İçeriğe Yönlendir

Motor Üst Contası


Cem Karaöz
Çözüme git Cem Karaöz tarafından,

Recommended Posts

Cem Karaöz
(düzenlendi)

Selamlar.Dostlar üçüncü el aldığım 1998 fiesta flairi yavaş yavaş adam etmeye çalışıyorum, malum bütçe meselesi :-)  mesela bizim trafiğe göre (sağdan akışlı) yolcu tarafı ön havalandırma ızgarası ihtiyacım oldu;eski sahiplerinden biri nasıl becerdiyse onu kırmayı bilmişti. Bulunduğum bölgede bu konuda parça özellikle çıkma bulma imkanım olmadığı için internet en kolay yol. Ebay'da araya taraya bir tane buldum ve getirttim kendim değiştirdim.Sonra bagaj şapkalık ipi tutamaçları kopuktu öylesine bağlayıvermişlerdi ebaydan orijinalini bulup getirttim ve değiştirdim. Bu arada motor teklemeye başladı bizim sanayiye götürdüm usta buji değişmesi lazım dedi. Çevremizdeki Ford yedek parça satan yerde bosch marka lpgli araçta daha iyi olacağı söylenen bir takım buji alıp değiştirdik ama sorun bitmedi araba öksürmeye devam ediyor. Bu arada aynı usta buji kablolarını değiştirmem gerektiğini söyledi çevremde onu bulamadık sağ olsun fordyedekparçada buldum, şimdi sipariş verip onu getirtiyorum ama  usta bujileri değiştirmek için oradaki kapağı söktüğünde bujilerin olduğu bölümde yağ olduğunu gördüm. ustaya bunun normal olup olmadığını sordum normal değil dedi. peki sorun nedir dedim üst conta değişecek dedi.sizce bu soruna sebep olan contanın doğru ismi nedir?? çünkü internette böyle bir conta isimli parça göremedim. birde online alabileceğim bir adres varsa bildiğiniz benimle paylaşırmısınız? ilginize teşekkürler.

tarihinde Cem Karaöz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Üst kapak contası diyorlar sanırım o parçaya, 40-45 TL gibi bir rakama sahip diye hatırlıyorum

Yorum bağlantısı

Büyük olasılıkla o contaya motor kapak contası deniyor. Motorun en üstündeki kapağı bahsediyor. 

Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu

üst kapak contası fiyatı işçilikle beraber 150 lirayı bulur.

Yorum bağlantısı
Alper Başdemir

Ben bu contaların imalatını yapan bir yere soruyorum şimdi. Aracınızın üst kapak contası varsa ellerinde temini konusunda haberleşiriz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Karaöz

 Yaşar bey benim araba normal olarak 3000 devirlere hemen ulaşıyor ama ondan sonrasında öldür Allah gitmiyor ancak yokuş aşağı rüzgarı da arkadan alırsam bir defa 130km gördüm. genelde 100-110 a kadar çıkıyor. Bujileri değiştirmeden önce gaza yüklendikçe araba silkelenmeye ve kasılıp kalmaya başlıyordu. araçtan anlamam aslında ama ban sanki dört gözlü motorun bazı gözleri yakıtı yakmıyor ve itme olması gereken yerde biri tutup durdurmaya uğraşıyormuş gibi hissediyordum arada bir de kendi kendine stop ediyordu kalkarken gaza basınca. bujileri değiştirdikten sonra o sıkma azaldı ve araba kendi kendine stop etmiyor ama yinede 110 km yi geçiremedim düz yolda ne kadar basarsam basayım. buji kabloları da etkili olabilirmi bu işte veya motorla ilgili başka ne sorun düşünürdünüz. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

Fiesta performans düşüklügü ilk defa duyuyorum bir çok sebebi olabilir. Buji buji kablosu bobin basit olarak bakılacak yerler

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bu conta performansla ilgili değil. basit bir sorundur. hallolur.


Yapması basit değil.  sökerken motorun içine birşey parça vs  kaçırmasınlar. en önemli şey o.

Yorum bağlantısı
Cem Karaöz

Şİmdi öğrendim evet aynı ürünmüş yani o ürünün orijinal ismi 

Fiesta sibop kapak contası

 imiş. Yardımcı olmaya çalışan tüm dostlara teşekkür ederim. Ürün sipariş verildi sanırım cumartesi günü elime geçer. Bu arada aracı gösterdiğim usta bir de ateşleme bobini sipariş etmemi söyledi sanırım o kasmanın sebebi olarak onu görüyor. Onuda sipariş ettik yedekparçaford.com'a.

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
  • Çözüm
Cem Karaöz

Biraz uzadı konuyu kapatmak ama sağlık sorunları nedeniyle çözememiştim. Bulunduğum yerdeki bir motor ustası bu çekmeme nedeni olarak hava akış metre denilen bir parçanın sorumlu olabileceğini söyledi. İnternette araştırırken istanbul da  bir ford yedek parçacısından orijinal ford ürünü hava akış metre buldum. Bu arada hasar görmüş direksiyon simidinin de orijinal ford ürünü olanı aynı adresten satın aldım ve iki parçayı birlikte taktırdım.

Ford Fiesta 1996-2002 Direksiyon Simidi Orjinal 1 190.00 TL 190.00 Ford Fiesta 1996-1999 Hava Filtre Sensörü (Hava Akışmetre) 1.25 Zetec-S Orjinal 1 170.00 TL 170.00
Kredi Kartına Peşin.... Ara Toplam :
360.00 TL.
KDV Toplamı :
64.80 TL.
Kargo  
0.00 TL.
TL. üstü alışverişinizde kargo bizden  
- 0.00 TL.
KDV Dahil Toplam Fiyat  
424.80 TL
 

işçilik olarak ta 50tl ödedim ve sorunum çözüldü. İlk denememde 110 u geçemeyen arabam düz yolda hiç sıkıntısız 140 yaptı.
ihtiyacı olabilecekler için linki vereyim ve moderatörlerden teşekkür ederek cevaplandı işaretlemesi rica edeyim.

 

http://www.fordyedekparcacisi.com/Urunler/Ford-Fiesta-1996-1999-Hava-Filtre-Sensoru-Hava-Akismetre-125-Zetec-S-Orjinal.html

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...