İçeriğe Yönlendir

Arıza Kodları Hk.

Yahya Tasdan

Recommended Posts

Yahya Tasdan

merhaba,

aracım 2006 mondeo ghia - x lpg li. 170000 kmde

geçen gün aracı çalıştırdım, hava soğuktu. araç titreme yapmaya başladı. araba hem gaz yemiyordu hemde ciddi anlamda titreme yapıyordu. 10 dakika falan çalıştıktan sonra ısındığında sorun kalmadı normale döndü. bunu bikaç kez yaptı. her defasındada hava soğuktu. arıza lambası yandı söndü. sanayiye gittim cihaza bağladık. şu arızaları veriyor araç

p1520 - emme manifoldu kanal kontrol devresi (p2008 e bakın)

c1315 - fren hidrolik basıncı çevrim birimi arka sol teker sinyali hatalı

p2000 - NOx tutucusu verimliliği eşik değerin altında (sıra 1 )

ben araca hiçbir işlem yaptırmadım. ögünden bugune aynı sorunu tekrarlamadı fakat rolentide araca 4000 devir gaz verip bıraktığımda arac aptallaşır gibi tuhaf bi hal alıyor rolenti.

bilgi ve desteklerinizi rica ediyorum arkadaşlar. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

benzinli mondeo emme manifoltunda kelebekler var. onlarla alakalı olabilir. eğer araç erken lpgye geçiyorsa da o yüzden sıkıntı da yaratır soğuk havalarda.

Yorum bağlantısı
Yahya Tasdan

dün akşam aynı sıkıntıyı tekrar yaptı. hava yine soğuktu. çalıştırdım arabayı 10 dakika civarı tekledi. ısındığında geçiyor. çok ilginç. bunu benzinde de gazda da yapıyor. böyle bir sıkıntıyla karşılaşan oldu mu arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Hava sıcakliğı uyarı ışığından bahsetmiyorsunuz umarım? Gösterge panelinin sol üst kösesindeki? 4 derecede sarı, sifır ve altında kırmızı yanan?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aracın bakım geçmişi hakkında bilgi verebilir misiniz.. 

En son bakım ne zaman yapıldı.. neler yapıldı.. bujileri kabloları ne zaman değişti.. 

ve

Silindir kompresyonlarını ölçtürün ve değerleri bizimle paylaşın. Her sorunun cevabına arıza kodu ile ulaşamazsınız. 

Yorum bağlantısı
Yahya Tasdan

Hava sıcakliğı uyarı ışığından bahsetmiyorsunuz umarım? Gösterge panelinin sol üst kösesindeki? 4 derecede sarı, sifır ve altında kırmızı yanan?

yok ondan baksetmiyorum celalettin bey. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yahya Tasdan

En son bakım ne zaman yapıldı.. neler yapıldı.. bujileri kabloları ne zaman değişti.. 

ve

Silindir kompresyonlarını ölçtürün ve değerleri bizimle paylaşın. Her sorunun cevabına arıza kodu ile ulaşamazsınız. 

araç şuan 170000 km de mehmet bey. aldığımda 160000 kmde idi. bujileri değişmiştim 6 ay önce. normal bir buji takıldı. sıkıntı yoktu son 1 aya kadar. buji kablolarını veya başka bi elektriksel aksamını değişmedim. yağ filitre bakımını yeni yaptırmıştım 2000 km kadar önce. geçen hafta silinidr basınclarını ölçtürdüm 12,5 çıktı. forumda yazdığınız gibi yapılmadı basınç ölçümü. bujileri söktü. saati taktı ben marşa geçtim her silindir için saat taklıyken belli bir süre marşa basılı tuttum bıraktım. bu şekilde 12,5 çıktı. tekleme sıkıntım sadece soğuk havalarda oluyor. araç 10 dakika ısındığında düzeliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lpg de de oluyor demişsiniz.. 

Onu demeseniz iyiydi.. Isındıktan sonra herhangi bir tekleme silkeleme kalmıyorsa iş mekanikleşiyor biraz. 

Peki sağlıklı gaz yiyor mu.. yoksa sadece rolanti mi bozuk. 

Yorum bağlantısı
Yahya Tasdan

ve

yazmayı unuttum lpg yi ben taktırdım araca 160000 km de.

Lpg de de oluyor demişsiniz.. 

Onu demeseniz iyiydi.. Isındıktan sonra herhangi bir tekleme silkeleme kalmıyorsa iş mekanikleşiyor biraz. 

Peki sağlıklı gaz yiyor mu.. yoksa sadece rolanti mi bozuk. 

tekleme esnasında gaz verdiğimde iyice sirkeliyor aracı. fakat normale döndüğünde gidişinde gaz yemesinde hiçbir sıkıntı yok. gayet güzel. rolantide dalgalanma yok. ne varsa ilk çalıştırmada yaptığı tekleme esnasında var. onuda herzaman yapmıyor. örneğin dün akşam iş çıkışı aracı çalıştırdığımda yine yaptı. sabah çalıştırdığımda yapmadı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sabah soğukken silindir kompresyonları ölçüp marşa basacak.. Sorunu görecek.. :)

Yorum bağlantısı
Yahya Tasdan

aslında benim tekleme olayı ilk şu şekilde başladı metmet bey.

araç ilk tekleme yatığında cihaza bağladık 1. silindir ile ilgili arıza kodu yazıyordu. usta 1. silindirin buji kablosunu çıkardığında kablonun ucuna kadar yağ dolu olduğunu gördük. temizledi sildi süpürdü bi güzel orayı.neyse subap üst kapak contası al dedi. bende sanayiden bi parçacıdan aldım değiştirdik. 1 hafta sıkıntı yoktu. sorunu çözdük derken tekrar aynı teklemeyi yapınca, conta yan sanayi 1 hafta su koydu dedim gittim tekrar baktık buji kanalları temiz. tekrar cihaza bağladık bu sefer emme manifoldu ile alakalı arıza kodu çıktı. üstüne birde devirdaim su kaçırmaya başladı. piyasadan devirdaim aldım cumartesi onu değiştirecez. bakalım hayırlısı. biraz yoracak bu araba beni galiba. 

Yorum bağlantısı
Yahya Tasdan

bu arada klima komprasörümde arızalandı 5 ay önce onu hiç görmüyorum artık  :)  epey bi cırıltı var çalışırken. haftaya osman ustadayım inşallah.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...