İçeriğe Yönlendir

Sağ Önden Gelen Kayış Şıkırtısı...

Ömer Taşkıran

Recommended Posts

Ömer Taşkıran

Arkadaşlar aracımın sağ ön tarafından yani tahminime göre v kayışından biraz şıkırtı gibi bir ses geliyor. Yani araç çalışırken motor sesi dışında bir de ordan ses geliyor bu normal mi? Aşırı değil ama arabanin önünde dururken duyuluyor rahatça

Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar aracımın sağ ön tarafından yani tahminime göre v kayışından biraz şıkırtı gibi bir ses geliyor. Yani araç çalışırken motor sesi dışında bir de ordan ses geliyor bu normal mi? Aşırı değil ama arabanin önünde dururken duyuluyor rahatça

Kayışın üstüne biraz su dökün sesi dinleyin en kolay bu şekilde anlarsınız. Devirdaim kayışından olabilir.

Yorum bağlantısı
Ömer Taşkıran

Kayışın üstüne biraz su dökün sesi dinleyin en kolay bu şekilde anlarsınız. Devirdaim kayışından olabilir.

Peki dediginizi bir yapayim
Yorum bağlantısı
Misafir

Peki dediginizi bir yapayim

Araç çalışır halde iken kayisa suyu doktugunuz de ses kesiliyor sa bilinki o kayistan
Yorum bağlantısı
Metin Yıldırım

Hocam geçtiğimiz haftalarda benim de başıma gelen bir olay bu. Gergi kiti denilen bir değişim yapıldı. Arıza oluşunca yolda giderken kayış attı ve sarj dinamosundaki kayış da olduğu için bir süre sonra akü bitip araç stop ediyor ve yolda kalma riskiniz oluyor. Aynı zamanda kayış attığı zaman motor ile ilgili bazı yerlere de gidip daha büyük sıkıntılar çıkartma sorunları oluyormuş. Çok teknik bilgim olmasa da ufak bir bilgilendirme yapmak istedim.

Yorum bağlantısı
Ömer Taşkıran

gergi bilyasından olabilir, değiştirin..

Gergi bilyası doğru tespitmiş sağolun:)

Hocam geçtiğimiz haftalarda benim de başıma gelen bir olay bu. Gergi kiti denilen bir değişim yapıldı. Arıza oluşunca yolda giderken kayış attı ve sarj dinamosundaki kayış da olduğu için bir süre sonra akü bitip araç stop ediyor ve yolda kalma riskiniz oluyor. Aynı zamanda kayış attığı zaman motor ile ilgili bazı yerlere de gidip daha büyük sıkıntılar çıkartma sorunları oluyormuş. Çok teknik bilgim olmasa da ufak bir bilgilendirme yapmak istedim.

Evet metin bey bugün gergi bilyasini(yanlış anlamadıysam usta öyle dedi) degistirdim bende ses baya azaldi ve sağlıklı bi ses geliyor kayış dönme sesi sadece ve eskisi gibi rahatsiz edici değil. Umarim size çok masraf açmamıştır sağolun bilgi için
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Alpay Sumer

yagmurlu havalarda ve arac yikama sonrasi ayni ses aracimda da gelmekte.. Biraz bilincli olarak ustaya gostermek istiyorum...nerden supheleneyim sizce ??

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yasin yuruk

Aynı sorun bende de vardı kasnaktan geliyor dediler kasnak değiştirdik sorun duzelmedi meğer sorun kayistasmis kayış değişince ses kesildi yani bedavadan 800 lira masraf yaptim kasnak icin

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Sahin

Kasnaktan olabilir, şak şak şak diye ses geliyordu dikiş makinesi sesi gibi, benim kasnak eğilmişti kasnağı değiştirdik ses gitti, biraz şıkırtı tıkırtı var o da araç yorgun olduğu için parçaların birbirine sürtünmesi sesi.
Bir diğer sebep te V kayışı sesi, kayış tam tergin değilse langıt lungur ses çıkarıyor.

Yorum bağlantısı
Abdullah Hayırseven

Kayış sesi muhtemel nedenleri (ihtimal sırasına göre)

1)Gayışın kendisi (markası önemli,continental daycoya göre tercih ediliyor)

2)Gergi 

3)Kasnak (düşük bir ihtimal ama yine de yapabilir)

1 ay öncesine kadar motor özellikle soğukken araçtan gelen aşırı kayış sesini bu şekilde çözdük.

Yorum bağlantısı
  • 8 yıl sonra...
Fatih Sarıkaya

Bendede var bir ses. 2000 devire kadar ince bir ses var, sonra kesiliyor. Sıcak  motorda pek duyulmuyor. Soğuk motorda çok bariz. 2015 fiesta 1.25 model. Bende gergi yok. Rulman mı kayış mı sizce. Trigeri 28 bin km önce değişti. V kayış ise bir önceki triger değişim vaktinde değişmişti. Bunun v kayışı takmak çok zor. O yüzden son triger değişiminde v kayışı elletmedim. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Fatih Sarıkaya yazdı:

Bendede var bir ses. 2000 devire kadar ince bir ses var, sonra kesiliyor. Sıcak  motorda pek duyulmuyor. Soğuk motorda çok bariz. 2015 fiesta 1.25 model. Bende gergi yok. Rulman mı kayış mı sizce. Trigeri 28 bin km önce değişti. V kayış ise bir önceki triger değişim vaktinde değişmişti. Bunun v kayışı takmak çok zor. O yüzden son triger değişiminde v kayışı elletmedim. 

Rulmandır. Mondeo 3 te krank kasnağı ses yapardı aynı o dediğin devire kadar sonra ses kesilirdi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...