İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3 Xenon Aydinlatma Problemi

ömer tenekeci

Recommended Posts

ömer tenekeci

Herkese merhaba, benzer konular daha önce acilmis ama uzun zamandır yazan yok.antalya da yasiyorum 2002 Mondeo Ghia sahibiyim.xenon farlar hic aydinlatmiyor.sehir içinde idare ediyor ama gece uzun yola cikamiyorum.bu konuda antalya da yapabilecegim bisey var mi ? Bi kaç yere sordum ama bilen kimse cikmadi.bu sorunu nasil cozebilrim.trend modellerinin farlari ucuz galiba onlardan alip taktirsam uyar mi acaba ? bilgisi olan varsa yardimci olabilir misiniz

Yorum bağlantısı
ömer tenekeci

Çağlar bey bu konuyu okudum ama ne yapmam gerektiğini anlayamadım.farlar konusunda pek bilgili degilim.daha önce bi kaza geçirdiğim için artik gece yolculuk beni çok korkutuyor.özellikle Mondeo yla hic güvenli değil acil bi çizim bulmam gerekiyor.daha net bir çözüm önerisine ihtiyacim var

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Farlar açılacak mercekler yenilenecek. Ilker Kemal bu işin piri. Sahibinden de ilanları var bolca

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mercekler ufak ve zaanla kararıyor sonuç kötü oluyor. far açılıp mercek değişecek. eski fardaki beyinler de yeni sisteme adapte edilecek

Yorum bağlantısı
ömer tenekeci

Bu mercek degisimi 500-600 lira civarindaymis galiba.trend modelinin farlari ise tanesi 200 den 400 lira.acaba hangisi benim için iyi olur.illa xenon olsun diye bi takintim yok.yolu göreyim bana yeter

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ömer bey, farları gönderin içlerini değiştirsin kullanın

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

orjinal farınızdaki beyinlerde hem yüksek voltaj üreten prça hem de yükseklik ayarı yapan elektronik parça var o yüzden eski farlar kenrar ayrılıp 2. far olarak yapılamıyor. şu anki farlar illa operasyona uğrayacak

Yorum bağlantısı
ömer tenekeci

Anladim tesekkur ederim cevaplar için.sahibindene baktim ama ilani bulamadim nasil ulasilir ilker bey e acaba

Yorum bağlantısı
ömer tenekeci

Ayrıca benim yükseklik ayarimda calismiyor.forumu okudugumda muayene den gecemem diye korkmustum ama sikintisiz muayeneden geçti.benim gibi bu konudan korkanlar varsa duyrulur

Servet bey cok tesekkur ederim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sol arka ve ön tekerin arkasından görülen yükselik kontrol eden sensör kablo tesisatıona bakılmalı ilk olarak. sonra a ids (ford arıza teşhis cihazı) ile test

Yorum bağlantısı
ömer tenekeci

Çağlar bey çok yere sordum çoğu usta bu sistemden bihaber.sonra forumda ogrendiklerimle biyerde ids ye baglattim on sensor arizali cikti.zaten far yikamalarimda calismiyordu bende bu şekilde sansimi denemek istedim ve çok şükür muayene de sikinti olmadi.farlar aydinlatmadigi için eğim sensorunu taktirmaya gerek görmedim :)

Yorum bağlantısı
ömer tenekeci

Valla bunu yaptirmak için önce ustayi bu sistemin varligi hakkında ikna etmek gerekiyor.çok Ford özel servisine gittim ama kimse bilmiyor,bilmediği için bakmak bile istemiyor elektrikciye sor deyip basindan saviyor.bende artik bu olaydan çok bunaldim yaptirmamaya karar verdim.aydınlatma isini cozebilirsem öyle binicem artik

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

soket tesisat kontrolü basit lifte alıp bakacak. bildiğimiz soket ve kablo demeti

Yorum bağlantısı
ömer tenekeci

Sensor gozle görülüyor aslında.peki sensorden çikan kablo nereye gidiyor onu biliyomusunuz.direk farami bagli acaba

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Sensor gozle görülüyor aslında.peki sensorden çikan kablo nereye gidiyor onu biliyomusunuz.direk farami bagli acaba

sensörlerden çıkan kablolar farlar arkasındaki balastlara iletilir. Sensör diplerinden kopma olabiliyor kablolarda. lastik değişiminde bile görebileceğiniz bir problem bu.

Yorum bağlantısı
ömer tenekeci

Ertan bey teşekkürler, sensor parcacilarda var peki kablo da problem varsa onu tedarik edebilirmiyiz acaba

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kopuk ise tamir edilecek her kablo gibi özel bir durumu yok

Yorum bağlantısı
ömer tenekeci

Bu konu çok rahatlatti beni cevaplar için çok tesekkur ederim

Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım

Orjinal mercekler malesef küçük kalıyor  ve birazda kararma yaptığı zaman hiç göstermiyor.Ama ilker kemal bikeç denilen arkadaş bu farların içini profesyonelce açıp mercekleri değiştiriyor bi-xenon ile ve temizliğinide yapıp sana yollayabilir.Kendisi istanbulda ve youtube de bakarsan yaptığı birkaç örnek de var.

Herkes orjinal xenon olsun diye uğraşır siz ise onları söküp normal far takmak istiyorsunuz  ;) .Yakın zamanda inşallah bende mercekleri büyütecem.Bunlarla olmuyor çünkü

Yorum bağlantısı
ömer tenekeci

İzmir ustaeller i belki 10 defa aradim randevu için ama usta yogunum bakamam ben ona dedi her arayisimda.servis zaten tüplü diye içeri bile almiyo arabayi.bu Mondeo beni çok yipratti

Yorum bağlantısı
İlker Yüksel
(düzenlendi)

İzmir ustaeller i belki 10 defa aradim randevu için ama usta yogunum bakamam ben ona dedi her arayisimda.servis zaten tüplü diye içeri bile almiyo arabayi.bu Mondeo beni çok yipratti

Yetkili Servislerin o muamelesi beni de çok rahatsız ediyor. Genel manada da pek ilgilenmek istemiyorlar. MK3 Mondeoları servisler pek sevmiyor.

tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...