

Misafir

Recommended Posts

Arkadaşlar malumunuz arabamın ısınmama sorunu yüzünden defalarca servise gitmeme rağmen sonuç alamamıştım.Bu esnada artık araştırmadığım çare kalmamıştı.Ek ısıtıcısından tutun çakmaktan çalışan ısıtıcı fanına kadar herşeye baktım. Dedim koltuk ısıtıcı yaptırsam ön iki koltuğa nasıl olur.Başladım araştırmaya. Ankara da bir yer yapıyordu ön iki koltuk ve montaj 850 tl. Çok geldi. Alım satım yapılan siteleri gezdim tek koltuk 250 tl , çift koltuk 350 ye set şeklinde yapılıyordu. Dedim bir de kankalarıma bakıyım kaça satıyorlarmış diye. Bir baktım 41 usd ye 120 tl ye ön iki koltuk için set var. Aldım ve çok hızlı bir şekilde elime ulaştı.Hatta şuan 39 usd ye düşmüş almak isteyen için benim setin linki. http://tr.aliexpress...ailNewVersion=2
Sonra aklıma bu ısınamama sorununu başka servise giderek çözme fikri geldi. Gittim 3 saat arabanın soğumasını bekleyip gerekli testleri yaptılar ve termostat arızalı sonucu çıktı.1 senedir bunlar böyleydiya hani.Isınmaması normaldi ya. Geçen cumartesi değişim yaptılar ve sonuçlar gayet iyi.5 dk da hararet 90 ı vuruyor. Üşümüyorum yani. Çocuğum hasta olmayacak yani.
Neyse gelelim koltuk ısıtma işine;

Elektrik tesisatının nereye en iyi olacağını düşünürken aklıma kolçak önündeki çakmaklık elektriği geldi.Araştırdım gayet yeterli çıktı . Sonra ısıtıcı kontrol anahtarını nasıl monte ederim diye düşündüm. Çakmak yuvasını bu anahtara göre güzelce modifiye edip deri kapladım.
İlk önce kontrol anahtarına uygun modifiye ettim

NrqyVa.jpg

Daha sonra kablo tesisatını koltuklar söküldükten sonra alt halı döşemenin altından orj koltuklara giden yerlerden geçirip hazırladım. Artan kabloları PTC Heater ın (polen filtresinin olduğu kısımdaki kapağın iç kısmına) olduğu kapağın altında topladım. Ve çakmaklığın elektiriğinden paralel alıp elektrik montajını bitirdim.

jV5EYW.jpg

Koltukların içine padlerin koyulması çok kolay arkadaşlar.Kesme biçme yok elinizle padi kaydırıp yerleştirebilirsiniz. Tek dikkat edeceğiniz sağ ön koltuktaki ağırlık sensörü. Zaten incecik kağıt gibi kolayca üstünden pad i kaydırırsınız.
Parmağımla işaret ettiğim lastik tutucuları çıkartınca döşemenin kılıfının altında diğer tutucuları görürsünüz.Azcık sıyırsanız gayet yeterli boşluk oluşuyor

Alttaki fotoda çakmaklık kablosundan paralel alıp ısıtıcı tesisatına bağlıyorum.

9246pZ.jpg

Adamlar kılıflara orj şekilde ısıtıcı kablosu için delik bile açmışlar. çok rahat takılıyor çok. Şuan 1 saatte montajını yaparım açıkcası 2 koltuğun.

E5Y7zg.jpg

Evet montaj sorunsuz bittikten sonra test sürüşüne arkadaşımı da alıp çıktık.5 dk çekmeden ılık olarak başlayan ısıtma 5 inci kademede terletme moduna kadar geçti. Yani 5 dk çekmeden ısındığınızı hissediyorsunuz.
Tavsiye ediyor musun diye sormayın. Beklediğiniz kabahat.120 tl ye böyle bir sistem bedava.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Elinize sağlık güle güle kullanın.

Güzel ama biraz zahmetli görünüyor.Koltukların sökülmesi falan biraz uğraştırıcı gibi.Isıtıcı kumandası orjinal gibi görünüyor o güzel olmuş.umarım ısıtıcı ped uzun ömürlüdür.

Yorum bağlantısı

Elinize sağlık güle güle kullanın.

Güzel ama biraz zahmetli görünüyor.Koltukların sökülmesi falan biraz uğraştırıcı gibi.Isıtıcı kumandası orjinal gibi görünüyor o güzel olmuş.umarım ısıtıcı ped uzun ömürlüdür.

Aslında malzemem yeterli değildi büyük alyan tarzı anahtarla söktüm. Şarjlı matkap ta çok işgörür. Kumanda hakkında planlarım var. Orj Titanium x deki kumanda ve çakmaklığın olduğu plastik bölüm Titaniumla ebat olarak aynı. Onu alıp modifiye edip takcam. O zaman çok daha orj e yakın olacak. İnan zahmet felan yok 8 tane vida söküyorsun

Yani böyle olacak inş aksilik çıkmazsa.

