İçeriğe Yönlendir

Abi Sen Büyüksün..

Hüseyin Vuruşkan

Recommended Posts

Misafir

Kucağımda 2,5 aylık kızımla okuyunca daha iyi anlıyorum sizi.Oluyor trafikte böyle şeyler. Herkes yaşamıştır. Sakin olmakta fayda var. Her zaman benim kaybedecek daha çok şeyim var diye düşünmek lazım :) O zaman kavgada olmaz gürültüde.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sana sonuna kadar katılıyorum kardeşim. Tebrik ederim bu yaşta bu olgunluğa ulaştığın için... :good1:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Gözünüz aydın Hüseyin.. Allah sağlıklı sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi.. [emoji257]

Benim hanım çok delidir bu konuda. Trafikte karşılaşma derim.. Özür mözür dinlemez valla. [emoji6] [emoji23] [emoji23]

Yorum bağlantısı
Misafir

Bu 2'dir başıma geliyor.

Bir arkadaşı (psikopat, asabi adamın tekidir), evine bırakıyordum bu akşam. Kapılarına yanaştım. Bagajda eşyaları olduğu aklımıza geldi ve tekrar sola hafif yanaştım, zınk karşımda bir motosiklet belirdi. frene basa basa, motorun ön tekerleri sağa sola döne döne zar zor duramadı bile tampona dokundu. İndi, gecenin karanlığı, mahallenin sessizliği "sen ne biçim araba sürüyorsun lan, küfürler vs.." ben arabayı kitledim, bizimki kapıyı zorlamaya başlamıştı bile çünkü. Camı indirdim, "güzel kardeşim, ben bi eşşeklik yaptım seni düşünmeden o tarafa yanaştım, ne diye bu kadar hızlı geliyorsun? senin hayatın, benim küçük bir hatamdan daha mı değersiz? bak kask bile takmamışsın?" az önce fırtınalar estiren deli hoyrat genç, başını önüne eğdi, sanki abisi veya babası tarafından azarlanmış bir çocuk gibi. "abi özür dilerim ben çok hızlıydım sen haklısın kusura bakma" dedi gitti..

Birde 5-6 gün önce çevre yolunda ilerlerken, önümde ki aracı geçeyim dedim, sola yanaştım, yanaşmamla birlikte arkadan bir selektör makinesi, sanırım 180-200 ile filan geliyordur. ben sağımdaki arabayla henüz aynı hizada olduğum için, ne fren yapabildim ne gazlayabildim altımda 1.3 araba var. neyse sağa geçince çek arabayı çek diye baya el kol yaptı, bende dayanamadım durdum. Arabadan indiğinde beni öldürmeye geliyor gibiydi :) izbandut gibi bir adam. yine aynı hakaretler, "niye yol vermedin lan bana?" . "Abi sen çok hızlı geliyordun, birden arkamda bittin, niye bu kadar sinirlendin? vur kardeşine bir tane sinirin dinsin, sende benim bir abimsin. nolmuş abimden bir tokat yemişim?" adam bana sarıldı, 10 kere helallik istedi, "ben hatalıyım çok hızlı geliyordum" diye bitti bu mevzu...

Ben 4-5 ay kadar önce baba olacağımı öğrenince, hayata bakış açım değişti. Fevri olmamak lazım, alttan almayı bilmek lazım. Geride bırakacakların sorumluluğu arttıkça, insan gerçekten dizginleniyor. Aynı olaylar daha önce başıma gelmiş olsa, alacakları tepkiler aşağı yukarı aynı olurdu ve sonu malum, ya onlar bana ya ben onlara.

Doğacak veya doğmuş çocuklarınızı, annenizi babanızı, kardeşini, eşinizi, ailenizi, sevdiklerini vs. düşünün, herkesin mutlaka geride bırakacağı birileri vardır. Kendimize hakim olalım. Kimin hangi psikolojiyle trafiğe çıktığı belli olmuyor. Kimsenin hayatı, canı ve malı, bu kadar ucuz olmamalı...

