Fatih Hanoğlu 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 E bay ' den aldığım 5m şerit led ile yaptığım; * Tavan Lambası * Çakmaklık Girişli Seyyar Led Lamba * Bagaj Led Aydınlatma Sizlerle paylaşmak istedim. Herkese Saygılar.. 4 Yorum bağlantısı
Ömer Taşkıran 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 Bagaj çok iyi olmuş. Tavan lambası yanık kalmıyor mu? Çok sönük bir ışıkla yanık kalıyor diye biliyorum ledlerde 1 Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu 3 Şubat 2016 Yazar Paylaş 3 Şubat 2016 Yok yanık kalmıyor. Ters diyot kullandım böylece yanmıyor. Eğer isterseniz devresini gönderebilirim. Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 Yok yanık kalmıyor. Ters diyot kullandım böylece yanmıyor. Eğer isterseniz devresini gönderebilirim. elinize sağlık hocam güle güle kullanın hocam bende yaptım ama bende yanık kalıyor sizden devre şemasını ve kullandığınız malzeme listesini rica etsem bende faydalansam ? 1 Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu 9 Şubat 2016 Yazar Paylaş 9 Şubat 2016 Tabiki kardeşim. Devreyi ekliyorum. Bir sorun olursa her zaman yardımcı olurum. elinize sağlık hocam güle güle kullanın hocam bende yaptım ama bende yanık kalıyor sizden devre şemasını ve kullandığınız malzeme listesini rica etsem bende faydalansam ? Kullandığım malzemeler ; 5V1 Zener Diyot 150 ohm direnç 3' lü led Bir de istersen rahat takıp çıkarmak istersen ' crocodile ' denen kıskaçlar var onlardan da kullanabilirsin. Bende resimler mevcuttu ama sülmişim sanırım. Bir ara senin için çekerim tekrar olmazsa. 2 Yorum bağlantısı
Tanfer Katırcı 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 Tabiki kardeşim. Devreyi ekliyorum. Bir sorun olursa her zaman yardımcı olurum. Kullandığım malzemeler ; 5V1 Zener Diyot 150 ohm direnç 3' lü led Bir de istersen rahat takıp çıkarmak istersen ' crocodile ' denen kıskaçlar var onlardan da kullanabilirsin. Bende resimler mevcuttu ama sülmişim sanırım. Bir ara senin için çekerim tekrar olmazsa. En kisa zamanda yapip deneyecem hocam sagol bilgi icin 1 Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Biz diyot falan kullanmıyoruz direk kullanıyoruz? Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Biz diyot falan kullanmıyoruz direk kullanıyoruz? Ters diyot kullanmazsanız şerit ledlerde bir miktarda olsa akım geçtiği için led az bir miktar da olsa yanar ( tavan lambasında ). Ters diyot ve devrede kullandığım direnci kullanmanın amacıda bu akımı engellemektir. 1 Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT 14 Şubat 2016 Paylaş 14 Şubat 2016 Bagajda kullandığım için görmüyordum ama tavan lambasına yeni taktıklarımda farkettim dediğiniz gibi.Aküye zararı olurmu bu yoksa sadece göz zevki içinmi yapıyorsunuz? Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu 15 Şubat 2016 Yazar Paylaş 15 Şubat 2016 Bagajda kullandığım için görmüyordum ama tavan lambasına yeni taktıklarımda farkettim dediğiniz gibi.Aküye zararı olurmu bu yoksa sadece göz zevki içinmi yapıyorsunuz? Kesinlikle aküye zararı yok. Hatta normal lambasından daha az akım çektiği için daha iyi. Bagaj da bir sorun oluşmuyor devreye gerek yok. Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu 15 Şubat 2016 Yazar Paylaş 15 Şubat 2016 Kesinlikle aküye zararı yok. Hatta normal lambasından daha az akım çektiği için daha iyi. Bagaj da bir sorun oluşmuyor devreye gerek yok. Yanık kalmasından bahsediyorsan eğer sonuçta bir akım çektiği için ister istemez aküye zarar verir. Bu bağlantıyı yapmak gayet basit ve sorunu çözüyor. Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 O kadarcık akımın zararı olurmu gerçekten. O devreyi yapmanın pratik yolunu anlatırmısınız devre plaketi falan kullanmadınız herhalde bir de tavan l 1 Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu 16 Şubat 2016 Yazar Paylaş 16 Şubat 2016 O kadarcık akımın zararı olurmu gerçekten. O devreyi yapmanın pratik yolunu anlatırmısınız devre plaketi falan kullanmadınız herhalde bir de tavan l En iyisi ben bir ara nasıl yaptığımı sana fotoğraf olarak atayım. Daha anlaşılır olur sanırım. Yani ne kadar olmaz desen de olmaz sonuçta hiç akım çekmemesi az da olsa akım çekmesinden daha iyi ve olması gereken ayrıca lamba yanık kaldığı için dikkat dağıtır ve göze de zarar.. Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu 17 Şubat 2016 Yazar Paylaş 17 Şubat 2016 Sizlere devreyi göstermek için alel acele yaptığım bir çalışma. Yalnız ben elimde 2 led vardı 2 ledli yaptım siz 3 led yaparsanız direnç değeri daha doğru olur. * 3 ledli yapınız... 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts