İçeriğe Yönlendir

Bakım Sorularım Var


Melih Akdeniz

Recommended Posts

Melih Akdeniz

Merhaba Arkadaşlar,

 

Kuga vardı bende belki bilenler vardır. Bugün ikinci bir araç lazım olduğu için Mondeo aldım, Selective (makyajlı kasa). Ailecek istediğimiz için Station aldık. Araç içi temiz, dıştan boya var sağ tarafta., önde de biraz pasta işi var yapılması gereken. 105 bine kadar Musluoğlu bakım yapılmış, 130 binde Kartal da özel serviste trigger değişmiş.. Araç şu an 135 binde, ilk elden...Otokoçtan tanıdıklar vasıtasıyla soruşturduk, Musluoğlu'na da götürdüm, sorun yok denilince aldık aracı. Hayırlısı olsun. Fortçu olduk çıktık. Hoş bugüne kadar bindiğim en sıkıntısız araçlar Ford olmuştur.

 

Bazı sorularım olacak tecrübeli arkadaşlara:

 

1.) Araçta Pioneer Navi sistem var, ayarlarına biraz uğraştım sonunda telefonu bağladım. Ama menüde geri görüş kamerası ayarı var. Ben kamera görmedim geri viteste hiç. Var olup da bozuk olabilir mi yoksa standart değil mi bu zımbırtı? Harita güncelleme olabiliyor mu?

 

2.) Almanya forumlarda şanzıman yağı değişimi gerekli değil diyor ama ben yine de değiştirme taraftarıyım. Yaklaşık maliyet nedir bilen var mı? 

 

3.) Başka tavsiye deceğiniz şunu illa yaptır diyeceğiniz birşey var mı? Bilmeden servise gitmek istemiyorum, fırsat bulunca geçiriyorlar haliyle. Frenler fazla olmamış değişeli...

 

4.) Atılgan dan memnun değilim, Kuga'ya normal bakım yaptılar 5000 km sonra farkettim bariz fazla motor yağı konmuş.  Turboya zarar verir diyorum, birşey olmaz diye iddia ediyorlar. Servis nasıl fazla yağ koyar anlamak mümkün değil....Soğutma suyunda da nedense azalma olmuş o bile min seviyesi altındaydı, uyardım eklediler. Bir de pişkin pişkin birşey olmaz diyorlar. 

 

5.) Xenonlar D2S ampül mü, malum her an gidebilirler, 5 yıllık araç. Ara sıra yurtdışına gidiyorum, Osram uygun oluyor oralarda, alıp koyayım.

 

Allah var bir iyiliklerini gördüm, tamponda ufak bir sürtük olmuştu para almadan pasta ile hallettiler beş dakikada... Ama teknik konusunda hiç güven vermedi...

 

Herkese teşekkürler...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...