İçeriğe Yönlendir

Focus Mk2.5 Kablosuz Geri Görüş Kamerası Montajı

Fatih Süleyman Özdemir

Recommended Posts

Fatih Süleyman Özdemir

Öncelikle iyi günler arkadaşlar aliexpress den aldışım şu ürünü http://tr.aliexpress.com/item/CCD-night-vision-Rear-View-camera-Reverse-Backup-Camera-in-car-cameraRear-handle-position-for-FORD/451787557.htmlmontajı hakkında yaşadığım sorunu yardım ederseniz siz ustalarımın yardımıyla gidermek istiyorum.

Ürünün kablosuz olması sebebiyle ürünü açıklayayım önce 1 adet sony sensör kamera 2 kablosu var biri güç adaptörüne bağlanıyor diğeri rca kablosu arkaya takılan kablosuz vericide 1 rca 1 güç adaptörü erkeği ve 2 adet biri kırmızı biri siyah kablo varöne takılan alıcı konumundaki kablosuz cihaz da da 1 rca ve siyah ve kırmızı kablo var.

Ben bagaj kısmını hallettiğimi düşünüyorum kameranın gücünü park sensörümün yardımıyla geri vites lambasından aldım yani kaput kısmında sıkıntı yok

Gelelim ön kısma aracımdaki teyp roadstar rd8200n modeli geri görüş kamerasını destekliyor.Şimdi ben öndeki alıcı cihazı teybin güç kablolarının elektriğiyle çalıştırıyorum yani 12voltu teypden aldım buraya kadar sıkıntı yok yalnız araç çalışır vaziyetteyken geri vitese aldığımda otomatik olarak kamera gelmiyor ekrana menüde dikiz aynası diye bir buton var geri vitesteyken ona tıklarsam kamera sıkıntısız şekilde gösteriyor yani sorun otomatik olmamasında.Belirtmem gereken bir nokta daha var teybin kablolarından boşta olan birinde reverse camera etiketi var ben buna kabloları dönüşümdü olarak değiştire değiştire bağladım ama sigorta yakmaktan başka bir işe yaramadı size sorum şu bunu nasıl bağlarım da teyp tetiklenip kameraya geçer yoksa önceki cihazın elektriğini de mi illa geri vites lambasından .çekmeliyim çünkü bu durumda kablosuz cihazın bir anlamı kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Süleyman Özdemir

Birkaç foruma daha baktım genelde kablosuz kamera bağlantısı pek bulamadım ama teybin arkasındaki reveste kablo tetikleme kablosuymuş sanırım yani geri lambasının + ucundan hat çekilecekmiş kablosuz diye yola çıktık kablo döşeyeceğim sanırım yinede

Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/274833-focusu-birazc%C4%B1k-g%C3%BCzelle%C5%9Ftrelim-dedik/#entry2767200

linkte verdiğim konuda bende aracıma geri görüş kamerası yaptım ama benimki kablolu. kameranın gücünü geri vites lambasından aldım. ekranda ise iki giriş var birine bağladığımda düğmeyle kamera aktif oluyor diğerine bağladığımda ise geri vitese takınca ekranda görüntü çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Süleyman Özdemir

Konunuzu önceden görmüştüm benim double din de de birden fazla giriş var av in lere de bağladım ama bir türlü otomatik yapamadım sanırım revese camera yazan kabloyu illa tetiklemem gerek 

Yorum bağlantısı
Fatih Süleyman Özdemir

Kamerayı geri vitese geçince otomatik olarak açılmayı da halletmiş bulunmaktayım en yakın zamanda elimdeki fotoğraflarla bir konu açıcam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...