Doğan ÇOLAK 4 Şubat 2016 Paylaş 4 Şubat 2016 Öncelikle herkese merhabalar, Yaklaşık bir yıldır 1997 Mondeo 2.0 GLX kullanıyorum. Geçtiğimiz yaz el freni telim koptu. Ustama gittim. Sorunu inceledi ve el freni tabancasının değişmesi gerektiğini söyledi. Tamiri ise mümkün değilmiş. Yapılsa bile tekrar kopacağını söylediler. Ben de parçayı aramaya koyuldum. Yazın İstanbul Aksaray ve İkitelli'nin altını üstüne getirdim ama bulamadım. Ankara'da da bir sonuç elde edemedim. Parça düşüyordu ama çok aranan bir parça olduğu için (mondeonun kronik rahatsızlığı olduğunu birkaç usta ve parçacı söyledi) geldiği gibi satılıyordu. Ben de bir türlü denk getiremedim. Mart ayında da aracımın muayenesi bitiyor. Muhtemelen ağır kusur sayacaklarından muayeneden bu halde geçemeyecem. Yani acilen bu sorunu halletmem lazım. Acaba başka bir aracın el freni benim araca olur mu? Daha önce içinizde bu problemi yaşayan oldu mu ve yaşadıysa nasıl çözdü? Bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Şubat 2016 Paylaş 4 Şubat 2016 Sorunu biliyorum Ben el freni kolunu bulup değiştirenlerdenim.. Bulamasaydım, El freni kolunda tadilat yapacaktım.. Mk2 mondeolarda el freninde ayar yoktur.. Kendi boşluğunu kendisi alır.. Bunu da el freni kolundan yapar.. Bozulan kısım da burasıdır. Ustanız el freni tutar halde iken ayar kısmını kaynak punto perçin vida vb bir şekilde sabitlesin. muayeneden geçersiniz.. Ben değişken delikli karşılıklı vida ile sabitlemeyi düşünmüştüm ama bulunca uğraşmadım alıp yeniledim. Kayseri'de çıkmacı Mehmet Var. Sadece 2 kasa mondeo çalışır.. 532,5931989 4 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 4 Şubat 2016 Paylaş 4 Şubat 2016 Şu konunun faydası olabilir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/233758-el-freni-ayar%C4%B1/ 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 Bu parçaya benim de ihtiyacım var. Takipteyim. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 (düzenlendi) Sorunu biliyorum Ben el freni kolunu bulup değiştirenlerdenim.. Bulamasaydım, El freni kolunda tadilat yapacaktım.. Mk2 mondeolarda el freninde ayar yoktur.. Kendi boşluğunu kendisi alır.. Bunu da el freni kolundan yapar.. Bozulan kısım da burasıdır. Ustanız el freni tutar halde iken ayar kısmını kaynak punto perçin vida vb bir şekilde sabitlesin. muayeneden geçersiniz.. Ben değişken delikli karşılıklı vida ile sabitlemeyi düşünmüştüm ama bulunca uğraşmadım alıp yeniledim. Kayseri'de çıkmacı Mehmet Var. Sadece 2 kasa mondeo çalışır.. 532,5931989 Emmi bende de zaman zaman ayar yukari dogru çıkıyorve zor tutar oluyor. Kampanadaki ayar circirindan bi tik disari dogru itiyorlar ve saglam oluyor. Acaba otomatik ayar 99 ve sonrasinda var da biz de mi yok? 5 Şubat 2016 tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Şubat 2016 Paylaş 5 Şubat 2016 Emmi bende de zaman zaman ayar yukari dogru çıkıyorve zor tutar oluyor. Kampanadaki ayar circirindan bi tik disari dogru itiyorlar ve saglam oluyor. Acaba otomatik ayar 99 ve sonrasinda var da biz de mi yok? Hımm. Galiba öyle Yunus Hocam.. Çünkü çıkmacı bakarken eskisini getir ona göre bulacağım demişti.. Yorum bağlantısı
