İçeriğe Yönlendir

Ka - Paslanma Sorununa Çözüm


Doğa Torpil

Recommended Posts

Doğa Torpil

Herkese merhaba,

Aracın alt yıkamasını yaptırduğım sırada farkettim sac altında birkaç noktada çürüme başlamış. Ayrıca bagajda süspansiyonun takıldığı yerde de boya kalkmış az bir miktar var.

Bunlar için ne önerirsiniz?

Zımpara ile girişip pası söktükten sonra gümüş sprey boya ile boyasam hava almasını önleyip pas oluşumunu bitirir mi?

Yoksa bu iş için illa ki profesyönel bir yere mi gitmeliyim?

Bisikletimin frenlerini böyle yapıp boyamıştım bi daha pas tutmamıştı :)

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Size de merhablar. 

Süspansiyon kısmını zımparalayıp uygun boya ile boyayabilirsiniz. Ama alt kısımlarda boya çabuk dökülebilir. Genelde zift veya pütür denilen madde uyguluyorlar. Yine de tam bilen arkadaşlar cevap vereceklerdir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yapı marketlerde sprey şeklinde pas önleyici içerikli boyalar vardır siyah polark buldum genelde. balkon demirinde denedim oldukça dayanıklı. önce bununla sprelenip üstüne yine sprey olarak satılan pütür atılaiblir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Teşekkürler Fikret Bey, Çağlar bey,

O zaman yarın ilk işim yapı marketten pas önleyici sprey almak ve zımpara ile girişip pası yok ettikten sonra bir güzel boyamak olacak.

Sedat Bey, bendeki pası kola ile halledebilir miyim bilmiyorum :) ama ilginçmiş krom yüzeyler tertemiz olmuş :)

Yorum bağlantısı
Barış Adak

Burda mesele ne kadar pas olduğu. Yüzeysel bir paslanma mı ? Metalin içine işlemiş mi ? 

 

Yüzeysel paslanmalar nispeten kolay. Ancak önerim ,  pası tamamen ortadan kaldırdıktan sonra(zımpara-tel fırça vs ) boya uygulamanız. 

 

 Diyelim büyük oranda temizlediniz ve pas metale işlememiş. Alacağınız boya pas üzerine atılanlardan olmalı. Yapı marketlerde sprey yada kutu olarak var. 

 

 Daha sağlam ama daha pahalı bir yöntem olarak pas dönüştürücü kullanılabilir. Loctite gibi markaların var . Pahalı bir sıvı .

 

 Pas metala işlemiş ve artık çürük haline gelmişse . Geçici çözümler bulunabilir ama kalıcı çözüm paslı kısmın çıkarılıp yerine temiz bir parça kaynatılmasıdır.

 

 Aracın Taşıyıcı aksamında çürüme söz konusu ise aman dikkat. Öyle oluyor ki " aaa burda pas var" diyip parmağını bastırdığı yeri delebiliyor insan.

 

 Son olarak paslı kısımlar temizlenip boya vs uygulandıktan sonra alt koruma uygulaması yapılabilir. Yer yer paslanma yada dökülmelerin olduğu araçlarda pütürden ziyade kauçuklu oto zifti tavsiye ediliyor . Tabi bu benim ve konuştuğum ustaların görüşü.

 

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Doğuş Yılmaz

Hakan Bey bu Teroson mum spreyin uygulaması nasıl? Yani boşluk doldurup kapatıcı mı? Benim aracın direğinde bir çürüme var,bakalitle kapanır dediler. O da geçici bir çözüm zaten. Eğer bu sprey işimi görürse süper.

Yorum bağlantısı
Vezir ipek

O n lastiğim hava kaciriyordu bugün baktirdim jantin kenarları haşlanmış janttan kaçırıyor havayı.usta spirale zımpara gibi ux taktı temizledi yerinede siyah boya durdu.A ma jantta kullanılan soiralli çözüm bahsedilen yerlerde kullanılır mı acaba.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...