İçeriğe Yönlendir

Hyndai Sante Fe 2.2 Crdi 2007 7 Kişilik

Hacı Şenyurt

Recommended Posts

Hacı Şenyurt

Öncelikle tüm forumdaşlarıma selam ve saygılarımı sunuyorum. Yorumlarını esirgemeyecek tüm forumdaşlarıma teşekkürler.

Başlıkta görünen aracı almak istiyorum. Lakin km ler 250000 civarında ve üzerinde gözüküyor. Malum sitedeki ilan fiyatları 40k ile 50 k civarında tabi benim bütçem de bu civarda. Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

3 yıl çalıştığım şirkette kullanmış birisi olarak uzak durmanızı tavsiye ederim. İsterse km 10,000 olsun.

Saygılar,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Benimde bu konu çok ilgilimi çekiyor. Bir bu santafeler birde üvey kardeşi Kia Sorento, 2007 sonrası makyajlıları. Sürekli ilanlara bakıyorum ama kısmet. Konuyu takipteyim, umarım güzel bilgiler çıkar. 

Aşağıdaki ilan uzun süredir favorilerimde ama şimdilik hayalden öteye gidemedi maalesef. :(

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-hyundai-fiyat-dustu-ilk-sahibinden-acil-satilik-santafe-227109630/detay/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Bir arkadaşımda vardı. şehir içi 12-13 lt/100 km ortalama ile geziyordu. Bana çok gelmişti yakıtı.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Captiva daha uygun olur sanırım vergi falan, kayinco da var 11, 12 litre mazot yakıyor :)

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

3 yıl çalıştığım şirkette kullanmış birisi olarak uzak durmanızı tavsiye ederim. İsterse km 10,000 olsun.

Saygılar,

rica etsem biraz daha detay paylaşabilir misiniz?

Captiva daha uygun olur sanırım vergi falan, kayinco da var 11, 12 litre mazot yakıyor :)

captivadan nedense çoğu kişi şikayet ediyor. Sonuçta santa fe hyundai servisleri nispeten ucuz. Ben santa fe yi d sınıfı suv olduğu için düşğnüyorum.

gereksiz macera

Rica etsem biraz daha açar mısınız?
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bu araçların adedi az olduğu için geek parça gerekse maliyet olduka yukarıda. Bir tanıdığın vardı şanzıman arıza yapmış çok şikayetçiydi.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

bu araçların adedi az olduğu için geek parça gerekse maliyet olduka yukarıda. Bir tanıdığın vardı şanzıman arıza yapmış çok şikayetçiydi.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için.
Yorum bağlantısı
Alperen Artam

2011-2013 arası 1.5 dCi Qashqai daha mantıklı olabilir gibi belki 7 kişilik değil ama yakıt konusunda güvenlik konusunda sınıfında gayet liderlik konumunda bana göre.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

2011-2013 arası 1.5 dCi Qashqai daha mantıklı olabilir gibi belki 7 kişilik değil ama yakıt konusunda güvenlik konusunda sınıfında gayet liderlik konumunda bana göre.

aslında qq kullandım pek beğenmedim. 1.5 motor sanki tam karşılığı değil gibi. Ayrıca şu an ki aracım c elize den de daha dar geldi. Hem teorikte hem pratikte hem de artık otomatik olsun istiyorum. Görüşünüzü belirttiğiniz için ayrıca teşekkür ederim
Yorum bağlantısı
Alperen Artam

aslında qq kullandım pek beğenmedim. 1.5 motor sanki tam karşılığı değil gibi. Ayrıca şu an ki aracım c elize den de daha dar geldi. Hem teorikte hem pratikte hem de artık otomatik olsun istiyorum. Görüşünüzü belirttiğiniz için ayrıca teşekkür ederim

Tabi beklentiye göre illaki değişir rica ederim :)

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

motor 2.2 olduğu için 2500cc vergisi veriyor. 1.7lerin 1800 vergisi, 1.9 ların 2000 vergisi vermesi gibi adaletsiz bir durum. Yakıtı 10 litrenin oldukça üzerindedir. iyi bir çift kavramalı ya da jatco olmadıkça 2 litre ve üstü hacimlerde yakıt ekonomisi hayal. Eğer jeepcik olan duster haricinde gerçek SUV olup da 25-30 kuruş yakan varsa ben alacağım. Çok araştırdım jeep'de binek oto ekonomisi olmuyor. Her yönünden pahalı. Vergisi çok, yakıtı çok, şanzımanı masraf açarsa tamiri çok. Parçası pahalı.  Neyi var? Konforu var. Genişlik var. Onun harici aracın gözü hep cüzdana bakıyor. Maceraya gerek yok. KUGA var ama o da hacmen normal bir SUV'dan küçük.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

rica etsem biraz daha detay paylaşabilir misiniz?

captivadan nedense çoğu kişi şikayet ediyor. Sonuçta santa fe hyundai servisleri nispeten ucuz. Ben santa fe yi d sınıfı suv olduğu için düşğnüyorum.

Rica etsem biraz daha açar mısınız?

