İçeriğe Yönlendir

Yeni Ehliyetler :) Elimde

Eray Aksoylu

Recommended Posts

Eray Aksoylu

Merhaba abilerim kardeşlerim :)

yılbaşından önce hazır ehliyetler değişecekken almışken tam alalım diyerek eski sisteme göre B sınıfı olan ehliyetimi E sınıfına yükseltmek amacıyla kursa yazılmıştım sınavlar şu bu derken belgemi aldım 08.01.2016 tarihinde randevu alarak emniyete gittim fotoğraflar harç paraları şu bu evrakları tamamladıktan sonra eski ehliyetimi aldılar ve bana bi kağıt verdiler geçici ehliyetin bu dediler yeni ehliyetin 2 hafta içinde verdiğin adrese gelecek şayet gelmezse gelip burdan da alabilirsin dediler. başladık beklemeye ve yarım saat önce ehliyetim elime geldi hemde YENİ NESİL ehliyet olarak :)

biraz modernize edilmiş benim hoşuma gitti ancak malzeme kalitesi olarak eski ehliyete veya bi kredi kartına göre biraz ince bi yapıda olmuş :) 

yeni sisteme göre "B-B1-C-C1-D-D1-F-M" sınıfı geçerli olan tüm araçları kullanma yetkim var .. şimdi onlar ne oluyor derseniz kartın arkasında da hangi sınıfın hangi araca ait olduğu küçük bi resimle beraber yanında alındığı tarih ve geçerli olduğu tarihi de belirtmişler :)

Ehliyetini yenileyecek olanlara ufak bi uyarım var şayet gözlük ile kullanacaksanız vereceğiniz 5x6 biometrik formattaki fotoğrafınızda hiçbir aksesuar(gözlük,küpe,kolye vs) istenmiyor kendim fotoğrafçı olduğum halde benim fotoğrafımı kabul etmemişlerdi sebebi ise gözlüklü fotoğrafımı götürmemdi. emniyet tüm illerin fotoğrafçılar odası başkanlarına şartları göndermiş ancak başkanımız bu bildiriyi fotoğrafçılara iletmemiş.

• Beğen 16
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Ben şimdi gece araç kullanırken gözlük takıyorum ama ehliyetimi alırken gözlük yoktu, sağlık raporu alırken ne olacak eskisi gibi gözlüklü araç kullanır ona göre ehliyet üzerinde gözlüklü foto gerekir şartı olmayacakmı? Şuan çevirme olduğu zaman ehliyetinizde gözlüklü resim varsa polis araç kullanırken gözlük takmanızı şart koşmuyor mu?

tarihinde Doğuş Bağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Sanırım eskisi gibi ömürlük ehliyet dönemi bitti. 24.05.2011 de aldığınız ehliyet 2026ya kadar geçerli galiba yanlış anlamadıysam.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Çok saçma sapan bir şey yapmışlar. Görsellik sıfır. Öncekinin bir asaleti vardı. Bu ikametgâh ilmuhaberi gibi olmuş. Yakında bu yeniden değişir.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Ben şimdi gece araç kullanırken gözlük takıyorum ama ehliyetimi alırken gözlük yoktu, sağlık raporu alırken ne olacak eskisi gibi gözlüklü araç kullanır ona göre ehliyet üzerinde gözlüklü foto gerekir şartı olmayacakmı? Şuan çevirme olduğu zaman ehliyetinizde gözlüklü resim varsa polis araç kullanırken gözlük takmanızı şart koşmuyor mu?

zaten ilk olarak sağlık muayenesine gireceksiniz orda göz kontrolü de yapacaklar eğer gözlük sürekli kullanıyorsanız sağlık raporunda gözlük ibaresi olacak ama fotoğrafta istemiyorlar. çevirmeye girdiğimde ne olacak bilmiyorum ehliyette gözlük diye de yazmıyor 

Sanırım eskisi gibi ömürlük ehliyet dönemi bitti. 24.05.2011 de aldığınız ehliyet 2026ya kadar geçerli galiba yanlış anlamadıysam.

ömürlük ehliyet dönemi zaten bitti mevcut ehliyetlerin hepsi şuan 2020 yılına kadar yenilenmiş olması gerekiyor bunun içinde tekrar sağlık muayenesine girilecek rapor alınamazsa ehliyette yok..

Hayırlı olsun, ne kadar harç yatırdınız?

ben 2015te başvuru yaptığım için bide sınıf yükselttiğim için benim harç olayım biraz karmaşık açıkçası :)

ama mevcut ehliyetleri yenilemek için olan maliyeti azbuçuk biliyorum

sağlık raporu : ücretli mi bilmiyorum ama ücretsizdir sanırım

fotoğraf : 15-20 TL

bankaya harç : 15TL

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

ömürlük ehliyet dönemi zaten bitti mevcut ehliyetlerin hepsi şuan 2020 yılına kadar yenilenmiş olması gerekiyor bunun içinde tekrar sağlık muayenesine girilecek rapor alınamazsa ehliyette yok..

Eski alınanları da kapsıyor mu onu öğrenmek istedim. Mesela 1999 da alınan b sınıfı, 2013 te alınan e sınıfı gibi.

