İçeriğe Yönlendir

30 Bine Kadar Focus,mondeo C-Max. Dizel Ne Alalım ?

Aydın Akdeniz

Recommended Posts

Aydın Akdeniz
Aydın Akdeniz

256559365 şöyle bişey var mesela

bayaa bakımlı duruyor . resmini çekiyorum ay sonuna kadar durursa değerlendiririm .

Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım

aslında ilanlara bakınca tüm aradığım şartlara uygun bir sürü ilana denk geliyorum . hatta maddi limitleri zorlamadanda seçenekler çıkıyor.ama baktığım modellerde tecrübeli olmadığım için kullanıcı tavsiyelerine uymak istiyorum . mesela bazı focuslar 90lık bazıları 110luk yazıyor. 110luk hangi modelllerde var bunu öğrenmem gerekiyor. parça boyalı olması çok önemli değil .

Özür dileyerek söylüyorum ama bence aklınızda bir model belirlemeniz gerekir.Bahsettiğiniz 3 araçta farklı donanımlara sahip yani birbirlerine göre artı ve eksileri bariz bir şekilde sizi yoracaktır.Ör : focus güzel ama biraz daha güçlü ve konforlu olsun o zaman Mondeo ama onunda vergi pahalı ve az daha fazla yakıyor diye aklınız karışacak.

İş yerindeki arkadaşım bana her iki ayda bir "28 bin tl ye kadar araba bul " diyor.Ama istisnasız her 2 ayda bir. :D  :D 

Aklında bir sürü araba var synbol-astra-c4-punto-linea-bir ara da alfa dedi :)

En sonunda benim c4 ü verdim ona ikimizde rahat ettik  :yes:  :yes:

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

Özür dileyerek söylüyorum ama bence aklınızda bir model belirlemeniz gerekir.Bahsettiğiniz 3 araçta farklı donanımlara sahip yani birbirlerine göre artı ve eksileri bariz bir şekilde sizi yoracaktır.Ör : focus güzel ama biraz daha güçlü ve konforlu olsun o zaman Mondeo ama onunda vergi pahalı ve az daha fazla yakıyor diye aklınız karışacak.

İş yerindeki arkadaşım bana her iki ayda bir "28 bin tl ye kadar araba bul " diyor.Ama istisnasız her 2 ayda bir. :D  :D 

Aklında bir sürü araba var synbol-astra-c4-punto-linea-bir ara da alfa dedi :)

En sonunda benim c4 ü verdim ona ikimizde rahat ettik  :yes:  :yes:

ben yakıtla vergiyi pek düşünmüyorum . 3 model yakın gibi gözüküyor ama farklı donanımlar var evet . 3 seçenek dışına çıkmak istemiyoru. şimdi en dolu mondeo 2005-06 civarnda varken bütçeyi zorlamadan alınıyorsa focusa bakmam. yada eli yüzü düzgün bişey bulamıyorsam f1 in dolusuna mecburen benzinli 1.8ini alabilirim .

burdaki seçenek fazlalığı şundan oluyor.

araba bulup alıyoruz sonra 1-2 lira daha verip şu modelden alsaydın deniyor. yada şu varken bu alınırmı gibi oluyor.

normalde 20-25 binlik her hangi bir model benim işimi görür. şeçme sanşım varken seçenekleri değerlendiriyorum . zaten 1 marta kadar zamanım var. ilanda olmayıp satılmak istenen araçlar falan oldukça değelendirecem . 

parça boya yada bel altı boyalı çok önemli değil . değişeni olan yada komple boyalı kazalı araçları zaten direk siliyorum. 

seçeneğin fazla olması kararsızlıktan değil olmuşken iyisi olsun dediğimdendir. kullanıcı olduğum için donanımsız bir araba alıpta şu özelliği olsaydı iyi olurdu demek istemediğimden . 

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt
Aydın Akdeniz

bu arabaların hepsinin anası bile ağlamıştır hepsinin şekli kaymış farları stopları solmuş :D pek hayır geleceğini sanmıyorum

unutmayalımki 3 kuruşa 5 köfteyi hiçbir zaman alamayız alsak bile at etidir :) :) :)

3 kuruşa 5 köfte isteyen yok zaten . 3 kuruşa düzgün bir köfte arıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

MESELA diyorum ilanların hepsine zaten bakmadım.