Sevgiyle kalın.

Huseyin ayni ornegi bugun cumada bizim hoca da verdi. Kendi arkasasinin basindan gecmis, arabadan inmis bir genc, yasli amca vur evladim rahatla demis. O da helallik istemis. Satista bir teknik vardir, ezber bozmak, karsi tarafin alim kararini cok etkiler. Iste bu da ezber bozmak aslinda karsi tarafin kararini elde sopa, belde silahtan daha etkili degistiriyor. Tebrikler sakin tavirlarin icin.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

İstanbul trafiğinde insanı çıldırtıyorlar maalesef, ama sakin olmak her zaman en iyisi. Psikopat dolu ortalık yol verme kavgası yüzünden yüzlerce insan öldürüldü bu ülkede.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Az önce izledim tv'de Aydında bir olay olmuş.böyle bir durumda duymazdan gelip devam etmek en iyisi.

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Hüseyin,olgunluğun ve düşüncelerin için tebrik ediyorum ama bir sorum olacak naçizane.Bu kişiler senin bu hoşgörün karşısında öyle davranmayıp sille tokat girselerdi sana ne olacaktı peki???(Aynı zamanda yaşanmış bir olay olduğundan bu sorum)

Yorum bağlantısı
Misafir

Çok güzel özetlenmiş durum, eline sağlık abi yazın için. Bu düşünceyi oturtmak lazım.

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Kesinlikle sakin ve hoşgörülü olmak çok önemli.

Bende bir arkadaşım yaya yolundan geçerken kırmızı ışık ihlali yapan alkollü birinin çarpması sonucu hayatını kaybettiğinde hiçbir şekilde kurar ihlali yapmamaya,daha doğrusu trafikte sakinlik hoşgörülü ve azami dikkat içerisinde olmaya karar verdim. O gün bugündür aynı davranışları huy edindim ve bunun çok faydasını gördüm..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Vuruşkan

Hüseyin,olgunluğun ve düşüncelerin için tebrik ediyorum ama bir sorum olacak naçizane.Bu kişiler senin bu hoşgörün karşısında öyle davranmayıp sille tokat girselerdi sana ne olacaktı peki???(Aynı zamanda yaşanmış bir olay olduğundan bu sorum)

Abi biz millet olarak, merhametli ve duygusal insanlarız. Kimse korktuğu için hoşgörülü olmaz, alttan almaz. Tırsmak ile alttan almak farklı şeyler. Şimdiye kadar bunları yaşadım, bunları yazdım. Birgün birinden hoşgörülülüğümüz için dayak yersekte, o gün de onu yazarım... :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Hayırlı olsun. Her zaman geçerli olur inşallah diyeyim. Araç kamerası hakikaten lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Vallaha kardeşim tebrik ederim bu aralar ben baya esiyorum ki böle değildi tam 5 yıl önceydi sanırım evlenmeden öne önde giden sağ taraftaki hatalı sollama bir girdi pir girdi duramadım varla yok arasında tıkladım adam bir indi lan şöyle böle yağdırıyor. sustum abi haklısın bilemedim fark edemedim falan ki suçlu o adam bana bir asıldı dalgamı geçiyon lan diye eee eden bulur sonuç işaret parma ve orta parmak kırık hastane yolunu tutu bazen işe yaramıyor dengesiz çok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Tek kelime ile tebrikler. Baba olacağımı öğrendiğim andan beri ben de aynıyım. Büyük sorumluluk. Allah sağlıklı sıhhatli dünyaya gelmesini nasip etsin inşallah...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Öncelikle tebrikler Hüseyin, göstermiş olduğun büyüklük takdire şayan ama herkes karşılaştığın insanlar gibi anlayışlı olmuyor maalesef. Yinede gösterdiğin sabırdan dolayı kocaman alkış diyorum...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

Hüseyin, tebrik ederim kardeşim. Belayı deffedebilmek çok önemli. İnşallah karşılaşmayız böyle tiplerle. Karşılaşırsak da ya sabır versin Allah ya da başımızı belaya dolmayacak kadar güç.