Yorum bağlantısı
Misafir

zaten ilk olarak sağlık muayenesine gireceksiniz orda göz kontrolü de yapacaklar eğer gözlük sürekli kullanıyorsanız sağlık raporunda gözlük ibaresi olacak ama fotoğrafta istemiyorlar. çevirmeye girdiğimde ne olacak bilmiyorum ehliyette gözlük diye de yazmıyor 

Enteresan geldi bana bekleyip göreceğiz polisler nasıl bir yol izleyecekler.

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Eski alınanları da kapsıyor mu onu öğrenmek istedim. Mesela 1999 da alınan b sınıfı, 2013 te alınan e sınıfı gibi.

şuan için mevcutta ehliyeti olan e b g a2 vs farketmiyor 2020 yılına kadar herkesin ehliyeti değişmiş olacak 2020'den sonra eski ehliyeti gösterenin ehliyetine el koyulacakmış öyle biliyorum :)

Enteresan geldi bana bekleyip göreceğiz polisler nasıl bir yol izleyecekler.

bende bekliyorum arabada egzoz olmasa gireyim bi çevirmeye ama egzoz var :D

hani ehliyetler çipli olacak diyorlardı, sizin ehliyetin çipi nerede, ben göremedim.

birçoğumuz gibi bende araç kullanırken uzak gözlüğü kullanıyorum, ama bu güne dek rastladığım uygulamalarda hiç bir memur bana gözlükle ilgili bir şey sormadı. bundan sonra da soracaklarını sanmam.  

çip yok o konuda kesin bi açıklama yapılmamıştı diye hatırlıyorum . gözlük konusuna bende takılmıyorum açıkçası sonuçta kendi verdikleri ehliyet 

Hayırlısı olsun. Kazasız cezasız günler.

teşekkür ederim hepimiz için geçerli kazasız cezasız belasız sürüşler :)

Yorum bağlantısı
Muhammet Aksu

geçen haberlerde izlemiştim. eski yeni fark etmiyor. herkes alacak. sağlık raporu ve 15 tl harç ile emniyetlerde değiştirilecek

Yorum bağlantısı
Misafir

geçen haberlerde izlemiştim. eski yeni fark etmiyor. herkes alacak. sağlık raporu ve 15 tl harç ile emniyetlerde değiştirilecek

Yeni tipe geçilecek onu biliyorum sormak istediğim eskiden ömrlük alınanlar da yeniler gibi süreye bağlandı mı? 

Eski otobüs ehliyetleri süre sınırsızdı yeniler süre sınırlı. Eskiler de sınırlı ya dönecek mi? 

Tam anlatamamış olabilirim iş sebebiyle acele ve parça parça yazıyorum..

Yorum bağlantısı
Misafir

Yeni tipe geçilecek onu biliyorum sormak istediğim eskiden ömrlük alınanlar da yeniler gibi süreye bağlandı mı? 

Eski otobüs ehliyetleri süre sınırsızdı yeniler süre sınırlı. Eskiler de sınırlı ya dönecek mi? 

Tümü sınırlı.

Yorum bağlantısı
Misafir

Eve gidince yaz ozaman acelen ne,daha 2020 ye çok var.
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Sen neyin peşindesin arkadaş.Bütün ehliyetler 2020 ye kadar değişecek ve tamamının bir son kullanma tarihi olacak.

2020 ye kadar,sağlık raporu alacaksın ve ehliyetini değiştireceksin. :);)

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Hayırlısı olsun. Kazasız cezasız günler. renkli olmuş  :D 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bende bugun ehliyet basvurumu yaptim.

Bankalar henuz 15 tl lik harci nereye yatiracaklar bilemiyor, 9264 kodlu hesaba 15 tl yatirdik biz ama 13 tl belge bedeli 2 tl hizmet bedeli diye ayri ayri yatirmak gerekiyormus buna dikkat ediniz.

Asagida resim ekleyecegim o resimdeki hesap nolar yatiracaginiz 2 tl makbuz icin, 4 haneli kodlar ise 13 tl yatiracaginiz vergi kodlari icin.

2 tane 5x6 biyometrik fotograf, aile hekiminden alacaginiz surucu olur isaretli rapor ( eger hastalik gecmisi varsa baska kuruma sevk ediyor raporu vermeleri icin, lap diye vermiyor. Beni biraz ugrastirdi tatli dil ile sevksiz raporu verdi )

9917da8793d20f07178100b0102e5f17.jpg

0d4d15ed0482621128a203f86563ee6b.jpg

Gecici evrak verdiler, bakalim kac gune gelecek ehliyetimiz..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hadi hayırlı olsun. ancak bende hiç beğenmedim bu yeni ehliyetleri.. Daha güzel bir tasarım olabilirdi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Gürcistan bu uygulamaya sanırım 1 yıl önce geçti. Ayrıca ruhsatlarda ve kimlik (nüfus cüzdanları da) bunun gibi. Yani cüzdanınızda rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

bu ehliyet hangi ülkelerde geçiyor ? yavru vatandayız türkiye ehliyetini kabul etmiyorlar çevirmeye 500 tl para istiyorlar.Bu ehliyet kıbrısta geçerlimi

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

ben de 30.12.2015 tarihinde eski D sınıfı olan TIR-Çekici-Kamyon ehliyetimi eski ehliyet olarak aldım ne olur ne olmaz diye. 5 sene içinde yenileriz :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...