İçeriğe Yönlendir

Bluetooth Elm 327 Bağlantı Sorunu

Ersin Yurtbay

Recommended Posts

Ersin Yurtbay

Merhaba Arkadaşlar,

ELM 327 cihazım ile Turque programından arabamın Ecu'suna bağlanamıyorum,İki adet Cihaz var elimde 2.1 ve 1.5V, Telefonumdan Bluetooth ve ODB cihaz eşleştirmesini yapıyorum, cihaz simgesi sabit şekilde Android telefonumda durmakta ancak araba simgesi sabitlenmiyor. Aracım 2000 Fiesta Flair, LGP'yi devre dışı bırakıp aracı çalıştırarak bağlanmaya deniyorum ancak

Yorum bağlantısı
Emre Akbas

Telefonunuz andrid sürümü 4.2 üstü olmalı ayrıca programla birlikte tlefonun gprs açın bide öyle deneyin 2.1 bilmem ama  1.5 çalışması gerekir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Telefonun markası HTC ise Sıkıntılı biraz. Bir kaç ayar yapılması gerekiyor ama Tourque programının son sürümünde HTc için bir ayar eklendi. İndirmeniz gereken versiyon 1.8.80 olucak 

Yorum bağlantısı
Ersin Yurtbay

Telefonum Samsung S5 Mini,  Sürümü 4.4.2 görünmekte, güncel versiyon olarak görünüyor,Gprs'i açarak denememiştim birde öyle deneyeyim, bakalım farklı bir sonuca ulaşabilcekmiyim.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Murat Demirsen

Bende de aynı model ve marka araç var. Bağlanırken sıkıntım yok ama belli bir süre sonra kopuyor. Telefon avea in touch II içinde çakma rom var

Yorum bağlantısı
Ersin Yurtbay

Telefonun gprs'ini aktif ederek tekrar denedim ancak bağlantı sağlamadı, ECu'ya bağlı değil diyor. Murat Bey ELM cihazının hangi sürümünü kullanıyorsunuz?  2.1 ve 1.5 sürümünüde deniyorum ikiside bağlanmadı,iki farklı telefondan denedim,iki ayrı uygulama indirdim,ancak bağlanmıyor,cihazı görüyor ancak Ecu bağlantısı yok diyor , fECU bağlatısı hakkında bir sorun olabilirmi? Bilgisi olan varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Murat Demirsen

d7f58efe55e143af471baacdf979a2ed.jpg

Adaptörün üzerindeki etiketi sökmüşüm ama mini adaptör mavi olandan. Arabaya bağlayınca da resim eklerim.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Emin olamadım gprs(internet bağlantısı) mi yoksa gps(uydu bağlantısı) mı?

Yorum bağlantısı
Ersin Yurtbay

Kullandığınız program Torque Lite sürümü değilmi,gönderdiğiniz ekran görüntüsünden adaptor ayarlarinin olduğu bölümu kendi kullandığım programda bulamadimda.Kendi kullandığım uygulamada Ayarlardan Obd2 adaptor ayarlarına girip ordan cihaxi secip bluetooth özelliğini aktif ediyorum sadece sanırım burda yanlış yapmiyorumdur.

Yorum bağlantısı
Ersin Yurtbay

İkisinide ayrı ayrı aktif ederek test ettim ama yinede ecu bağlantısı sağlanmadı.

Yorum bağlantısı
Ersin Yurtbay

Murat Bey, paylaşımınız için çok Teşekkür ederim, kullandığınız program Turque Lite midir yada sizinki Pro sürümü mü? Kendi  telefonumda paylaştığınız  resimdeki gibi Bluetooth Enabled-Connection to Ecu menülerini bulamadım,farklı bir uygulama üzerinden mi gidiyorum acaba.

