SİNAN ÇINAR 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Arkadaşlar herkese selamlar.Aracımda özellikle sabahları motor çalıştıktan sonra 2-4 saniye arası tır tır tır gibi bir ses geliyor.(Triger ve yağ 1 buçuk ay önce değişti.)Daha sonraki çalıştırmalarda yapmıyor.Sadece motor soğukken yapıyor.Araştırmalarıma göre kam mili sensörü, yağ iticileri, marş dinamosu dişlileri, kalitesiz yağ gibi nedenler okudum,duydum. Aracın çıkardığı bu sesleri telefona kaydettim ustaya dinletmek içim.Bugün elektrikçiye dinlettim marş motoru , motor çalıştıktan sonra dişliyi geri sarmıyor volana sürtüyor , yağlayalım geçer dedi.Öğlen aldım arabayı , akşam tekrar yaptı.Sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Ses aşağıdaki videodaki ses ile aynı. Yorum bağlantısı
Vatan Çelikgün 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Sinan Merhaba ; Aynı ses benim focustatada var ve eminim Ford kullanıcılarının çoğunda vardır. Daha önce formda bu sese ilişkin konu açılmıştı sanırım . Ben de ilk zamanlar bu sesi kafaya takmıştım ama şimdi takmıyorum 1,5 sene oldu aracımda şükür hiçbir şey yok saat gibi çalışıyor bence bu ses Fordlara özgü sistemsel bir şey . Ama sen yinede içini rahatlatmak adına araştırmaya devam edebilirsin. 1 Yorum bağlantısı
ümit türüt 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Soğuk motorda kısa süre var,sıcak motorda ilk çalıştırmada yoksa büyük ihtimalle lifterlerden (hidrolik subap iticilerinden) geliyordur. Burada birkaç husus var önemli olan; -Yağ değişiminde farklı vizkozitede yağ (daha kalın) bir yağ kullanılmış olması. Lifterin içindeki ince yağla,sisteme sonradan konan daha kalın yağın soğuktaki yoğunluğu farklı olacağından yağ ısınıp incelene ya da gerekli yağ basıncına ulaşılana kadar lifter dolamayacağı için ses yapacaktır. Zetec motorların ilk çıktığı zamanlarda bilinçsizce yapılan yağ değişimlerinde çok başımıza gelmiş olaylardandır. -Sürekli farklı vizkozitelerde yağ değişimi yapılan araçların lifterlerinin kalıcı olarak arızalanması da bir başka vakadır. Şu anda piyasada olan hidrolik iticiye ve turboya sahip euro IV ve euro V dizel ya da benzinli makinelerin çoğuna iklim ne kadar sıcak olursa olsun daha kalın yağ kullanımı tavsiye edilmemektedir. Bazı üreticiler ise sadece bir seviye daha kalın yağa izin vermektedir. (5w30 yerine 5w40 gibi). Ustanın kafasına göre 5w30 full sentetik yağ yerine 10w40 yarı sentetik yağlarla yapılan değişimler, özellikle bu modern motorlarda lifter doldurmama,mekanik gürültü ya da turbo yağlamasında yetersizlik,turbo yağ kanallarında karbonlaşma gibi istenmeyen olaylara sebep olabilmektedir. Unutulmaması gereken husus şudur; 10w40 yarı sentetik bir yağ, izin verilen en üst operasyon sıcaklığına gelmiş bir makinede 5w30 full sentetik bir yağdan daha çok incelmektedir. Bu sebeple motor ne kadar aşınmış olursa olsun üreticinin belirlediği viskozitede yağ kullanılması tavsiye edilir. 1 Yorum bağlantısı
SİNAN ÇINAR 16 Şubat 2016 Yazar Paylaş 16 Şubat 2016 Sinan Merhaba ; Aynı ses benim focustatada var ve eminim Ford kullanıcılarının çoğunda vardır. Daha önce formda bu sese ilişkin konu açılmıştı sanırım . Ben de ilk zamanlar bu sesi kafaya takmıştım ama şimdi takmıyorum 1,5 sene oldu aracımda şükür hiçbir şey yok saat gibi çalışıyor bence bu ses Fordlara özgü sistemsel bir şey . Ama sen yinede içini rahatlatmak adına araştırmaya devam edebilirsin. Teşekkürler cevap için.Eksantirik mili dişlileri ve basınç sensörleri değişecek dedi bugün servis.Usta bir zararı olmaz böyle de kullanabilirsin diye de ekledi. Soğuk motorda kısa süre var,sıcak motorda ilk çalıştırmada yoksa büyük ihtimalle lifterlerden (hidrolik subap iticilerinden) geliyordur. Burada birkaç husus var önemli olan; -Yağ değişiminde farklı vizkozitede yağ (daha kalın) bir yağ kullanılmış olması. Lifterin içindeki ince yağla,sisteme sonradan konan daha kalın yağın soğuktaki yoğunluğu farklı olacağından yağ ısınıp incelene ya da gerekli yağ basıncına ulaşılana kadar lifter dolamayacağı için ses yapacaktır. Zetec motorların ilk çıktığı zamanlarda bilinçsizce yapılan yağ değişimlerinde çok başımıza gelmiş olaylardandır. -Sürekli farklı vizkozitelerde yağ değişimi yapılan araçların lifterlerinin kalıcı olarak arızalanması da bir başka vakadır. Şu anda piyasada olan hidrolik iticiye ve turboya sahip euro IV ve euro V dizel ya da benzinli makinelerin çoğuna iklim ne kadar sıcak olursa olsun daha kalın yağ kullanımı tavsiye edilmemektedir. Bazı üreticiler ise sadece bir seviye daha kalın yağa izin vermektedir. (5w30 yerine 5w40 gibi). Ustanın kafasına göre 5w30 full sentetik yağ yerine 10w40 yarı sentetik yağlarla yapılan değişimler, özellikle bu modern motorlarda lifter doldurmama,mekanik gürültü ya da turbo yağlamasında yetersizlik,turbo yağ kanallarında karbonlaşma gibi istenmeyen olaylara sebep olabilmektedir. Unutulmaması gereken husus şudur; 10w40 yarı sentetik bir yağ, izin verilen en üst operasyon sıcaklığına gelmiş bir makinede 5w30 full sentetik bir yağdan daha çok incelmektedir. Bu sebeple motor ne kadar aşınmış olursa olsun üreticinin belirlediği viskozitede yağ kullanılması tavsiye edilir. Teşekkürler cevap için.Bir dahaki sefer daha kaliteli bir yağ tercih edeceğim. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Aracınız dizelse bu sesi zincir yapıyor. Yanlış yag yada yanlış yag filitreside bu sese sebep olur 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts