İçeriğe Yönlendir

Cam Değişimi Sonucu Gogusten Gelen Cit Sesi

Mustafa Boz

Recommended Posts

Mustafa Boz

Yaklaşık 4 ay önce on cam değişimi yaptım bu değişimi yaptıktan sonra gogusten sağ taraftan geldiğini düşünüyorum bir cit sesi var sen en ufak bir çukurdan tümsekten geçtiğim zaman cit ses geliyor epey yeri dinledim bulamadım.

Incelemelerimde cam ile göğüs arasında bir lastik gördüm göğüse takılıyor cam onun üstüne biniyor onun sağ tarafı göğüse geçmemiş cam konulunca hafif alta gitmiş sesin buna bağlı geliyor olabileceğini düşünüyorum sırf bu yüzden cami söktürüp tekrar taktirmayi düşünüyorum .

Sizce başka nereler kontrol edilebilir .

Ses sadece bir çukur vs bozuk yollarda geliyor .

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Usta montaj esnasında araya bir yere bişeyler düşürmüş olabilir belli olmaz.Ses tam olarak nasıl bilemediğimiz için yorum yapmakta zor.Boşlukta sağa sola çarpan bir parça sesi gibiyse büyük ihtimal söylediğim gibi bişeydir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Boz

Usta montaj esnasında araya bir yere bişeyler düşürmüş olabilir belli olmaz.Ses tam olarak nasıl bilemediğimiz için yorum yapmakta zor.Boşlukta sağa sola çarpan bir parça sesi gibiyse büyük ihtimal söylediğim gibi bişeydir.

Ses cama Metal birseyle vurulunca gelem ses gibi çukur tümsekten ani gecislerde oluyor
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

Ben o sesi çok iyi biliyorum. Cam değişiminden sonra araç iyice kuruması için 1 gün kadar bekletilmeden kullanılırsa o sesi camı yapistirmak kullanılan silikon arasında kalan hava kabarcıgı yapıyor.

Yorum bağlantısı
  • 9 yıl sonra...
Salih Coşkunca

Cam değişimi yapılırken camın 4 köşesine gelecek şekilde ufak esnek plastik takozlar konur ki amaç cam 4 köşeye de eşit bir şekilde temas etsin ve aradaki kalan boşluğu da zaten çekilen silikon doldurur. Ayrıca soğuk havada takılan ön veya arka cam bir müddet gıcırtı sesi yapıyor. Cama sürülen silikonun kürleşme süresi soğuk iklimlerde bazen 2-3 haftayı bulabilir. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...