Tuncay Arslan 22 Şubat 2016 Paylaş 22 Şubat 2016 Şubat tatili girmeden önce km bakımını 2000 km gecikmeli yaptırdık, tabi mondinin çektiği eziyet yüzünden Sabri Usta da bir ara cezamızı kesicek Bir iki haftadır el frenim tutmaz olmuştu ve sanki boştaymış gibi sağa sola sallanıyordu. Bugün vakit bulup forumdaki daha önce yapılan uygulamalara bakarak kolları sıvadım. İlk önce vites kolunu sökmemiz lazım, o/v tuşunun altında alyan vida var, vidayı açınca vites kolu yukarı doğru asılmakla geliyor. Benimki daha önce açılmış ama o/v tuşundan inen kabloyu kopartmış, vites kolunu tamamen yukarı çekmeden önce vitesin kolunun altındaki kapağı yukarı çıkartıp aradan o/v kablosunu, W/E anahtarının soketini ve vites harflerini aydınlatan ampülü sağa çevirerek çıkartıyoruz. Vitesin üzerindeki kapak, küllük, çakmaklık çerçevesi geçmeli en kolay onlar çıkıyor. Vitesin üzerindeki kapak, küllük, çakmaklık çerçevesi geçmeli en kolay onlar. Sonra kol dayamanın içindeki 3 vidayı söküyoruz. Küllüğün arkasında iki vida, konsulun sağında solunda iki vida var onları söküyoruz. Meğerse el freni tabancasını şaseye alt tabana sabitleyen 2 civatadan biri yerinden tamamen çıkmış o yüzden sallanıp tutmuyormuş. Sökerken daha kolaydı ama yerine takarken çok zorlandım, vites kolunun etrafındaki beyaz bakalit parçayı sökmek zorunda kaldım. Parçaları birleştirirken Devrim Kara kardeşimizin tavsiyesiyle birleşme noktalarına bez bant yapıştırdım, sonuç şahane oldu hem el frenim tutuyor hem consoldaki tıkırtılar kesildi. Bir de alttaki resimde elimle gösterdiğim kıvrık parça nedir anlayamadım. Sol hizasındaki tüpün ucundan bir piston çıkıyor kıvrık plastik dik konuma gelince vitesi kilitliyor hareket ettiremiyorsun. 9 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Güle güle kullanın Tuncay, emeğinize sağlık.... Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 23 Şubat 2016 Yazar Paylaş 23 Şubat 2016 Güle güle kullanın Tuncay, emeğinize sağlık.... Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
melih koyuncu 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Hocam elinize sağlık benimde el freni tutmuyor.Bez bantı tam olarak nereye yapıştırdınız fotograftan göremedimde. Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 23 Şubat 2016 Yazar Paylaş 23 Şubat 2016 Hocam elinize sağlık benimde el freni tutmuyor.Bez bantı tam olarak nereye yapıştırdınız fotograftan göremedimde. Teşekkür ederim. Söktüğümüz bakalit aksamların birbiriyle temas eden yüzeyi var, bantı dışarıdan bakınca görünmeyecek şekilde yapıştırdım.İki bakalitin birbirine sürtünmesini engellemek yetiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 Benim el freni de yukardan tutuyor, az çekince tutmuyor. Tamiri mümkün müdür acaba. Ya da yenisini nereden buluruz. Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 16 Haziran 2016 Yazar Paylaş 16 Haziran 2016 (düzenlendi) Benim el freni de yukardan tutuyor, az çekince tutmuyor. Tamiri mümkün müdür acaba. Ya da yenisini nereden buluruz. Benim el fren mekanizması sabitlendiği yerden çıkmıştı ama şöyle bir konu var, göz gezdirin isterseniz. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/233758-el-freni-ayar%C4%B1/ 16 Haziran 2016 tarihinde Tuncay Arslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
önder deli 16 Haziran 2016 Paylaş 16 Haziran 2016 Bir de alttaki resimde elimle gösterdiğim kıvrık parça nedir anlayamadım. Sol hizasındaki tüpün ucundan bir piston çıkıyor kıvrık plastik dik konuma gelince vitesi kilitliyor hareket ettiremiyorsun. abim o parça aracı çalıştırdıktan sonra frene basmadan vitese atamayasın diye bir emniyet. frene basınca kırık olan kilit mekanizmasını hareket ettirerek vitese takabilmeni sağlıyor. benimki de arızalı daha da söküp bir ara yapacağım. 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 16 Haziran 2016 Yazar Paylaş 16 Haziran 2016 Cevap arabayı sattıktan sonra geldi ama bilgi bilgidir, teşekkürler. Vites konsolunu söküp takmak zahmetli biraz, vidaları sökünce şak diye çıkmıyor yerinden esnetmek lazım biraz. İlk defa sökünce de esnetme limitlerini bilmediğimden tırstım kırarım diye Yorum bağlantısı
ugur dogan 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 Benim el frenin düğmesi yok bunu nasıl tamir yapabilirim acaba Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 12 Aralık 2016 Yazar Paylaş 12 Aralık 2016 Benim el frenin düğmesi yok bunu nasıl tamir yapabilirim acaba Düğme dediğimiz el frenini indirirken uçta baş parmağımızla bastığımız düğme mi? Eğer oysa söküp açmak lazım Muhtemelen düğmenin işlev görmesini sağlayan çentik, kertik gibi bir yer vardır o aşınmıştır. Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 benim de el frenim tutmuyor aracım ov diye pek önemsemiyorum ama benim de açıp bir bakasım var...peki Tuncay bey o vida gevşemiş olmasaydı başka ne sorunu olmuş olabilirdi ? yani ordan sıkılaştırma(gerdirme) yapılabiliyor mu ? Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 benim de el frenim tutmuyor aracım ov diye pek önemsemiyorum ama benim de açıp bir bakasım var...peki Tuncay bey o vida gevşemiş olmasaydı başka ne sorunu olmuş olabilirdi ? yani ordan sıkılaştırma(gerdirme) yapılabiliyor mu ? Tam tersine, aracınız OV ise el freninin tutması çok önemli. Parkederken vitese yük binmemesi gerekiyor. Bizim araçlarda el freni ayarı yapılamıyor, bu nedenlerden dolayı sıfır el freni almıştım. Şimdi en dik yokuşta bile tutuyor. Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 20 Aralık 2016 Yazar Paylaş 20 Aralık 2016 Şimdi linkini bulamam ama bir üyemiz el freni tabancası üzerinde delik açıp bir pim sokarak ayar yapmıştı Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 Şimdi linkini bulamam ama bir üyemiz el freni tabancası üzerinde delik açıp bir pim sokarak ayar yapmıştı Bu modifiye olmuş abi. Vidalı orijinal gerdirme ayarı yok. Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 o zaman bana çıkma el freni mi lazım oluyor Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 o zaman bana çıkma el freni mi lazım oluyor Arka balatalarınızın durumu iyi mi? Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 El freni tutmuyorsa bunun sebebi gevşek olması yada kolun oynaması değil. Arka tekerler açılıp fren balatalarına ayar yapılırsa iyi tutar. Benimdr aynıydı bu şekilde çözüldü. El freni kolum sağa sola oynuyor ondan gevşek falan sanmıştım Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 El freni tutmuyorsa bunun sebebi gevşek olması yada kolun oynaması değil. Arka tekerler açılıp fren balatalarına ayar yapılırsa iyi tutar. Benimdr aynıydı bu şekilde çözüldü. El freni kolum sağa sola oynuyor ondan gevşek falan sanmıştım Her zaman öyle olmuyor, benimde tutmuyordu değiştirdim şimdi on numara tutuyor. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 21 Aralık 2016 Paylaş 21 Aralık 2016 Her zaman öyle olmuyor, benimde tutmuyordu değiştirdim şimdi on numara tutuyor.Tabi canım arızalar farklı olabiliyor. Bende ayar yaptırdıktan sonra önlerin bile hakkaten fren tuttuğunu hissettim Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 23 Aralık 2016 Yazar Paylaş 23 Aralık 2016 Bu modifiye olmuş abi. Vidalı orijinal gerdirme ayarı yok. Haklısın Münir, modifiye yapılmış Ama linkini buldum. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/233758-el-freni-ayar%C4%B1/ 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts