Hikmet Demirtaş 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Arkadaşlar, benim araba Baz model olup, 2009 temmuz çıkışlı, yaklaşık 75.000 km. son zamanlar da değişik konumlar da fren lambası yanıyor ve sesli ikaz veriyor, balatalarımın azaldığını biliyorum, kış lastiklerini değiştirirken balataları da değiştirmeyi düşünüyordum. Merak ettiğim balatalar azaldığı zaman bu şekilde (sesli ve görsel) ikaz verip, vermediğidir. Hiç başına gelen var mı? teşekkürler. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Hikmet abi, Balataların azaldığı için boşalan yere hidrolik doluyor. Bu da hidrolik müşürüne sıvının azaldığı bilgisini gönderiyor. Bu durumda balatalarını yenilemeni öneririm. Hidrolik te ekleyebilirsin ama sonraki balata yenilemede hidrolik fazlalaşıp kutudan taşabilir. 2 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 23 Şubat 2016 Yazar Paylaş 23 Şubat 2016 Teşekkür ederim, Şani Bey. En kısa sürede yaptırmam lazım, arabayı benden çok eşim ve kızım kullanıyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Abi Şani değil, Sani Dur bi ben konu açayım ismim hakkında 3 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 23 Şubat 2016 Yazar Paylaş 23 Şubat 2016 Abi Şani değil, Sani Dur bi ben konu açayım ismim hakkında Azıcık trakyalılık var ya! (üçüncü kuşak SELANİK göçmeniyim) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Azıcık trakyalılık var ya! (üçüncü kuşak SELANİK göçmeniyim) E biraz zorlarsak akraba çıkarız ama? Babaannem Selanik'lidir Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 23 Şubat 2016 Yazar Paylaş 23 Şubat 2016 (düzenlendi) E biraz zorlarsak akraba çıkarız ama? Babaannem Selanik'lidir Annem ve babamların büyükleri 12-13 yaşlarında gelmişler, Ürgüp' e yerleşmişler. İlk münavebe dedikleri zaman. Şimdi hiç birisi haytta değiller. Ama,geçen sene kardeşlerim ata topraklarını ziyaret ettiler. 23 Şubat 2016 tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 (düzenlendi) Fren müşürleri balata üstüne saç kısma 0,3 mm uzaklıkta bir delik delinir ve oraya takılır balata biterek bu müşüre disk temes etti zaman devreyi tamlar ve sistem uyarıya geçer aslında bir nebze kısa devre gibi bu durumda balatanın hemen değişmesi gerekir çünkü eğerki caf tırnayla balata basılmayıp yapıştırma yapıldıysa ki genelde yapıştırma kalan balata parçalanır veye kopar bu da saçın diske veya kampanaya sürterek zarar görmesine sebep verir ve maliyeti artar yani Abi kısaca hiç bekleme balataları değiştir ivedi bir şekilde çünkü frenleme mesafesi risktede. 23 Şubat 2016 tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Emre Usta 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Bitmis balatanin diskte yaptigi asindirmaya örnek resim. Disk yemek tabağina benziyor 1 Yorum bağlantısı
Guest Misafir 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Arkadaşlar, benim araba Baz model olup, 2009 temmuz çıkışlı, yaklaşık 75.000 km. son zamanlar da değişik konumlar da fren lambası yanıyor ve sesli ikaz veriyor, balatalarımın azaldığını biliyorum, kış lastiklerini değiştirirken balataları da değiştirmeyi düşünüyordum. Merak ettiğim balatalar azaldığı zaman bu şekilde (sesli ve görsel) ikaz verip, vermediğidir. Hiç başına gelen var mı? teşekkürler. Evet benim basima geldi, yuksek hizlarda frene bastigim an direksiyon inanilmaz titriyordu, tabiki ilk aklima gelen rot balans oldu, ondan da emin olunca servise goturdum, balatalarimin bittigini ogrendim. Disklerime zarar vermeden kurtardim. Ama sizin iyi gitmis 75.000km ye kadar, ben 55.000de degistim. 1 Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 arkadaslar benim de yuksek hizlarda frenlemede direksiyon cok titriyo 2 gundur .bu sag alt kosedeki uyari yanip sonuyor. soru şu : fren balatalari mi yoksa disklerde zarar gormus mu nasil anlasilir ,kesin fren balatasiysa parcayi alip oyle gitmek istiyorum ustaya ?? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Arkadaşlar, benim araba Baz model olup, 2009 temmuz çıkışlı, yaklaşık 75.000 km. son zamanlar da değişik konumlar da fren lambası yanıyor ve sesli ikaz veriyor, balatalarımın azaldığını biliyorum, kış lastiklerini değiştirirken balataları da değiştirmeyi düşünüyordum. Merak ettiğim balatalar azaldığı zaman bu şekilde (sesli ve görsel) ikaz verip, vermediğidir. Hiç başına gelen var mı? teşekkürler.Yanan lamba ne lambası abi 1 Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Yanan lamba ne lambası abimehmet abi hazir burdayken sorayim : yukardaki fotografta ( mondeo 2) periyodik bakim uyarisini nasil sifirlayabilirim sagindaki tusa basinca olmadi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 mehmet abi hazir burdayken sorayim : yukardaki fotografta ( mondeo 2) periyodik bakim uyarisini nasil sifirlayabilirim sagindaki tusa basinca olmadi ?Orda bi delik var. Kontak açıkken oraya sok ve bekle. Kürdan diyeceğim de kırılabilir. Yorum bağlantısı
