Selman Karadağ 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı günler diliyorum. Sizlere başıma musallat olan bir sorunun çözümünü soracağım. Yaklaşık 1.5 2 yıldır ön soldan gelen vuruntu seslerine bir türlü çözüm bulamadım. Özellikle bozuk yollarda ve tekerin düştüğü çukurlarda ön taraftan tak tuk şeklinde sanki lastiksiz jantın taşa vurması gibi sert bir ses geliyor. 2 yıldır gitmediğim sormadığım kimse kalmadı Konya'da. Hatalı amortisör olabilir düşüncesiyle 2 yıldır 4. amortisörü taktım. Üst takozlar, z rotlar, rot başları salıncaklar, şanzuman takozları beşik vidaları dahil değişmeyen ön takım malzemesi kalmadı kaçıncı kezdir. Ama hala sesten kurtulmuş değilim. Direksiyon dediler, gösteriyorum ama direksiyona vurur giderken dediler, Fren kaliperleri dediler, onları da söktürdüm zerre oynamıyor dedi usta. Şimdi sizden talebim, Konya'da Ankara'da veya çevre illerde aranızda bunu çözerim diyen usta veya ustası olan varsa bana bilgi vermenizdir. Gerekirse Ankara'ya giderim ama ustayla görüşerek, vaktinin müsait olduğunu öğrenerek. onun için iletişim bilgilerini de verirseniz memnun olurum. Bu ses beni aracımdan soğuttu. Konya'da iş bilmeyen ustalar yüzünden iyice gerildim, servis ise araç LPGli olduğu için almıyor servise. Şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Şimdi siz alttakımda gereken ne ise yapmışsınız,ne söylesem boş.Tam benlik bir sorunmuş ALLAH kolaylık versin umarım kısa zamanda bulursunuz. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Çukura girince sabitlenmeyen el freni teli şaseye çarparak ses yapıyor ve kabin içerisinden rahatlıkla duyuluyor. Eğer sabitlenmediyse muhakkak yaptırın. Çok basit bir işlem. Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 El freni teline baktırın, genellikle eksoz muhafazasının altında şaseye vurur çözümü basittir sesi burdan yapabilir. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Sabitleme pek randımanlı olmuyor. Zamanla plastik kelepçeler soğuktan gevrekleşip kırılıyor. El freni boşluğunu aldırin yeterlidir. Yalnız sizin muhtemelen el freni kolunda sorun vardır. Belli bir yere kadar cırcırsız, daha sonra cırcırlı kalkıyordur. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Benim de sol önden ufaktan bir takırtı duymaya başladım alt takımı bir muayene ettireceğim. Dikkatli olun, elediğinizi sandığınız şeylerden birinde olabilir sorun.. Yorum bağlantısı
Selman Karadağ 4 Ocak 2016 Yazar Paylaş 4 Ocak 2016 Cevaplarınız için teşekkür ederim. Konya'da şu anda kar yağıyor ama aracı tamirciye çekince liftte dediklerinize baktıracağım. Sabitleme pek randımanlı olmuyor. Zamanla plastik kelepçeler soğuktan gevrekleşip kırılıyor. El freni boşluğunu aldırin yeterlidir. Yalnız sizin muhtemelen el freni kolunda sorun vardır. Belli bir yere kadar cırcırsız, daha sonra cırcırlı kalkıyordur. Dediğiniz gibi el freni belli bir yerden sonra cırcıra geçiyor. Bunun değişimi oluyor mu yoksa tamirle iş bitiyor sanırım dediklerinize göre. Çok teşekkür ederim. Neticeyi en kısa sürede sizlere belirteceğim. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Cevaplarınız için teşekkür ederim. Konya'da şu anda kar yağıyor ama aracı tamirciye çekince liftte dediklerinize baktıracağım. Dediğiniz gibi el freni belli bir yerden sonra cırcıra geçiyor. Bunun değişimi oluyor mu yoksa tamirle iş bitiyor sanırım dediklerinize göre. Çok teşekkür ederim. Neticeyi en kısa sürede sizlere belirteceğim. Bununla ilgili bir paylaşımım vardı. İnceleyebilirseniz. Yorum bağlantısı
Bekir YILMAZ 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 (düzenlendi) Aynı sorunu 99 fiesta ile yaşıyorum sol önden bozuk yollarda metal takırtı sesi geliyor, rotilden şüpheleniyorum. 4 Ocak 2016 tarihinde Bekir YILMAZ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kadir Şekerli 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Değerli arkadaşlar hepinize hayırlı günler diliyorum. Sizlere başıma musallat olan bir sorunun çözümünü soracağım. Yaklaşık 1.5 2 yıldır ön soldan gelen vuruntu seslerine bir türlü çözüm bulamadım. Özellikle bozuk yollarda ve tekerin düştüğü çukurlarda ön taraftan tak tuk şeklinde sanki lastiksiz jantın taşa vurması gibi sert bir ses geliyor. 2 yıldır gitmediğim sormadığım kimse kalmadı Konya'da. Hatalı amortisör olabilir düşüncesiyle 2 yıldır 4. amortisörü taktım. Üst takozlar, z rotlar, rot başları salıncaklar, şanzuman takozları beşik vidaları dahil değişmeyen ön takım malzemesi kalmadı kaçıncı kezdir. Ama hala sesten kurtulmuş değilim. Direksiyon dediler, gösteriyorum ama direksiyona vurur giderken dediler, Fren kaliperleri dediler, onları da söktürdüm zerre oynamıyor dedi usta. Şimdi sizden talebim, Konya'da Ankara'da veya çevre illerde aranızda bunu çözerim diyen usta veya ustası olan varsa bana bilgi vermenizdir. Gerekirse Ankara'ya giderim ama ustayla görüşerek, vaktinin müsait olduğunu öğrenerek. onun için iletişim bilgilerini de verirseniz memnun olurum. Bu ses beni aracımdan soğuttu. Konya'da iş bilmeyen ustalar yüzünden iyice gerildim, servis ise araç LPGli olduğu için almıyor servise. Şimdiden teşekkürler... konyada faık usta var mondeonun tek dılınden anlayan kısı dıyebılırım dıger ford servıslerıne gıtme benı carptılar sana yazık olmasın Yorum bağlantısı
Çözüm Ali İşbakan 26 Şubat 2016 Çözüm Paylaş 26 Şubat 2016 konyada faık usta var mondeonun tek dılınden anlayan kısı dıyebılırım dıger ford servıslerıne gıtme benı carptılar sana yazık olmasın Selman Bey, Ben de bir konuya dikkat çekeyim. Önde viraj demiri takozlarına baktırdınız mı? Gerçi oradaki ses "tok" diye ve ayak altından gibi gelir. Aklıma geldi söyleyeyim dedim. Beşiği indirmeden de yapamıyorlar. Çok da sinir bir şey. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Haşim 26 Şubat 2016 Paylaş 26 Şubat 2016 benim focuc'da cukura girince tak tak ses gelirdi. gecmis zaman tam hayirlayamadim ama amortisor tablasi diye bir parca degisti duzeldi. Yorum bağlantısı
Selman Karadağ 31 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2016 Arkadaşlar uzun aranın ardından görüş bildiren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kadir Şekerli Bey'in dediği gibi beşiği indirterek viraj demiri burçlarını değiştirttim. Sorunum çözüldü... Umarım kimsenin başına gelmez. Çok sinir edici bir ses. ve sesin bulunması işçilik değişenler vs. çok yorucu bir durum... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts