İçeriğe Yönlendir

Sol Ön Taraftan Gelen Tak Tak Sesi

Selman Karadağ
Çözüme git Ali İşbakan tarafından,

Recommended Posts

Selman Karadağ

Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı günler diliyorum. Sizlere başıma musallat olan bir sorunun çözümünü soracağım. Yaklaşık 1.5 2 yıldır ön soldan gelen vuruntu seslerine bir türlü çözüm bulamadım. Özellikle bozuk yollarda ve tekerin düştüğü çukurlarda ön taraftan tak tuk şeklinde sanki lastiksiz jantın taşa vurması gibi sert bir ses geliyor.

2 yıldır gitmediğim sormadığım kimse kalmadı Konya'da. Hatalı amortisör olabilir düşüncesiyle 2 yıldır 4. amortisörü taktım. Üst takozlar, z rotlar, rot başları salıncaklar, şanzuman takozları beşik vidaları dahil değişmeyen ön takım malzemesi kalmadı kaçıncı kezdir. Ama hala sesten kurtulmuş değilim. Direksiyon dediler, gösteriyorum ama direksiyona vurur giderken dediler, Fren kaliperleri dediler, onları da söktürdüm zerre oynamıyor dedi usta.

Şimdi sizden talebim, Konya'da Ankara'da veya çevre illerde aranızda bunu çözerim diyen usta veya ustası olan varsa bana bilgi vermenizdir. Gerekirse Ankara'ya giderim ama ustayla görüşerek, vaktinin müsait olduğunu öğrenerek. onun için iletişim bilgilerini de verirseniz memnun olurum.

Bu ses beni aracımdan soğuttu. Konya'da iş bilmeyen ustalar yüzünden iyice gerildim, servis ise araç LPGli olduğu için almıyor servise.

Şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Şimdi siz alttakımda gereken ne ise yapmışsınız,ne söylesem boş.Tam benlik bir sorunmuş ALLAH kolaylık versin umarım kısa zamanda bulursunuz.

Yorum bağlantısı
Misafir

Çukura girince sabitlenmeyen el freni teli şaseye çarparak ses yapıyor ve kabin içerisinden rahatlıkla duyuluyor.

Eğer sabitlenmediyse muhakkak yaptırın. Çok basit bir işlem.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

El freni teline baktırın, genellikle eksoz muhafazasının altında şaseye vurur çözümü basittir sesi burdan yapabilir.  

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Sabitleme pek randımanlı olmuyor. Zamanla plastik kelepçeler soğuktan gevrekleşip kırılıyor. El freni boşluğunu aldırin yeterlidir. Yalnız sizin muhtemelen el freni kolunda sorun vardır. Belli bir yere kadar cırcırsız, daha sonra cırcırlı kalkıyordur.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Benim de sol önden ufaktan bir takırtı duymaya başladım alt takımı bir muayene ettireceğim. Dikkatli olun, elediğinizi sandığınız şeylerden birinde olabilir sorun..

Yorum bağlantısı
Selman Karadağ

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Konya'da şu anda kar yağıyor ama aracı tamirciye çekince liftte dediklerinize baktıracağım.

Sabitleme pek randımanlı olmuyor. Zamanla plastik kelepçeler soğuktan gevrekleşip kırılıyor. El freni boşluğunu aldırin yeterlidir. Yalnız sizin muhtemelen el freni kolunda sorun vardır. Belli bir yere kadar cırcırsız, daha sonra cırcırlı kalkıyordur.

Dediğiniz gibi el freni belli bir yerden sonra cırcıra geçiyor. Bunun değişimi oluyor mu yoksa tamirle iş bitiyor sanırım dediklerinize göre. Çok teşekkür ederim. Neticeyi en kısa sürede sizlere belirteceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Konya'da şu anda kar yağıyor ama aracı tamirciye çekince liftte dediklerinize baktıracağım.

Dediğiniz gibi el freni belli bir yerden sonra cırcıra geçiyor. Bunun değişimi oluyor mu yoksa tamirle iş bitiyor sanırım dediklerinize göre. Çok teşekkür ederim. Neticeyi en kısa sürede sizlere belirteceğim.

Bununla ilgili bir paylaşımım vardı. İnceleyebilirseniz.
Yorum bağlantısı
Bekir YILMAZ
(düzenlendi)

Aynı sorunu 99 fiesta ile yaşıyorum sol önden bozuk yollarda metal takırtı sesi geliyor, rotilden şüpheleniyorum.

tarihinde Bekir YILMAZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kadir Şekerli

Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı günler diliyorum. Sizlere başıma musallat olan bir sorunun çözümünü soracağım. Yaklaşık 1.5 2 yıldır ön soldan gelen vuruntu seslerine bir türlü çözüm bulamadım. Özellikle bozuk yollarda ve tekerin düştüğü çukurlarda ön taraftan tak tuk şeklinde sanki lastiksiz jantın taşa vurması gibi sert bir ses geliyor.

2 yıldır gitmediğim sormadığım kimse kalmadı Konya'da. Hatalı amortisör olabilir düşüncesiyle 2 yıldır 4. amortisörü taktım. Üst takozlar, z rotlar, rot başları salıncaklar, şanzuman takozları beşik vidaları dahil değişmeyen ön takım malzemesi kalmadı kaçıncı kezdir. Ama hala sesten kurtulmuş değilim. Direksiyon dediler, gösteriyorum ama direksiyona vurur giderken dediler, Fren kaliperleri dediler, onları da söktürdüm zerre oynamıyor dedi usta.

Şimdi sizden talebim, Konya'da Ankara'da veya çevre illerde aranızda bunu çözerim diyen usta veya ustası olan varsa bana bilgi vermenizdir. Gerekirse Ankara'ya giderim ama ustayla görüşerek, vaktinin müsait olduğunu öğrenerek. onun için iletişim bilgilerini de verirseniz memnun olurum.

Bu ses beni aracımdan soğuttu. Konya'da iş bilmeyen ustalar yüzünden iyice gerildim, servis ise araç LPGli olduğu için almıyor servise.

Şimdiden teşekkürler...

konyada faık usta var mondeonun tek dılınden anlayan kısı dıyebılırım dıger ford servıslerıne gıtme benı carptılar sana yazık olmasın  

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • Çözüm
Ali İşbakan

konyada faık usta var mondeonun tek dılınden anlayan kısı dıyebılırım dıger ford servıslerıne gıtme benı carptılar sana yazık olmasın  

Selman Bey, Ben de bir konuya dikkat çekeyim. Önde viraj demiri takozlarına baktırdınız mı? Gerçi oradaki ses "tok"  diye ve ayak altından gibi gelir. Aklıma geldi söyleyeyim dedim. Beşiği indirmeden de yapamıyorlar. Çok da sinir bir şey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Haşim

benim focuc'da cukura girince tak tak ses gelirdi. gecmis zaman tam hayirlayamadim ama amortisor tablasi diye bir parca degisti duzeldi.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Selman Karadağ

Arkadaşlar uzun aranın ardından görüş bildiren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kadir Şekerli Bey'in dediği gibi beşiği indirterek viraj demiri burçlarını değiştirttim.

Sorunum çözüldü...

Umarım kimsenin başına gelmez. Çok sinir edici bir ses. ve sesin bulunması işçilik değişenler vs. çok yorucu bir durum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...