tarihinde Ali Eren tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

Ufff ufff kendım dın gorevlısıyım.Itıraf edeyım her yanlış yapanı bende duzeltmeye calışıyorum.Bu huyumdan ınanın nefret edıyorum.(siddet yanlısı degılım,klakson,yada selektörle)

Huseyın kardesım samımıyetımle soyluyorum yazdıklarını neredeyse sahsım adına unutmusummm.Ofke kontrolu sart.Dıreksıyona gectıgımde kendıme kımı zaman ınanamıyorum.Nefıs,şeytan,bencıllık,gurur ınsanın gozunu kör edıyor.

Yazdıkların çok önemlı katılıyorum.Karsıdakı ne olursa olsun yangına körukle gıtmek kötünun başlangıcı olacaktır.İnş. ıyı bır surucu ,başkaların hakkına riayet eden iyi insan olma dileklerımlee..(başta ben)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Budak

Tebrikler, ülkemizdeki en büyük sorun belki de iletişim ve empati. Bir de haksız olduğunu bilsen de üste çıkarak karşıdakini ne kadar sindirirsen o kadar haklı olursun imajı olduğu için özellikle trafikte böyle kaba kuvvet gösterişleri çok olmakta. Ancak Hüseyin kardeşimiz gibi haklı da olsak karşımızdaki insana! böyle alttan alan bir şekilde yaklaşırsak %90 böyle vicdanen teslim olup gerçek dünyaya dönerler diye düşünüyorum. 

Bir hadis : 

"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm (bir gün):

"Siz aranızda kimi pehlivan addedersiniz?" diye sordu. Ashab radıyallahu anhüm:
"Erkeklerin yenmeye muvaffak olamadığı kimseyi!" dediler. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm:
"Hayır, dedi, gerçek pehlivan öfkelendiği zaman nefsine hakim olabilen kimsedir."

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Huseyin ayni ornegi bugun cumada bizim hoca da verdi. Kendi arkasasinin basindan gecmis, arabadan inmis bir genc, yasli amca vur evladim rahatla demis. O da helallik istemis. Satista bir teknik vardir, ezber bozmak, karsi tarafin alim kararini cok etkiler. Iste bu da ezber bozmak aslinda karsi tarafin kararini elde sopa, belde silahtan daha etkili degistiriyor. Tebrikler sakin tavirlarin icin.

Saygilarimla.

Bende de öyle bir şans var ki "Vur rahatla kardeşim" derim. Vurup rahatlar. :D

Şaka bir yana sakin olmak çok önemli. Erkeklik yapacam derken bu dünyaya ve sevdiklerine veda etmek çok kolay. Allah iyi insanlarla karşılaştırın hepimizi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
(düzenlendi)

Dün trafik yavaşladı sağ sinyal yaktım bir sağ şeride geçtim, arkadan bir taksici feryat figan korna çaldı tehliyeke düşmemesine rağmen. 

Benimde bir sağ şeritimde bir pejo 206 var ön cam dahil buhar yapmış, eleman yavaşladı bende sola geçeçek diye duracak kadar yavaşladım ki görmeyip çarpmasın diye. 

Pejocu eleman camı açtı çek sağa çek dedi, kornayı benim çaldığımı düşünmüş. 5 kişi indiler araçtan yaşlar benden küçük ama dalacaklar bana göya. 

Güzel kardeşim ben sola döneceksin diye yavaşladım camın buhar olmuş kaza yapma diye durdum yol verdim sana arkadaki de bana korna çaldı, sen niye beni arabadan indirdin dedim.

Abi pardon ben sene bana korna çaldın zannettim özür dilerim dedi. 

Kardeş yoktan bir sebeple 5 kişi arabadan indiniz, benim yerimde bir piskopat olsa çekse birinize sıksa yazık değil mi ota boka arabadan iniyorsunuz dedim, haklısın deyip gittiler. 

tarihinde Sami Demirpaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...