Mehmet Eren 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Malum soğuk hava şartlarından dolayı ayaklara bulaşan kar falan paspas üstünde kalıyor. Bunun yaptığını düşündüğüm nem sabahları ön camda iç kısımdan buz yapıyor. Ön camda çatlak da var buradan nem kapmaz diye düşündüm sizce kapar mı? Bu buzlanmayı önlemek için araç içindeki nemi bu kış şartlarında nasıl tolere edebilirim? -Sabah hemen camı çözmek için sprey kolonya veya balata spreyi kullanılabilir mi? -Kedi kumu veya kristali kullanılabilir mi? -Yeni alınan ayakkabıların içinde çıkan nem alıcı tuzumsu madde bu konuda işimize yarar mı? Yararsa bu maddeden nerede bulabiliriz? -Rutubet alıcı başka önlemler nelerdir? Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 https://m.sigortam.net/kasko-sigortasi/araba-cam-bugulanmasi-onleme 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Aracın içinde paspaslarda su kalıyor mu? Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Geçenlerde bir yerde gördüm, kedi kumu koyuyorlardı arabanın içine, tüm nemi çekiyordu. Tuz da benzer etki gösteriyor. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 ilk önce araç içindeki nem kaynağı kurutulmalı.Nem kurutulmadığı sürece sorun çözülmez.Paspas kar sebebiyle ıslanıyorsa kurutulup araca konmalı.İç sirkülasyon kapalı olmalı ve araç içi iyice ısıtılmalı.Seyir halinde buhulanma olursa klima açılmalı nem tahliyesi için. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 spreyleri beni dışarıdan uyguluyordum buzu çözüyor ama bir müddet sanki buhulanmış gibi oluyor, görüş mesafesi çok az oluyor.. hızlı gidince dağılıyor ama görüş olmadan ilerlemekte sıkıntı.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Öncelikle ayaklarda biriken çamur/ nem in araç paspasında dağılmaması için paspasa gazete kağıdı yada uygun şekilli/ kalınlıkta karton koyabilirsiniz. Araçtan inerken (eve giderken) bunu atabilirsiniz. Camda buğu önlemek amacı ile çeşitli spreyler mevcut. Onlardan kullanabilirsiniz. Polen filitrenizi sık sık değiştirmenizde bir miktar fayda sağlayabilir. Ancak klimayı açsanız dahi buzlu camı 10 dakikadan önce çözemeyeceği için öncelikli amacınız iç nemi yok etmek olmalı. Eğer tüm bunlar çözüm olmaz ise şu tarz nem alıcı ürünlerde kullanabilirsiniz. http://www.desikimya.com/index.asp?desikimya=2&uoku=1#!prettyPhoto Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 sorunu olan arkadaşa tek sorum var. ön cam içten de buğulandığı gibi aynı zamanda camın iç yüzü yağlanıyor mu? Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Dış buzlanma için kolonya kullan doldur sprey şişesine sık. çözer. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Ben de dıştan bile buzlanmıyor ki içten buzlansın Eğer oluyorsa böyle bir sıkıntı kedi kumu yada pirinç denenebilir. Ancak azsa rutubet. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 sorunu olan arkadaşa tek sorum var. ön cam içten de buğulandığı gibi aynı zamanda camın iç yüzü yağlanıyor mu? Ic yaglanmanin sebebi torpidolara surulen parlaticilarin sicakligin etkisiyle buharlasip cama yapismasindandir. Bu sebeple ozellikle cama bakan ust kisma ne yikamacida ne de kendim bir sey surdurmem. Nemli bezle tozunu aldiririm sadece. Yorum bağlantısı
