İçeriğe Yönlendir

Bosch Mercekli Far

Eser Yıldırım

Recommended Posts

Muayene için yorumum yok fakat aracın oem xenopnlu olması artık o teknisyenlerin ellerindeki dökümanlarda vardır.Sorun olacağını sanmam.

Mercek bi-xenon olunca kesinlikle halojen uzunların iptalini tavsiye etmem.

Şu anki merceğin ampulünü söksen halojen ampul idareten takılır fakat halojen ampul için soket yapman şart.

Otomatik yüksekliği balast ayarlıyor.

Bi-xenon merceğin selenoid kablosunu çıkarmanıza gerek yok.Buna dair sorun okumadım.

Son zamanda Mk3 muayene yaptıran arkadaşımız yazarsa daha iyi olur.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

oktay abi ilgin için teşekkür ederim.

benim korkum ağustosdaki muayeneden.orda bakıcaklar bu far ayarı oynamıyor (gerçi oynasada düz mantık xenon mu var kaldın) :nea: onun yerine temkinli gitmekte yarar var mıdır. yani normal halojen ampul takılabilir mi bu bizim D2S lere.

zaten bi-xenon taktırınca orjinal uzunların kablosunu sökücem - muayeneye giderken bi-xenonların uzunlarını (şapkaya giden kabloyu soketli yaptırmayı düşünüyorum) sökücem. :biggrin:

Fabrikasyon xenon var araçta hiç bir sıkıntısı olmaz....
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım

benim gibi kafasında bu konularda soru olanlar için cevaplar oldukça yeterli. :good1:

SONUÇ :önce 2-3 arkadaş bulup arkaya oturtarak düz bir duvarda otomatik far ayarı kontrol edilecek  :D

eğer çalışmıyorsa tamir yoluna gidilecek yada en azından muayene için bir soket yaptırılıp halojen takılacak (daha sonra mutlaka oto. far ayarına bakılmak kaydıyla)

Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım

Fabrikasyon xenon var araçta hiç bir sıkıntısı olmaz....

bende öyle düşünüyorum ama muayenedeki arkadaşların ruh haline kalıyoruz bazen malesef 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Orhan Yüce

bende farlarımdan şikayetçiyim mum gibi yanıyor, bide far yıkama kapağım kırıldı yapışırmı yenisinimi almalıyım

Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım

benimde tırnağı kırık.muhtemelen yenisi alınacak ama birgün söküp bakıcam yapıştırma oluyorsa yazarım buraya

Yorum bağlantısı
Selman Ölmez

muayenedekiler hiçbirşey bilmiyorlar aynı olay benim başıma geldi. Daha önce bir konuda vardı bizim araçlarda far biraz geç ayarlıyor servisler tüvtürk ile görüşmüş gibisinden yazı okumuştum. muayeneye gittiğimde far yükselik ayar motoru yok dediler şasi üzerinde oluyor dediler ve muayeneden kaldım. Aradım taradım bilen yok eden yok sonra bir elektrikçi dedi ayar motoru farın içinde olur nerden anlamış olmadığını tekrar git serviste taktırdım dememi söyledi. Bende gittim far ayar motorunu serviste taktırdım dedim ve muayeneden geçti. muayenede mercekli olunca sorun çıkmıyor. merceksiz Xenonlar var onlarda far yıkama istiyorlar. buda arkadaşımın başına gelmişti.  far yıkama ile ayırt ediyolar gerçekmi yoksa ampulmu değişik anlamadıkları için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım

muayenedekiler hiçbirşey bilmiyorlar aynı olay benim başıma geldi. Daha önce bir konuda vardı bizim araçlarda far biraz geç ayarlıyor servisler tüvtürk ile görüşmüş gibisinden yazı okumuştum. muayeneye gittiğimde far yükselik ayar motoru yok dediler şasi üzerinde oluyor dediler ve muayeneden kaldım. Aradım taradım bilen yok eden yok sonra bir elektrikçi dedi ayar motoru farın içinde olur nerden anlamış olmadığını tekrar git serviste taktırdım dememi söyledi. Bende gittim far ayar motorunu serviste taktırdım dedim ve muayeneden geçti. muayenede mercekli olunca sorun çıkmıyor. merceksiz Xenonlar var onlarda far yıkama istiyorlar. buda arkadaşımın başına gelmişti.  far yıkama ile ayırt ediyolar gerçekmi yoksa ampulmu değişik anlamadıkları için.

iyi o zaman bizde sıkıntı olmaz far yıkama var ama oto. far yükseklik ayarını detaylıca incelicem kafama takıldı resmen 2-3 arkadaş bulsam "hemen arkaya oturun bakim " deyip beklicem 20-25 saniye bakalım ne olacak. :unsure2:​ 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...