Akaryakıt inanılmaz yüksek, yol tutuşu berbat ötesinde ve gitmediği gibi, zerre kadar güven vermiyor. Tata telcoline pick up kullandım o bile bundan iyiydi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

motor vw motoru.  şanzıman da fena değil.  ben sıfırına bri ara niyetlenmiştim 2009 da ama 2009 da iç değişti biraz iyileştirildi. yenilerinden bulursanız olabilir. ben alacağımda istediğim renk ve yeni iç yoktu, çok da servisine güvenememiştim. 4 çeker modu için bir T çubuk var oldukça şirin.  iç plastikler alman gibi değil klasik jip.  ilk başta iyi geliyor ama şu anda arabanın arkası gelmediği için anadoluda ikinci üçüncü ellere düşmüş imajı veriyor bu nedenle genelde servis bakımsız olabilirler. servisin de bakacağını pek sanmıyorum artık bunlara. baştan savarlar.   

bunu iyileştirmek yerine renegade çıkarıldı ama renegade tip olarak bundan bence geride.

bazılarının bagajında çıkarılabilir hoparlör var. piknikte kullanmak için. arka koltuk biraz daha yüksek.  manuel vites olanı da mevcut.  düzgün bulursanız alınabilir. bu motor eski 2.0 vw motoru olduğundan çok aşırı pahalı olmayan bir enjektör değişimi isteyebilir.

Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

motor 2.2 olduğu için 2500cc vergisi veriyor. 1.7lerin 1800 vergisi, 1.9 ların 2000 vergisi vermesi gibi adaletsiz bir durum. Yakıtı 10 litrenin oldukça üzerindedir. iyi bir çift kavramalı ya da jatco olmadıkça 2 litre ve üstü hacimlerde yakıt ekonomisi hayal. Eğer jeepcik olan duster haricinde gerçek SUV olup da 25-30 kuruş yakan varsa ben alacağım. Çok araştırdım jeep'de binek oto ekonomisi olmuyor. Her yönünden pahalı. Vergisi çok, yakıtı çok, şanzımanı masraf açarsa tamiri çok. Parçası pahalı. Neyi var? Konforu var. Genişlik var. Onun harici aracın gözü hep cüzdana bakıyor. Maceraya gerek yok. KUGA var ama o da hacmen normal bir SUV'dan küçük.

Yakıt ve vergiyi düşündüğümüzde tipi çok tuhaf gelmezse jeep renegade çok mantıklı.Pert oldu yine aynısından alacağız.

Yorum bağlantısı
Semih Usluer

4ef70cf856f749271e7b3adc30d749e9.jpg

Bilmem sizde beğenir misiniz ama şu aralar jeep patriotlar fena geliyor gözüme.Araba hakkında da bir bilgim yok(Kronik sorunu varmı vs).Ancak dediğim gibi 2.0 dizel ve köşeli hatları hoş göründü bana

Sürüden ayrılanı kurt kapat [emoji1]
Yorum bağlantısı
Misafir

Sante Fe, Sorento yerine suzuki grand vitara, nissan terrano gibi secenekler daha iyi olur. Sorento Amerika'da en cok tutulan yabanci marka jip oldu bir ara ama yakit sorunu olmayinca onlar cok farkli kriterlerden degerlendiriyorlar. Burakin sorentoyu sportage bile ocaga incir agaci dikecek sekilde tuketiyor.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Sante Fe, Sorento yerine suzuki grand vitara, nissan terrano gibi secenekler daha iyi olur. Sorento Amerika'da en cok tutulan yabanci marka jip oldu bir ara ama yakit sorunu olmayinca onlar cok farkli kriterlerden degerlendiriyorlar. Burakin sorentoyu sportage bile ocaga incir agaci dikecek sekilde tuketiyor.

Saygilarimla.

yakıt ttüketimi kısmında haklısınız ancak ağırlığına göre çokta abartı degil gibi.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

yakıt ttüketimi kısmında haklısınız ancak ağırlığına göre çokta abartı degil gibi.

Ağırlık/cc/yakıt hesabı yapınca iri araçlar ufak hacimli araçlara göre kağıt üstünde ekonomik oluyor her zaman.
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Ağırlık/cc/yakıt hesabı yapınca iri araçlar ufak hacimli araçlara göre kağıt üstünde ekonomik oluyor her zaman.

Benimde asıl merak ettiğim kısmı işletim maliyetleri onu da ancak kullanıcıdan veya benzer araçları kullanan arkadaşlarımızdan öğrenebiliriz. Ben bu yüzden fikirlerinizi merak ediyorum. Ayrıca önem verdiğim için böyle bir konu açma gereği duydum. Değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ayder haşimoğlu otelin sahibi abimiz orada epey kullandı. Hiç arıza duymadım. Yakıt vs sıkıntı yoktu ki bu göreceli. Karda iyidir. Elektronik kilit var araçta. İkinci el risk. İyi kontrol edilmeli. İçi ve dışı güzel. Sırf 7 kişilik diye almaktan vaz geçmiştim bir dönem

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...