0mkjj9.jpg

Şuan böyle

orZPQk.jpg

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Tebrikler.. bende sipariş etmiştim gelmesini bekliyorum..Eğer pahalı olanları yaptıracağım deseydiniz  aynı ürünü önerecektim bende size..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tekrar eline sağlık diyorum.. Güzel çalışma. X paket gibi görünüm kazandırırsan on numara olur.. Şuanda bi puanı kırıyorum 9 veriyorum :p:)

Yorum bağlantısı

Tekrar eline sağlık diyorum.. Güzel çalışma. X paket gibi görünüm kazandırırsan on numara olur.. Şuanda bi puanı kırıyorum 9 veriyorum :p:)

Abi ama cimrilik yapıyorsun. 1 puanımı da bu kadar düşük maliyetten geri ver bari.  Tit x parçasını uyguna bulamıyorum. Ağzını 200 den açıyorlar. Başer indirimlerle 250 civarı diyor zaten

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Abi ama cimrilik yapıyorsun. 1 puanımı da bu kadar düşük maliyetten geri ver bari.  Tit x parçasını uyguna bulamıyorum. Ağzını 200 den açıyorlar. Başer indirimlerle 250 civarı diyor zaten

Pahalıymış.. o zaman tamam on puan verdim..Uygulama gerçekleşirse yıldızlı yaparım :)

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Elinize sağlık.Gayet güzel olmuş.,

Bir sene, termostat arızasını bulamayan ,servisin de maşallahı var yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Elinize sağlık.Gayet güzel olmuş.,

Bir sene, termostat arızasını bulamayan ,servisin de maşallahı var yani.

Haşmet abi çok uğraştım birçok kez gittim anlatmaya çalıştım ama bunlar böyleden öteye geçmedi. 15 dk da hararet göstergesi yükselmeye başlayıp ılık hava veriyordu.20. dk da ısınmaya başlıyordum ki zate 25 dk lık yolum var hergün. Açıkcası tek bir servisin cevabı yeterli gelmiyor artık bana.

Yorum bağlantısı

Haşmet abi çok uğraştım birçok kez gittim anlatmaya çalıştım ama bunlar böyleden öteye geçmedi. 15 dk da hararet göstergesi yükselmeye başlayıp ılık hava veriyordu.20. dk da ısınmaya başlıyordum ki zate 25 dk lık yolum var hergün. Açıkcası tek bir servisin cevabı yeterli gelmiyor artık bana.

Yetkili servislere de güven kalmadı, hepsini zan altında bırakmamak gerek ama nerdeyse geneli için oluşan arızalar ya normal ya da biz bir soralım şeklinde geçiştiriliyor. Eskiden yetkili serviste olsa ehil ustalar vardı leb demeden leblebiyi anlayan çözen şimdi başımdan gitsinde gerisi ne olursa olsunlar var.  :@

Düğme dışında herşey 10 numara olmuş oem tuşlar ilk resimde olanlar mı siyah oklu işaretli olanlar ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yetkili servislere de güven kalmadı, hepsini zan altında bırakmamak gerek ama nerdeyse geneli için oluşan arızalar ya normal ya da biz bir soralım şeklinde geçiştiriliyor. Eskiden yetkili serviste olsa ehil ustalar vardı leb demeden leblebiyi anlayan çözen şimdi başımdan gitsinde gerisi ne olursa olsunlar var.  :@

Düğme dışında herşey 10 numara olmuş oem tuşlar ilk resimde olanlar mı siyah oklu işaretli olanlar ?

X paket siyah oklu olan şeklinde..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Elinize sağlık. Çakmaklıkta sürekli elektirik varsa açık unutmamak lazım. Akü kısa sürede biter. 

Yorum bağlantısı

Elinize sağlık. Çakmaklıkta sürekli elektirik varsa açık unutmamak lazım. Akü kısa sürede biter. 

Yok araba zaten 20 dk zonra kendisini korumaya alıp enerjiyi kesiyor.Ben garanti olsun diye inmeden yine de kontrol ediyorum.

Yorum bağlantısı

Doğan Bey, sorunu çözemeyen ve çözen servislerin isimlerini yazar mısınız? Bilenle bilmeyen bir olmasın. Biz de ona göre servise gidelim. İnsanlar bilmediklerinden utanmıyorlar, bilmedikleri halde sorup öğrenmediklerinden utanmıyorlar ama sizin gibi insanlar da o servislerin isimlerini yazmaktan utanıyorlar galiba. 

Eğer mümkünse yazın Ankara da ikamet ediyorum ve bir ay sonra 15.000 bakımım var. Mümkün değilse özelden mesaj yoluyla yazmanızı rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...