Doğan ÇOLAK 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Sorunu biliyorum Ben el freni kolunu bulup değiştirenlerdenim.. Bulamasaydım, El freni kolunda tadilat yapacaktım.. Mk2 mondeolarda el freninde ayar yoktur.. Kendi boşluğunu kendisi alır.. Bunu da el freni kolundan yapar.. Bozulan kısım da burasıdır. Ustanız el freni tutar halde iken ayar kısmını kaynak punto perçin vida vb bir şekilde sabitlesin. muayeneden geçersiniz.. Ben değişken delikli karşılıklı vida ile sabitlemeyi düşünmüştüm ama bulunca uğraşmadım alıp yeniledim. Kayseri'de çıkmacı Mehmet Var. Sadece 2 kasa mondeo çalışır.. 532,5931989 Mehmet Bey öncelikle geç cevap yazdığım için kusura bakmayın. Bazen işlerim o kadar yoğun oluyor ki sorunlarıma vakit ayıramıyorum. Peki dediğiniz gibi el frenini tamir ettirsem tekrar bozulma ihtimali yüksek olur mu? Yani aracı rampada bırakıp sabah kalktığımda aracı koyduğum yerde görmek isterim Bu tabi işin şakası. Tedbiri elden bırakmam ancak yine de bu durumun tekrar edip etmeme olasılığı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Verdiğiniz numarayı da şimdi arayacağım. Yorum bağlantısı
Doğan ÇOLAK 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Şu konunun faydası olabilir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/233758-el-freni-ayar%C4%B1/ Size de geç cevap verdiğim için kusuruma bakmayın Tuncay Bey. Yönlendirdiğiniz sayfadaki tadilat işlemini ustamla görüşeceğim. Çok teşekkür ederim. Hayırlı günler. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Mehmet Bey öncelikle geç cevap yazdığım için kusura bakmayın. Bazen işlerim o kadar yoğun oluyor ki sorunlarıma vakit ayıramıyorum. Peki dediğiniz gibi el frenini tamir ettirsem tekrar bozulma ihtimali yüksek olur mu? Yani aracı rampada bırakıp sabah kalktığımda aracı koyduğum yerde görmek isterim Bu tabi işin şakası. Tedbiri elden bırakmam ancak yine de bu durumun tekrar edip etmeme olasılığı hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Verdiğiniz numarayı da şimdi arayacağım. Sonuçta özel bir yapıyı bozarak, yeni bir kullanım tarzı oluşturuyoruz.. Ancak sağlam yapılırsa bırakmaz kaçırmaz.. Yani yapan kişiye bağlı.. Yorum bağlantısı
Doğan ÇOLAK 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Sonuçta özel bir yapıyı bozarak, yeni bir kullanım tarzı oluşturuyoruz.. Ancak sağlam yapılırsa bırakmaz kaçırmaz.. Yani yapan kişiye bağlı.. İlginiz için teşekkür ederim Mehmet Bey. Yorum bağlantısı
Doğan ÇOLAK 11 Mart 2016 Yazar Paylaş 11 Mart 2016 Herkese Merhabalar, Bahsettiğim sorunu hallettim. Ustam el frenini söktü ve birlikte tornacıya gittik. Tornacıya "el frenini dağıtıp el freni telini takıp tekrar toplaya bilir misin?" dedi ve tornacı bir müddet inceledikten sonra "yaparım" dedi. Yaklaşık bir saatlik uğraşın ardından el frenini dağıtmadan teli taktı. Bozuk olan el freni cırcırını sabitleyerek kaynak yaptı (daha önce de benzer sorun olmuş. Çünkü el frenini söktüğümüzde cırcır yerinde kaynak vardı ve tornacı da yine aynı yerden kaynak yaptı). Umarım ilerleyen zamanlarda tekrar bu sıkıntıyı yaşamam. Herkese iyi hafta sonları 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 Geçmiş olsun.. bilgi için teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 13 Mart 2016 Paylaş 13 Mart 2016 Benim de el freni kaldı muayeneden. Arka fren balatalarini azcik kalinlastirdik. Sorun çözüldü Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 El freni tetiģinin arkasindaki yayı daha güçlusüyle degistirmek gerekli. Muhtemelen o yay vazifesini yapmıyor. 1 Yorum bağlantısı
melih koyuncu 15 Mart 2016 Paylaş 15 Mart 2016 Haftaya Vizem var arkadaşlar.El Frenini hafta sonu komple söktüm mekanizma iyice bozulmuştu.wd40 ile yağladım temizledim.Sonra güzelce yerine taktım çalışır vaziyette.El Frenleri eskisine oranla daha iyi oldu yokuslarda kesinlikle kaydırmıyor. ama yine sert bir şekilde tutmuyor 4-5 diş çekmek gerekiyor.Vizeden geçicek vaziyeti nasıl olmalıdır?Yada arka kampanadan ayar yapılabilir mi? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 15 Mart 2016 Paylaş 15 Mart 2016 Bir üstte bahsettiğim yayı da değiştirdiniz mi? Onu değistirmediginiz sürece yaptıginiz ayar tutmaz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts