Metehan Özçelik 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Merhabalar 2014 Fiesta 1.0 EcoBoost Powershift sahibiyim. Aracim 19.600km'de ve Powershift sanziman ile ilgili sorunlarim var. Birinci sorunum araci park edip stop ettigimde ve tekrar calistirmak istedigimde arac kendini P konumuna gecmemis olarak varsayiyor ve calismiyor. Ancak kontagi acip vitesi once D konumuna sonra tekrar P konumuna aldiktan sonra aracim calisiyor. Bu sorunu surekli yaptigini soyleyemem arada bir tekrarliyor. Cektigim videoda goruldugu gibi.. https://vimeo.com/155517765 Diger sorunum ise bazen araci calistirdikdan sonra vitesi D konumuna almak icin frene bastigimda bu videodaki gibi çat çat çat ses yapiyor https://vimeo.com/155518493 Bir diger sorunum ise arac ile yokus cikmak istedigimde tam duz yoldan yokusa girerken vites degisiminde kararsizlik oluyor ve devir yukselip arac birden sarsintili olarak vites atiyor. Bu sorunlar icin aracimi servise birakicam ama surekli tekrarlayan sorunlar degil video kayitta aldim fakat bu sorunlarla karsilasan varmidir nasil bir yol izlemeliyim? Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Yazılımsal gibi duruyorlar, servise baktırdınız mı? Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Powershift adaptasyonu yapıyor servis.. muhtemelen çözülür..ancak yoğun trafikte titreme yapıyorsa kavrama değişimi gerekebilir..garantiden halletmeye çalışın oldukça yüklü rakamlar çıkıyor. Yorum bağlantısı
Metehan Özçelik 16 Şubat 2016 Yazar Paylaş 16 Şubat 2016 Yazılımsal gibi duruyorlar, servise baktırdınız mı? Servise gosterdim fakat araci birakmami istedi arac lazim oldugu icin henuz birakamadim Powershift adaptasyonu yapıyor servis.. muhtemelen çözülür..ancak yoğun trafikte titreme yapıyorsa kavrama değişimi gerekebilir..garantiden halletmeye çalışın oldukça yüklü rakamlar çıkıyor. Adaptasyon derken? Trafikte titreme sorunuda mevcut. Kavrama degisimi sonrasinda ilerde tekrarliyormu ayni sorun? Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 geçmiş olsun, umarım sorun fazla uğraştırmadan çözülür. 2014 ocaktan beri 2013 fiesta 1.6 powershift kullanıcısıyım. şükür benim başımı hiç ağrıtmadı bu şanzıman. takipte kalayım bakayım. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 1 den 2 ye atarken titriyorsa kavrama değişimi gerekiyor ancak titreşim değerlerini ölçüp kabul edilen sınır dışında çıkması durumunda değişim onayı geliyor..ben kavrama değişimi yaptırdım ve şu an şükür tork konvertörlü gibi oldu.. Yorum bağlantısı
Metehan Özçelik 17 Şubat 2016 Yazar Paylaş 17 Şubat 2016 Takılacak yeni olan kavrama sizin gibi kullanıcıların yaşadığı sorunlardan sonra revize edilmiş yeni hali olabilir. Umarim oyle olur onumuzdeki hafta servise birakacagim buyuk ihtimalle geçmiş olsun, umarım sorun fazla uğraştırmadan çözülür. 2014 ocaktan beri 2013 fiesta 1.6 powershift kullanıcısıyım. şükür benim başımı hiç ağrıtmadı bu şanzıman. takipte kalayım bakayım. Sanirim biraz şans isi oluyor cunku araci elimden geldigince zarar vermeden kullanmaya calisiyorum. Bu km'de bu sorunlarla karsilasmak uzucu tabi 1 den 2 ye atarken titriyorsa kavrama değişimi gerekiyor ancak titreşim değerlerini ölçüp kabul edilen sınır dışında çıkması durumunda değişim onayı geliyor..ben kavrama değişimi yaptırdım ve şu an şükür tork konvertörlü gibi oldu.. 1. Vitesten 2. Vitese geciste yapmiyor ama bazen 2. Vitesten 1. Vitese gecerken kararsizlik yasayip sarsintili sekilde vites degistirdigi oluyor. Benim titreme sorunum ise dur-kalk trafikte ayagimi frenden cekip D konumunda araci kendi akişına biraktigimda titreme oluyor Yorum bağlantısı
Oğuz Varhan 18 Şubat 2016 Paylaş 18 Şubat 2016 Çat Çat sesinin sebebi vitesteki mandalın kilit mekanizmasının frene bağlı olması siz frene bastığınız anda vitesin onündeki mandalın mıknatıslı kilidi aşağıya düşüyor bu sayede mandal açılıyor o problem değil içiniz o konuda rahat olsun diğerleri için bir şey diyemeyeceğim Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka 19 Şubat 2016 Paylaş 19 Şubat 2016 Birde yeni alınmış powershift şanzımanlarda baskı balata sorunlarını azaltmak üzere şöyle bir video izlemiştim: Adaptasyonu sağlıyormuş. Yorum bağlantısı
Oğuz Varhan 19 Şubat 2016 Paylaş 19 Şubat 2016 (düzenlendi) Bunu sadece p de yapmasi gerekmez mi? Boylesede sacma olmus,her frene basista park kilitini acmasi zaten sadece p de yapıyor diye biliyorum ben bir deneyeceğim yanlışım varsa size dönerim geri 19 Şubat 2016 tarihinde Oğuz Varhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metehan Özçelik 23 Şubat 2016 Yazar Paylaş 23 Şubat 2016 Araci bu sabah servise biraktim. Gerekli kontroller ve testler yapilmis az once aradilar. Kavrama ve TCM Kontrol modulunun degisecegini soylediler. 2 gun sonra araci teslim alicam Yorum bağlantısı
Metehan Özçelik 26 Şubat 2016 Yazar Paylaş 26 Şubat 2016 Merhabalar bugun aracimin serviste 4. Gunu ve aracimin dun teslim edilmesi gerekirken kavrama ve Tcm Kontrol modulunun degismesine ragmen sorunlarim tekrarlamaya devam etmis. Bugun tekrar servis tarafindan arandim ve volantin degisecegini parcanin Turkiyede olmadigini Yurd Disindan gelecegini yaklasik 20 gun surecegini soylediler. İkame arac istedigimi bildirdim fakat aracin serviste toplam 10 gun boyunca kaldigi taktirde verebileceklerini soylediler. Ford Genel Merkezi arayip durumu bildirdim geri donus yapmalarini bekliyorum. Yorum bağlantısı
Cihan Akyol 12 Mart 2016 Paylaş 12 Mart 2016 1 den 2 ye atarken titriyorsa kavrama değişimi gerekiyor ancak titreşim değerlerini ölçüp kabul edilen sınır dışında çıkması durumunda değişim onayı geliyor..ben kavrama değişimi yaptırdım ve şu an şükür tork konvertörlü gibi oldu.. Aynı sorun bendede var .Hangi servise götürdünüz acama. Yorum bağlantısı
Recommended Posts