Yok siz mesela falan demediniz tekrar baktım mesajınıza. Gayet hepsinin şekli kaymış yazmışsınız. Far solmasıyla şekil kaydığını ilk kez duyunca ilanlarda ne tuhaflık var diye sorayım dedim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

ilk mesajı okuyunca bu dedikleriniz pek belli olmuyor da.

MESELA diyorum ilanların hepsine zaten bakmadım.

Bakmadığın ilan Hakkında yukardaki yorumlar ne kadar doğru.

Belki içindeki bir ilan Forumdan birinin.

Aydın ciddi soruyor sen yukarda dalga geçer gibi bakmadan yorum yapıyorsun.

Emre daha önce de bir çok konuda uyardım. Lütfen yorumlarına daha fazla özen göster.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Yok siz mesela falan demediniz tekrar baktım mesajınıza. Gayet hepsinin şekli kaymış yazmışsınız. Far solmasıyla şekil kaydığını ilk kez duyunca ilanlarda ne tuhaflık var diye sorayım dedim.

ilk mesajımda mesela dedim demedim zaten tekrar baktığınız iyi olmuş, o paralara bu tarzda alınacak arabadan hayır gelmez diye düşünüyorum o örneklemeleri buna dayanarak söyledim halada öyle düşünüyorum ama doğru ama yanlış.

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

bir eşya almak beğenmek çok değişkendir kişiye göre değişir. siz farı dikkate alırsınız ben teybini dikkate alırım . bunun kararını sadece alacak kişi verebilir. boya takıntısı olan adam el kadar boyayı bahane eder saat gibi çalışan arabayı görmezden gelir. benim hoşuma giden başkasının hoşuna gitmeyebilir normaldir. araç alacak kişinin buraya konu açma sebebi bildiği tanıdığı arabayı almak. gözden kaçan araçları tekrar değenlendirmek. olumlu olumsuz yorumlar olacak tabi ama konu mizah konusu değil . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

ilk mesajımda mesela dedim demedim zaten tekrar baktığınız iyi olmuş, o paralara bu tarzda alınacak arabadan hayır gelmez diye düşünüyorum o örneklemeleri buna dayanarak söyledim halada öyle düşünüyorum ama doğru ama yanlış.

Neden hayır gelmesin.? Bir araba 200 bin km yi aşınca çöp mü oluyor. Ben ciddi ciddi merak ediyorum. Oturduğunuz yerden nasıl böyle bir kanıya vardınız? Düşüncelerinizi paylaşmanız güzel ama kullanılan kelimeler yanlış. İlanlara bakmadan "anası ağlamış" gibi bir yorum konu sahibinden ziyade bana bile tuhaf geldi.

Yorum bağlantısı

Tamam araca yorum yap iyi de kötü de,üç kuruşa beş köfte yok demek ne anlama geliyo,dalga geçer gibi

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Bakmadığın ilan Hakkında yukardaki yorumlar ne kadar doğru.

Belki içindeki bir ilan Forumdan birinin.

Aydın ciddi soruyor sen yukarda dalga geçer gibi bakmadan yorum yapıyorsun.

Emre daha önce de bir çok konuda uyardım. Lütfen yorumlarına daha fazla özen göster.

dediklerimin hepsi iddaa bir üyemizin olsa ne olacak hakaret yok birşey yok pert demedim çöp demedim hakaret etmedim sonuçta  farları stopları solmuş dedim solmamışmı Mehmet abi? 

benmi dalga geçmişim? ben dalga geçmedim eğer bu mesajım dalga geçtin olarak nitelendiriliyorsa daha önceki mesajlara bakılmasını arz ediyorum, bu dalgaya giriyorsa ''bu fiyata fiesta bile olmaz'' gibisinden mesajlarda dalgaya girer.

Tamam araca yorum yap iyi de kötü de,üç kuruşa beş köfte yok demek ne anlama geliyo,dalga geçer gibi

dalga geçer GİBİ olabilir belki ama ortada dalga geçmek falan yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

dediklerimin hepsi iddaa bir üyemizin olsa ne olacak hakaret yok birşey yok pert demedim çöp demedim hakaret etmedim sonuçta farları stopları solmuş dedim solmamışmı Mehmet abi?

benmi dalga geçmişim? ben dalga geçmedim eğer bu mesajım dalga geçtin olarak nitelendiriliyorsa daha önceki mesajlara bakılmasını arz ediyorum, bu dalgaya giriyorsa ''bu fiyata fiesta bile olmaz'' gibisinden mesajlarda dalgaya girer.

dalga geçer GİBİ olabilir belki ama ortada dalga geçmek falan yok.

Bakmadım bile dediğin ilanlar için anası ağlamış .... Gibi yorumlar dalga geçmek değil de ne peki ?
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt
(düzenlendi)

Bakmadım bile dediğin ilanlar için anası ağlamış .... Gibi yorumlar dalga geçmek değil de ne peki ?

hiç bakmadım diye bir şey zaten  yok hepsine bakmadım dedim evet sayfadaki bütün araç ilanlarına girmedim ama girdiklerimin bana göre anası ağlamıştır bu nitelendirmeyi yaptığım ilan açıklarını yazıyorum ''araç tavan ve bagaj kapağı hariç boyalidir 1 çamurlu değişmiştir döşemeleri ve koltukların da deforme yoktur 4 lastik yeni olup kar tipidir parça parça 8000 tl hasar kaydı var  ''

''ARACIMIN TOPLAMDA 3 VEYA 4 HASAR KAYDI VAR;BÜYÜK HİÇ BİR KAZASI YOK..YALNIZCA KALDIRIMA ÇIKMA SONUCUNDA 6-7 BİN LİRALIK TEK SEFERDE GÖZÜKEN BİR HASAR KAYDI VAR ONDADA KALDIRIMA ÇIKMA NETİCESİNDE LASTİKLER PATLADI JANTLAR DEĞİŞTİ,ÖN TAMPON DEĞİŞTİ...YETKİLİ SERVİS FİYATLARIYLA SANAYİ FİYATLARINI KARŞILAŞTIRIRKEN BUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUN..DİĞERLERİ UFAK TEFEK SÜRTMELER''

ortada bir hata/yanlış varsa oda genelleme yapmamdır, gerisi benim şahsi fikrim ve yorumumdur birisini incetecek yada kıracak bir kelime üslup kullandığımı düşünmüyorum.

tarihinde emre öğüt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

bu arabaların hepsinin anası bile ağlamıştır hepsinin şekli kaymış farları stopları solmuş :D pek hayır geleceğini sanmıyorum

unutmayalımki 3 kuruşa 5 köfteyi hiçbir zaman alamayız alsak bile at etidir :) :) :)

çok şükür kaç paraya ne alacağımı bilecek kadar araba ticaretim oldu. tavsiyenize gerek yok. 

ayrıca tavsiyede bulunmazsanız sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

çok şükür kaç paraya ne alacağımı bilecek kadar araba ticaretim oldu. tavsiyenize gerek yok.

ayrıca tavsiyede bulunmazsanız sevinirim.

zaten tavsiye değil yazdıklarım benim fikirlerim.
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

neler olmuş burda sakin olun.  emre türkiyede düşeş olayı araçta pek yoktur demeye çalışıyor. değeri neyse o.

Bu durumda benim önerim piyasası görece düşük olan araçlara ve daha küçük araçlara yönelmek olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran
(düzenlendi)

Bizim c-max şimdi hangi sınıfa giriyor? Farı sarardi 200bin km yi de devirdi ama. Anası ağlamış mı, ağlamak üzere mi?

88ca7cd8dceac72399c09ed44632bb68.jpg

Asil konuya gelirsek Abi detaylı kontrol ettirip bakılacak. Böyle ilanlarda kaporta olarak bitik gorunen arabalar mekanik acidan daha düzgün olabilir mesela.

tarihinde Mert Boran tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ağlamış oluyor. :)

Benim km 217 bin ama farlar yeni. Karar verwmedim kendi arabama :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...