İçeriğe Yönlendir

Farda Buğulanma

Davut Turmuş

Recommended Posts

Davut Turmuş

Arkadaşlar araba yıkadığında ön sol farda hafif bir buğulanma oluyor havanın sıcaklığına ve güneşin durumuna göre bi süre sonra geçiyor Bi yerden hava alıyor sanırım forumda görmüştüm far açıp iç karartma yapıp geri kapatan arkadaşların çalışmalarını fakat ben cesaret edemiyorum bu işe [emoji4]farı söksek hava alan yeri nasıl bulabilirim diyelimki buldum silikonla doldursam yama gibi sorunu çözebilirmiyim?yukarda bahsettiğim işlemi yapan arkadaşlardan yardım istiyorum[emoji4]bir diğer konu da farın içindeki parkların Bi tanesi patlamış sanırım bunuda değiştirmek için farın sökülmesi mi gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar araba yıkadığında ön sol farda hafif bir buğulanma oluyor havanın sıcaklığına ve güneşin durumuna göre bi süre sonra geçiyor Bi yerden hava alıyor sanırım forumda görmüştüm far açıp iç karartma yapıp geri kapatan arkadaşların çalışmalarını fakat ben cesaret edemiyorum bu işe [emoji4]farı söksek hava alan yeri nasıl bulabilirim diyelimki buldum silikonla doldursam yama gibi sorunu çözebilirmiyim?yukarda bahsettiğim işlemi yapan arkadaşlardan yardım istiyorum[emoji4]bir diğer konu da farın içindeki parkların Bi tanesi patlamış sanırım bunuda değiştirmek için farın sökülmesi mi gerekiyor?

Konunuz uygun bölüme taşınmıştır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Havalandırma deliği ve S şeklinde bir kapağı vardır.. 

Ya delik tıkalı.. Ya S şeklindeki parça düşmüştür. 

Yani bir delik olmalı ama olması gereken yerde olmalı ve uygun bir kapağı olmalı.. 

Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

Davut bey,

Farlarınız hava değil su alıyordur. Tüm farlar hava alır hatta hava almaları için kanalları vardır. 

Su alması muhtemel yerleri izole ederseniz sıkıntı kalmaz.

Far karartma olayına gelirsek. Orjinal farların içinin açılmasına karşıyım şahsen. Yan sanayi veya çıkma far ile içini karartma uygulayıp orjinal farlarınızı muhafaza edin derim. 

Park ampulune farın arkasındaki kapaktan ulaşabiliyor olmanız gerek.

tarihinde Semih İzgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Far kapaklarını açıp farları açarsanız buhar gider. Ayrıca içine fön makinası ile sıcak hava gönderin su gidecektir. Ama arkadaşlar haklı. Ya su giriyor ya da hava çıkamıyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar far karartma yapmayacağım farlar siyah zaten [emoji4] demek istediğim far karartma benim yapmak istediğim olayın bir üst seviyesi bana göre çok profesyonel [emoji4]söküp (sökebilirsem inşallah)bakacağım

Yorum bağlantısı

Benim farlarımda sağ farda hiç sıkıntı olmazken sol far sürekli buğu yapıyordu ama geçiyordu belli süre sonra. Birleşim yerlerinden soket çevresine kadar her yerine silikon çekip izole etmeme rağmen çözememiştim. Sonra sağ ve sol farın ikisini de inceledim.buğu yapmayan farda havalandırma deliği 2 adetken buğu yapanda hiç delik yoktu. Sonra aynı yerdekideliklerden diğer farıma da açtım. Isıtarak yaptım far içine parça düşmesin diye. Sonrasında ne buğu ne bişey kaldı. Ve farlarımın içi açılıp modifiye edilmişti. Farları işinin ehli birisinin yapmasından korkayın. Rahat olun açtırıp karartın rahatça.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Hocam farın arkasındaki  slikon gibi kapaklar var onlara bir bakın çıkmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım

Yanılmıyorsam 150-200 tl gibi bir rakama far içi temizleme yapıyorlar.Hem farın içini temizletmiş olursunuz çünkü su alıyorsa  nem ile zamanla kirlenme de olmuştur-olacaktır.Hem de su alma olayını çözmüş olursunuz ve bildiğim kadarıyla muayenede de sıkıntı olacaktır...

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

Yanılmıyorsam 150-200 tl gibi bir rakama far içi temizleme yapıyorlar.Hem farın içini temizletmiş olursunuz çünkü su alıyorsa  nem ile zamanla kirlenme de olmuştur-olacaktır.Hem de su alma olayını çözmüş olursunuz ve bildiğim kadarıyla muayenede de sıkıntı olacaktır...

muayenede ne gibi bir sıkıntı olur hocam far buğu yapmış ve görüşü engelliyorsa mı?

Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım

muayenede ne gibi bir sıkıntı olur hocam far buğu yapmış ve görüşü engelliyorsa mı?

Aynen o mantıkla sıkıntı olduğunu duymuştum...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...