Yusuf Koç 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Benimde ic cam buzlaniyordu,careyi aksam eve gelince kapiyi 10-20sn acik birakark cozdum Ekleme:yada klima acik kullanmaya basladim,belki bi faydasi olmustur. Arac içinde dış ortamdan daha sıcak hava kalirsa içerde buğulanma, terleme veya buzlanma yapar. Araçtan ayrılırken iceriyi sogutmakta fayda var. Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 27 Ocak 2016 Yazar Paylaş 27 Ocak 2016 Bir petrol firmasının marketinden buğu önleyici sıvı aldım uyguladım. Dakika bir gol bir! Kısa süre sonra arabayı tekrar kullanmak üzere gittiğimde cam full buğuluydu. Kedi kumu aldım şu kristal olanlardan. Eskimiş çoraplara doldurdum Hepsini Ön camın önüne koydum. Bir çorabı da arka pandizota doğru fırlattım. Paspastaki karı suyu dışarı döküp bir gazete serip aracı terkettim. Bu sabah araca bindiğimde arka tarafa fırlattığım çorabın bulunduğu kısım hariç arka camın içi buzluydu. Ancak ön camda ve yan camlarda hiç sıkıntı kalmamıştı. Sonuç olarak kedi kumu ve paspasda sıvı bırakmama yöntemiyle sorundan kurtulmuş gibiyim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Siz sorundan kurtulmadınız, sorunu gizlediniz sadece. Aracınızın içindeki nemi bi şekilde dışarı atmanız lazım. Arka tampon içindeki hava tahliye delikleri duruyor mu acaba? 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Siz sorundan kurtulmadınız, sorunu gizlediniz sadece. Aracınızın içindeki nemi bi şekilde dışarı atmanız lazım. Arka tampon içindeki hava tahliye delikleri duruyor mu acaba? Sani bey haklı. ayrıca o arabanın kalorifer radyatöründen de kaçaklar olabilir. şayet ön camı birşeyler sürülmediği halde cam hem içeriden buğulanıyor hem de yağlanıyor ise benim aklıma gelen en muhtemel sorun kalorifer radyatörünün kaçağıdır. çünkü kalorifer sıcakken kaçak miktarı biraz daha artar ve sıcak olduğu için yükselen su buharı ön cama çarpar. aracın için ve cam sıcak iken farketmezsiniz ancak araba soğuyunca o yüzeyde yoğunlaşan buhar donmaya başlar ve zamanla o kısımda yağlı, lekeli bir sonuç çıkarır. velhasıl ben arabanızın kalorifer radyatörünün kontrol edilmesini tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 27 Ocak 2016 Yazar Paylaş 27 Ocak 2016 Siz sorundan kurtulmadınız, sorunu gizlediniz sadece. Aracınızın içindeki nemi bi şekilde dışarı atmanız lazım. Arka tampon içindeki hava tahliye delikleri duruyor mu acaba? O tahliye kısmı sağlıklı gözüküyor. Haklı olabilirsiniz bu durumu sıcak havalarda detaylı değerlendireceğim. Şimdilik durumdan memnunum. Yorum bağlantısı
Fevzi Köse 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Benim burda merak ettiğim konu paspaslardaki kar ya da su nasıl buharlaşıyor ve cama ulaşıyor bu soğuk havada, benim arabada paspas sürekli islaniyo okulun bahçesi komple kar ancak sabah baktığımda o kar ya da sular buza dönüyor sadece. Ön cam içten hiç buz olmadı şimdiye kadar. Ekleme, Arkadaşımın avensiste on camın dış alt kısım fitili (ya da lastiği) sıkıntılı o kısım buğu yapıyo sürekli. Sizin problem çatlaktan kaynaklanıyor da olabilir bi ihtimal. Yorum bağlantısı
Yusuf Koç 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Aslında içerideki nemli ve dış ortamdan sıcak hava (buharlaşmış su), sıcaklık farkından dolayı önce camlarda yoğunlaşıyor (su damlacıkları halinde), daha sonra da yoğunlaşan su buza dönüşüyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Aracınız içi sıcakken park etmeden önce iyice ısıtıp kapıları açın, bu şekilde sıcak hava içindeki nem, en soğuk yere doğru hareket edecektir, aracın içine kuru ve soğuk hava dolmasını sağlayın, bunu yaparkende aracı sıcak tutun, bu şekilde nemli sıcak havayı dışarı atarsınız. Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 sorunu olan arkadaşa tek sorum var. ön cam içten de buğulandığı gibi aynı zamanda camın iç yüzü yağlanıyor mu?Eski aracimda dediginiz gibi icten bugulanma ve yaglanma oluyordu. Kalorifer petegi delinmis on yolcu koltugunun altina akiyormus. Antifirizli su oldugundan yaglanma yapiyor.sizin durumunuzda bundan kaynaklanabilir. Yolcu koltugunun altindaki paspasi kaldirip dosemeye elle bakmanizi tavsiye ederim. Ayrica araciniz su eksiltiyor mu diye de takipte olmaniz yarariniza olacaktir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts