İçeriğe Yönlendir

Mk4 Sunroof Bakımı

Eray Yiğit
Çözüme git Ayberk Edim Ergün tarafından,

Recommended Posts

Eray Yiğit

Malum yağışlı aylardayız ve Mart ayına doğru artarak devam edecek. Herhangi bir sorun ile karşılaşmamak adına Sunroof ile ilgili yapılabilecek bakım tavsiyelerinizi bekliyorum.Ayrıca tahliyeleri nerede onuda havayla temizleme gibi bir işlem yapılıyormuş yerini öğrenebilirsem suyla bile temizlemek istiyorum.  WD40 ve  Berner Silikon Spreyde aldım her eve lazım sanırım:) Şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sunroof ta o spreyleri yanlış yrde kullanırsanız toz tutma özeliği ile ilerde işler büyür. hangi şehirdesiniz? şu an soru nvar mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Kesinlikle makine yagi gibi kokan maddeler kullanmayin. Sunroof her acildiginda gelen kesif yag kokusu bu zevki bozabiliyor. Slion sprey daha cok lastik ve plastik aksam icin, raylarda ise yaramayacaktir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Eray Yiğit

sunroof ta o spreyleri yanlış yrde kullanırsanız toz tutma özeliği ile ilerde işler büyür. hangi şehirdesiniz? şu an soru nvar mı?

Çağlar bey herhangi bir sorun yok çok şükür.Sadece ileride oluşabilecek sorunları engelleme açısından bakım yapma istedim. Tahliyeleri etrafındaki fitili rayları vs temizlemek yağlamak gibi bir bakım olmaz mı yani..Tahliyelerin tıkanması gibi bir sorunla karşılaşmak istemiyorum mesela..elazığda yaşıyorum.

Kesinlikle makine yagi gibi kokan maddeler kullanmayin. Sunroof her acildiginda gelen kesif yag kokusu bu zevki bozabiliyor. Slion sprey daha cok lastik ve plastik aksam icin, raylarda ise yaramayacaktir.

Saygilarimla.

Evren kardeşim koku yapabilirler haklı olabilirsin ama sonuçta bir ray ve dört bir yanı fitille kaplı bir cam var bakım için neler yapabilirim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tahliyelere bakım zamanı araç liftte iken tazyikli hava tutulksa iyi olur. sunroof rayları için özel malzemeler vardır. mesela tunap marka. yetkili servislerin baş yardımcısıdır

Yorum bağlantısı
Eray Yiğit

tahliyelere bakım zamanı araç liftte iken tazyikli hava tutulksa iyi olur. sunroof rayları için özel malzemeler vardır. mesela tunap marka. yetkili servislerin baş yardımcısıdır

Tahliyelerin çıkışı aracın altından mı o zaman. Üstten suyu döküp temizlesem sorun olur mu..Tunap marka sprey mi yada ne spreyidir bulabilir miyiz piyasadan. Evet bakımdada yaptırılabilir ama ben uğraşmayı sevdiğim için bu kadar ısrar ediyorum.İnsanın kendi aracını yıkamasıyla yıkamacının yıkamasındaki fark gibi abicim:)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

su değil. hava tutulacak lifte alınca görünür tahliyeler. üstten hava tutulur alttan çıkış kontrol edilir. 4 adettir

Yorum bağlantısı

Çağlar bey herhangi bir sorun yok çok şükür.Sadece ileride oluşabilecek sorunları engelleme açısından bakım yapma istedim. Tahliyeleri etrafındaki fitili rayları vs temizlemek yağlamak gibi bir bakım olmaz mı yani..Tahliyelerin tıkanması gibi bir sorunla karşılaşmak istemiyorum mesela..elazığda yaşıyorum.

Evren kardeşim koku yapabilirler haklı olabilirsin ama sonuçta bir ray ve dört bir yanı fitille kaplı bir cam var bakım için neler yapabilirim.

Benim su anda aracta servis ne kullaniyor bilmiyorum ama hic koku yok. Caglar Bey'in dedigi tunaptir buyuk ihtimalle.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Eray Yiğit

Berner Silikon Spreyi boşuna aldık o zaman. Tunap 107 sipariş verecem. Kullanımı nasıl olacak rayları gördüğüm tozu çamuru silip raylara fitillere sıkacakmıyım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aynen o şekilde. berner de bilindik markadır aldı iseniz kullanın. sadece sonrasında toz birkimi bakılmalı. aracı yıkadıktan veya yağmurdan sonra kış aylarında özeliklle yolda sunroof açıp rutin havalandırın. tüm kış kapalı bırakmayın mesela. kadifemsi fitil var ise oraya silkon değdirmeyin. pamuğa bebe pudrası döküp sürebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Eray Yiğit

Çağlar abi o zaman önce kapı fitillerin de deneyeyim toz birikiyor mu diye. Kadifemsi fitili söylemen çok iyi oldu.Özellikle kapı camlarında cama bakan kısımdaki fitil yüzeyini kastettin sanırım değil mi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

orası o bölgeye sprey gelmesin. temizlik te sade su ve bez ile yavaş yavaş bol tekrar gibi

Yorum bağlantısı
Eray Yiğit
(düzenlendi)

Çok teşekkür ederim. Camı indirip camın geçtiği o kadifemsi kısma bola töke sprey sıkanlar gördüm demek ki doğru değilmiş iyiki sordum yoksa bende spreyi gömecektim her yere:)

İlgi alanlarında müzik sistemleride var konu dışındaysa msjla soru sormak serbest mi

tarihinde Eray Yiğit tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

konu dışı ne demek? :mangal: evde sucuk yapımı dahil herşey konu içi

Efendim?
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

anfi dioduk kutuya gömülü bas içinde efendy....

Pardon beni çağırdın sandım
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

ülen sunroof bakımı konusu,servet cevap vermiş,ne demiş acaba ben de öğreneyim deyip konuya giriyorum,meğer adam sucuk kokusuna gelmiş :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

ülen sunroof bakımı konusu,servet cevap vermiş,ne demiş acaba ben de öğreneyim deyip konuya giriyorum,meğer adam sucuk kokusuna gelmiş :D

Sanruf çalışmayınca koku arabadan çıkmaz
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

o zaman mangal kokusu için de bir ürün tavsiye edin.

Tavuk kanadı, etin kokusunu bastırır
Yorum bağlantısı

En son ayar için gittigimde; camı komple söküp rayları temizleyip siprey sıktı, çok soguklarda açma herhangi birşey sıkma dedi.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • Çözüm
Ayberk Edim Ergün

sunrooflu bir mondeo sahibiyim.kanalların tıkalı olması nedenıyle bıraz basım agrıdı.fakat servisteki ustam buna bir çözum getırdı. resımde göstermıs oldugum yerden su tahliye kanalı ınıyor ve bu kanalın ucunda düdük gibi bir plastık parça var. Bu oyle bır parça ki hava bile zor geçiyor ıcınden ki su hatta pis su nasıl geçşin. bu parçaları söktürdüm ve su suan gurultu yapa yapa iniyor aşşagıya  :good1: 

g8qPgL.jpg

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Huseyin Kartal

Selamlar,

Bir mondeo alma  arefesindeyim, sunroof  olan modeller titanium mu ? yoksa  selective mi  anlamayadım sahibinden de  bakıyorum da kim arabası ne model bilmiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...