Yorum bağlantısı
Murat Demirsen

Bendeki pro versiyonu. Google drive yada dropbox tarzında hesabınız varsa paylaşabilirim

Yorum bağlantısı
Ersin Yurtbay

Teşekkürler Murat Bey, ben temin ettim uygulamayı. İlk fırsatta test edeceğim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Kenan Kantarcı

Merhabalar

Aynı sorun bende de mevcut. Elimde elm327 mini v2.1 (mavi renkli ve clone ürün galiba) aracım 2001 fiesta 1.25, ne yaptıysam aracın ecu'su ile bağlantı kuramadım. Cihaz 2012 megane araçta sorunsuz olarak çalisti fakat ford'ların protokol sistemi farklı olduğunu bu yüzden çalışmadığını internetten öğrendim. Siz çalıştırmayı başarabildiniz mi? (Torque pro programıyla da ecu'yu görmedi cihaz)

Yorum bağlantısı
Atilla Ertan Çığır

Arkadaslar 98 1.25 fiesta obd baglanti girisi nerede bilgisi olan varmi. Bitane almayi dusunuyorum bu arabadan. Varsa bende eski ford ka dan kalan obd2 cihazini baglayip deneyecegim.

Yorum bağlantısı
Ersin Yurtbay

Merhaba,

Benim 1.5v olarak gönderilen cihazın 2.1v olduğunu öğrendim muhtemelen bu yüzden ecu bağlantısı kuramıyorum, şuan cihazın 1.5v'nu tekrar istedim geldiğinde test etme şansım olacak. 1.5V'nun kendi aracıma uyumlu olduğunu okuğum için bu versiyonu denediğimde problemin çözüleceğini düşünüyorum,ayrıca Murat Bey'in paylaştığı resimlerdede 1.5V'nu ile bağlandığını resimlerde belirtmiş.

Odb bağlantısı şöför kısmınının direksiyona oturduğumuzda  sol ayak kımsında.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ersin Yurtbay

1.5V ile denediğimde Ecu bağlantısı sağlandı.

Yorum bağlantısı
Serkan Sezer

Merhaba,

Benim 1.5v olarak gönderilen cihazın 2.1v olduğunu öğrendim muhtemelen bu yüzden ecu bağlantısı kuramıyorum, şuan cihazın 1.5v'nu tekrar istedim geldiğinde test etme şansım olacak. 1.5V'nun kendi aracıma uyumlu olduğunu okuğum için bu versiyonu denediğimde problemin çözüleceğini düşünüyorum,ayrıca Murat Bey'in paylaştığı resimlerdede 1.5V'nu ile bağlandığını resimlerde belirtmiş.

Odb bağlantısı şöför kısmınının direksiyona oturduğumuzda  sol ayak kımsında.

v1.5 v2.1 olduğunu nasıl anlayabiliriz? ECU bağlantısı yapmıyor, sorun cihazda mı yoksa torque lite kullandığım için mi anlamam lazım.

Yorum bağlantısı
Serkan Sezer

Bir de pro sürümü nereden temin ettiniz?

Yorum bağlantısı
Ersin Yurtbay

Play Store'dan 10 TL karşılında Pro sürümünü yükledim,Murat Bey'in paylaştığı ekran görüntülerinde Adaptör Version'da sürüm bilgisi alanı mevcut ordan görebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Serkan Sezer

Torque lite programı bağlanmıyor, cihaz v1.5. Daha sonra pek çok program denedim bir tek forscan adlı program başarılı bir şekilde bağlanıp bilgi akışı sağladı. Fakat o program da çıplak bilgi harici bir şey sağlamıyor. lite ile bağlanamazken paralı sürüme para vermek istemedim ki alsam bile çalışma garantisi yok. Yabancı siteleri araştırıyorum, bakalım ne çıkacak.

Yorum bağlantısı
Ersin Yurtbay

Kullandığınız programlar  Cihazın 1.5v olduğu gösteriyormu? İki defa İnternet üzerinden sipariş vermeme rağmen 2.1v'nu gönderdikleri için problem yaşamıştım..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
M Hüdai Özdem

Hocam galiba yardımınıza ihtiyacım var. Bende bağlantı sorunu yaşıyorum ama şöyle ki sorunu çözmek için ustaya götürdüğümde obd portunun pin dizilimini karıştırdı. Yine bağlantı sağlayamayıp öylece bıraktı. Heryerde pin dizilimin şemasına baktım bulamıyorum. Sorun yaşamayan arkadaşlar pin dizilimi hakkında yardım edebilir mi??

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...