Guest Misafir 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 arkadaslar benim de yuksek hizlarda frenlemede direksiyon cok titriyo 2 gundur .bu sag alt kosedeki uyari yanip sonuyor. soru şu : fren balatalari mi yoksa disklerde zarar gormus mu nasil anlasilir ,kesin fren balatasiysa parcayi alip oyle gitmek istiyorum ustaya ?? Balatalari sokmek gerek sanirim, disklerin durumunu gormek icin, gerci benim kara jant, bakinca balata anlasiliyor da, diskleri bilemedik. Ama diskleriniz iyi durumda ise zaman gecirmeden gidin ki onlar da zarar gormesin. 2 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Daha önceki aracımda geciktiğim için diskleri yemişti..mecburen diskleride değiştirmiştim..bence geç kalmayın 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 arkadaslar benim de yuksek hizlarda frenlemede direksiyon cok titriyo 2 gundur .bu sag alt kosedeki uyari yanip sonuyor. soru şu : fren balatalari mi yoksa disklerde zarar gormus mu nasil anlasilir ,kesin fren balatasiysa parcayi alip oyle gitmek istiyorum ustaya ?? Titreme, disk yamuk. Değişecek. Sağdaki lamba, balata bitik değişecek. Balatayı doğru alın.. sensörlü olacak. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Şubat 2016 Paylaş 23 Şubat 2016 Focus balatalarında müşür yok diye hatırlıyorum. Hikmet abinin araba hidrolik seviyesi düşük uyarısı veriyordur. Bitmis balatanin diskte yaptigi asindirmaya örnek resim. Disk yemek tabağina benziyor Bu normal aşınması, bitik balata önce ses sonra iz yapar. Diski çukur yaparken zaten işini yapıyor yani.. Evet benim basima geldi, yuksek hizlarda frene bastigim an direksiyon inanilmaz titriyordu, tabiki ilk aklima gelen rot balans oldu, ondan da emin olunca servise goturdum, balatalarimin bittigini ogrendim. Disklerime zarar vermeden kurtardim. Diskleri torna etmişlerdir, sadece balata değişimi ile frende titreme sorunu giderilemez. 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 24 Şubat 2016 Yazar Paylaş 24 Şubat 2016 Evet benim basima geldi, yuksek hizlarda frene bastigim an direksiyon inanilmaz titriyordu, tabiki ilk aklima gelen rot balans oldu, ondan da emin olunca servise goturdum, balatalarimin bittigini ogrendim. Disklerime zarar vermeden kurtardim. Ama sizin iyi gitmis 75.000km ye kadar, ben 55.000de degistim. 30bin veya 40 bin bakım da servis değişmişti. Bu ikinci olacak. Yanan lamba ne lambası abi El freni çekik kaldığı zaman yanan fren lambası. Akşam kızım geç geldiği içiin karanlıkta bakmadım Sabah baktım hidroilkte hafifif bir azalma var, hafta sonu balatalrı değiştirmeye gideceğim. Herkese teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 30bin veya 40 bin bakım da servis değişmişti. Bu ikinci olacak. El freni çekik kaldığı zaman yanan fren lambası. Akşam kızım geç geldiği içiin karanlıkta bakmadım Sabah baktım hidroilkte hafifif bir azalma var, hafta sonu balatalrı değiştirmeye gideceğim. Herkese teşekkürler. Hikmet abi balataları değişince sorun kalmaz.Hidrolik seviyesi de normale döner.. Bazı iş bilmez ustalar hidrolik azalmış diye bu evrede tamamlama yaparlar. Daha sonra da balata değiştiğinde hidrolik taşar. Ben de geçenlerde değiştim ön balataları neredeyse bitmek üzereymiş. 1 Yorum bağlantısı
Taha Bayraktar 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Merhaba; Fren yapınca direksiyon titreme yaptı. Ön diskler tornalandı titreme bitti. Önce fren hidroliği ikazı verdi. Tamamladım ve birde kontrol ettim ki, arka balatalardan biri bitmiş ve disk kanal yapmış. Zorunlu olarak arka disk- balata değiştim. Forumda açmıştım ama yine de bilginize; https://www.youtube.com/watch?v=kIwaRqRXPjM izlemeniz dileğiyle, Saygılarımla... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 El freni çekik kaldığı zaman yanan fren lambası. Akşam kızım geç geldiği içiin karanlıkta bakmadım Sabah baktım hidroilkte hafifif bir azalma var, hafta sonu balatalrı değiştirmeye gideceğim. Herkese teşekkürler. Hidrolik seviyesi düşmüş abi. Balatalarını değiştir.. 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 29 Şubat 2016 Yazar Paylaş 29 Şubat 2016 Arkadaşlar, Cumartesi günü BY YÜCE'yi arayarak, sabah 09,45 gibi oradaydım. Ön disklar torna edildi, arka frenlerin ayarı yapıldı. TEXTAR marka balata takıldı. Turgay Usta' nın işçiliği ve bilgisi tatmin edici idi, ilginize teşekkürler. Balata: 95 TLTorna . 40 TLİşçilik. 100 TL TOPLAM: 235 TL Ödenen : 200 TL 2 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Güle güle kullanın abi, kazasız belasız 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 1 Mart 2016 Yazar Paylaş 1 Mart 2016 Arkadaşlar, bugün disklerin tornalanması ile ilgil internette araştırırken "DİSKLERİN TORNALANMASININ sakıncalı olduğu bu nedenle aşınan disklerin değişimi" gerektiği görüşünün ağırlık kazandığını gördüm. Bu konudaki sizlerin de görüşlerinizi merak ettim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts