İçeriğe Yönlendir

Ka - Map (Manifold Air Pressure) Sensörünün Yeri Ve Fotoğrafı

Doğa Torpil

Recommended Posts

Doğa Torpil

Merhaba Arkdaşlar

Forum sayesinde arabamla ilgili çok bilgi edindim öncelikle teşekkür ediyorum.

Benim arabamda Maf (mass air flow) sensör olmadığı için map sensörü mevcut fakat bunun yerini bulamadım. Forumda da araştırdım ve maf sensörünü hız sensörünü fotoğraflı olarak bulabiliyoruz lakin map sensörü yok.

Görenler bilenler fotoğraf paylaşabilirse çok memnun olacağım zira onu da temizlemek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba Arkdaşlar

Forum sayesinde arabamla ilgili çok bilgi edindim öncelikle teşekkür ediyorum.

Benim arabamda Maf (mass air flow) sensör olmadığı için map sensörü mevcut fakat bunun yerini bulamadım. Forumda da araştırdım ve maf sensörünü hız sensörünü fotoğraflı olarak bulabiliyoruz lakin map sensörü yok.

Görenler bilenler fotoğraf paylaşabilirse çok memnun olacağım zira onu da temizlemek istiyorum.

Map sensörünüz, plastik manifoldunuzun hemen arkasındadır. MAF gibi karmaşık değil, daha basittir.

jV9rDj.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Sani kardeşim çok teşekkür ederim.

İş yoğunluğu nedeniyle fırsatım olmamıştı. Onu da temizleyeyim en kısa zamanda :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Gurur Aytekin

Herkese iyi akşamlar fotoğraf atmayı bilmediğim için burdaki fotoğraftan bir parçayı sormak istiyorum. En soldaki bujinin solundaki hortumun bağlı olduğu gri parça nedir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Gurur Aytekin

O parçada kaçak var sani bey acilen değiştirmem gereklimidir yoksa sızıntıyı önlemek için vir yol varmıdır ?

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Merkez Oto'da 100tl civarı bir parça, onarılmasındansa değişim daha mantıklı gibi geldi.

Tamiri ne kadar tutar ne kadar sağlıklı olur bilemem.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

O parçada kaçak var sani bey acilen değiştirmem gereklimidir yoksa sızıntıyı önlemek için vir yol varmıdır ?

Onarım düşünülemez. Parça gövdesiyle beraber değişecek. Su kaçağı risklidir, acil değişim yapmanızı öneririm.

İmkan var ise boruları da değiştirin. Yılların getirdiği yıpranma ile yarılabilirler. Hoş bir durum olmaz.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Bulent Kizildag

Merhaba map sensorunu kendim sokup temizleyebilirmiyim ozel bir temizleyici gerekirmi lpg kilometere 24 kurus yakmakta map sensor tenizligi yakitta etkisi varmi tsk

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Merhaba map sensorunu kendim sokup temizleyebilirmiyim ozel bir temizleyici gerekirmi lpg kilometere 24 kurus yakmakta map sensor tenizligi yakitta etkisi varmi tsk

Map sensörünü çıkarıp temizlemek çok kolaymış. Vida ile sabitleniyor. Çıkarınca parça hemen elinizde, Ben açıkçası contact cleaner sprey ile temizledim.

Yalnız bu sensörü temizlemekten önce;

1- LPG ayarı yapılmış mı?

2-Sübap ayarları yapılmış mı?

3-Hız sensörü düzgün çalışıyor mu?

Bunlar düzgün ise araç daha az yakmalı. 24 kuruş yüksek gibi geldi, ama daha önemlisi 100km'de kaç lt yakıyor?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...