Mustafa Tekin-2 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık 10 aydır aracımı kullanmaktayım. Active city stop özelliği sadece 2 kere devreye girdi. Birisi yokuş çıkar iken otopark bariyerine çarpmamak için diğeri de yokuş iner iken olmuştu. Düz yolda gider iken henüz hiç devreye girmedi. Öndeki arabaya çok yaklaştığımda park sensörleri uyarı veriyor ama acitive city stop özelliği devreye girmiyor. Belki biraz daha yanaşsam girecek ama ona da cesaret edemiyorum Sizce normal mi? Sizlerin aracında ne gibi durumlarda devreye girdi, paylaşabilir misiniz? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 Sistem sizden tepki almadığı taktirde devreye girer. Siz refleks ile müdahalede bulunduğunuzda devreye girmez. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 (düzenlendi) ben aracımda denedim.Arkadaşlar önde bir bez gerdiler hızlıca üstüne doğru sürdüm araç ilk sefer tam çarpmadan durdu.İkincide çok hafif temas etti ama yinede durdu sanırım bez rüzgardan hafif geri gitti araç duruncada araca temas etti diye düşündük üçüncü kez denemedik.Ama normal sürüş esnasında hiç devreye girme gereği duymadı yada gerek duyacak pozisyon oluşmadı bilemiyorum : ama sistem çalışıyor o kesin. 13 Ocak 2016 tarihinde Ahmet Türedi tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 İçi boş karton kutu ile deneyebilirsiniz. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 Araç kulanım kılavuzunda detaylı tanım yazması gereklidir. Bir göz atın derim. Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 Özellik güzel ama burda arkadaşlar nasıl çalışıyor göster derken, göstere göstere bozulurdu kesin, trafikte bir kere işime yaramadan hemde Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 Abi sen bi duvara karşı dene sistemi,durursa senindir durmazsa zaten senin olmamıştır Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 Abi sen bi duvara karşı dene sistemi,durursa senindir durmazsa zaten senin olmamıştır Benzetmek gibi olmasın 1 Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 https://www.youtube.com/watch?v=V8pWohind5A Yorum bağlantısı
Serhat CENGİZ 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 Bu sistem 30 km altında devreye giriyor. .öndeki cisme tehlikeli bir biçimde yaklaştığını tespit ettiği anda çarpma siddetini en aza indirgemek için frenleme yapıyor. .benim aracimda da ara ara devreye girip bi anda beni sasirtiyor.. işte ford u sevmek icin bi neden daha Yorum bağlantısı
Behram Doygun 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Sistemi 2016 kasa focusun test sürüşünde bi 10 kez felan test ettim. İlk olarak hızınız 30 km'nin altında olmak zorunda ikinci noktada kesinlikle ayaklarınız pedallara temas etmemeli yoksa araç siz kontrolü devralmış gibi algılayıp sisteme girmiyor viteste olursa anında durup stop ediyor. Lastiklerde önemli nokta yıprandıkça bu sisteme dezavantaj bir durum yaratıyorlar. Islak zeminde de gayet başarılı bir şekilde durdu bu arada. [emoji41][emoji1] 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 20 Ocak 2016 Paylaş 20 Ocak 2016 Mondeoda sistem 40 km ve altında devreye girmekte. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ocak 2016 Paylaş 20 Ocak 2016 ben 3 defa denedim.. engeli devirmişitk 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Ocak 2016 Paylaş 20 Ocak 2016 ben 3 defa denedim.. engeli devirmişitkSürücü sistemden daha güvenli ise devreye girmiyordu sanırım 1 Yorum bağlantısı
Levent Onder 17 Mayıs 2016 Paylaş 17 Mayıs 2016 Arkadaşlar manuel arabalarda ayağınız debriyajda olduğu sürece sistem beklemede. Çalışmaz. Ama diyelim ki 40 ya da 30 km hızdan düşük hızlarda fren yaparken bile devreye girebilir hatta ek fren yapabilir. fren yaparken bazen freni daha kuvvetli hissetmenize neden olur. Ama tekrar belirteyim debriyajda ayanığızı hissetmeyecek. Otomatik araçlarda ise N viteste olmadığı sürece gaza sonuna kadar basmadığınız sürece sistem aktif. S viteste ise şartlı kontrol olarak çalışıyor % 30 güvenin derim. Bende yaya çıktığında yada küçük hayvan çıktığında bile sistem çalıştı. hatta sağdan gelen koca bir minibüs önüme çıkmadığı halde sistem devreye girdi çarpacak gibi. Bazı zamanlarda sistem devre dışı kaldı ve hata verdi 3 yılda 3 kez yaptı. ikisinde camda sensor bölgesinde toz vardı. üçüncüde ise sistem akşam güneşini tam karşıdan alınca çalışmayacağı bilgisini verdi. onun dışında birçok kazadan korudu beni. Yağmurlu havada serit takip sistemi gibi (varsa araçta) aynı mantıkla çalışıyor. silecekler görüş alanını tam temizlemezse beklemeye geçiyor. Onun için genellikle sensor bölgesinde rezistans var araçlarda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts