İçeriğe Yönlendir

Astra J Hakkında

Ahmet Sarıca

Recommended Posts

Ahmet Sarıca

2010-2012 model benzin lpg astralar 40000-45000 bandında seyrediyor.tasarımı çok hoş.Ancak lpg li kullanımda subap eritme sorunu gösterdiği söyleniyor.Bilgisi olan ustalardan yorum istiyorum.

Birde 1,6 focus hb 2,5 (titanyum) lpg mi 1,6 astra lpg (edition enjoy vs )mi?

Astra çok şık duruyor gerçekten ancak o kadar para veripte motor yaptırmak pek akııllıca gelmiyor?

Birde 2009-2010 focus titanyum hb (100000) altı temiz  bi araç için ne kadar ayrılmalı

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
(düzenlendi)

2012 1.6 atmosferik olan vardı bende. Aşırı yakıt yüzünden sattım, yazın klima açık 12.8 i görmüşlüğüm vardır. Bu motorların sübapları magnezyum alaşımlı olduğunda lpg deki yüksek sıcaklığa dayanmıyor ve 30000 li km ler sonra sorun çıkartıyor.

Çözüm çelik subap taktırmak ama oda 2000 tl yi buluyor diyorlardı. 1.4 T olanlara lpg takılabiliyor.

tarihinde Hakan Gürsu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca

2012 1.6 atmosferik olan vardı bende. Aşırı yakıt yüzünden sattım, yazın klima açık 12.8 i görmüşlüğüm vardır. Bu motorların sübapları magnezyum alaşımlı olduğunda lpg deki yüksek sıcaklığa dayanmıyor ve 30000 li km ler sonra sorun çıkartıyor.

Çözüm çelik subap taktırmak ama oda 2000 tl yi buluyor diyorlardı. 1.4 T olanlara lpg takılabiliyor.

1,4 turbo olanlarda da aynı sorun olur sanırım.yeni arabanın motorunu elletmek ???

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Kuzenimde 2012 Astra 1.4 T var. Çok hoşuma gidiyor, orjinal ses sitemi ve body kitli.. 

28.000 kmde olması lazım, satmayı düşünüyordu bir ara düşünürseniz sorar öğrenirim.. 

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

1,4 turbo olanlarda da aynı sorun olur sanırım.yeni arabanın motorunu elletmek ???

1.4 T olanlarda sorun yok. Zaten Opel 1.4 T leri fabrika çıkışı Lpg ile de satıyor.

Yorum bağlantısı
Reha Demirbaş

Astra için konuşayım. Lpgde subap sorunu garanti gibi bir şey. Kullanıma göre arıza verme zamanı ileri ve geriye göre oynar. Yüksek devirli kullanımda bu sorun daha erken ortaya çıktığı söylenir.

1000-1500 civari bir masrafla sorun gideriliyor. İşlemde motor üst kapak açılıyor ve yeni çelik subaplara göre rektefe ediliyor ve montajlanıyor. Sorun bu şekilde ortadan kalkıyor.

Ben bir kaç husus belirtmek isterim. Araç rölanti iken devir dalgalanması yaşıyorsa, motor rölantide çalışırken, frenleme yaparken, ilk kalkışta titreme yapıyorsa araçtan şüphe etmeniz gerekmektedir. Bunlar emareleri.

Ayrıca motor soğukken araç çekme problemi yaşar, hareket halinde yavaşlama yaparken aracı boşa aldığınızda (dönüşlerde, kasislerde, trafik lambalarında) stop eder. Bunlar meydana geliyor ise subap sorunu olma ihtimali çok yüksek. Bana göre garanti.

1.4 T olanlarda sorun yok. Zaten Opel 1.4 T leri fabrika çıkışı Lpg ile de satıyor.

Fabrika çıkışlı değil. Landirenzo ile anlaşmalı sadece. Ancak bu aracın garanti dışı kalmasını sağlamıyor. Landirenzo 100 bin km garantisi veriyordu sadece. Aralık ayında bizzat bayii ile görüşmüştüm bu konuyu. 1.4 Turbo için.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Bende Astra J 2012 1.4T GTC otomatik kullaniyorum suan yasadigim sorun bayirlarda gaz yememe ve tikanma durumu internette arastirdim sorun atesleme bobininde ve bundan dolayida ani hizlanmalarda sanirim bu sorundan sanki araba 4-5 yapiyormus gibi titriyor... Astra J guzel araba fakat sorunlari var... ben yakiti 9 litreden asagi dusuremedim ama dizele ihtaycim yok birazda bu acidan dusunun derim...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca

yaa çok şık bi araç.spor ve kaliteli görünüyor.subap sorunu olmasaydı.40000 tl civarında olan 4-5 yaş araç bakabilirdim.ancak bunlar beni düşündürüyor.focus 2,5 a doğru kayıyorum.aynı özellikteki 2010 -2011 araçlara 45-50 istiyolar.araç tercihi zor iş vesselam

Yorum bağlantısı
Reha Demirbaş

yaa çok şık bi araç.spor ve kaliteli görünüyor.subap sorunu olmasaydı.40000 tl civarında olan 4-5 yaş araç bakabilirdim.ancak bunlar beni düşündürüyor.focus 2,5 a doğru kayıyorum.aynı özellikteki 2010 -2011 araçlara 45-50 istiyolar.araç tercihi zor iş vesselam

Lpg konusunda sorun yaşamayacağınız bir marka yok galiba. Yinede eksiğim var ise düzeltilebilir. Burada siz aracı binici olarak alacaksanız uzun vadede yaşayacağınız bir subap sorununun ücretini lpg ile yapacağınız tasarruftan zaten fazlasıyla çıkartacağınızı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca

Lpg konusunda sorun yaşamayacağınız bir marka yok galiba. Yinede eksiğim var ise düzeltilebilir. Burada siz aracı binici olarak alacaksanız uzun vadede yaşayacağınız bir subap sorununun ücretini lpg ile yapacağınız tasarruftan zaten fazlasıyla çıkartacağınızı düşünüyorum.

:) hocam bütün yaptığın tasarruf boşa gidecek : ) 

Yorum bağlantısı
Reha Demirbaş

:) hocam bütün yaptığın tasarruf boşa gidecek : ) 

Bu sizin yaptığınız yıllık kmye göre değişir. Hesabını siz yapacaksınız. Ki bu sorunu yaşatmayacak araç yok yeni nesil motorların bir çoğu sıkıntı çıkartıyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Sorunsuz LPG yok.Hemen hepsi tekleme ,gaz yememe,bobin ,sübap v.b arızalarla insanların canını sıkıyor.Zaten öyle olmasa herkes aracını LPG li olarak kullanırdı.Bence Fabrikasyon LPG hariç tüm LPG sistemleri her an arıza çıkaracakmış gibi kabul edilmeli.Ve eğer yakıt önemli ise benzinli araç alınmamalı.

Dizel 1.4 veya 1.6 araç bakmakta fayda var.

Yada ben herşeyi göze aldım risk alıp LPG takacağım derseniz oda sizin keyfinize kalmış.Ve bu LPG den kaynaklı arızalar Astra J değil tüm markalar için geçerli bilginiz olsun.Siz astra ile ilgilendiğiniz için onunla ilgili sorunlara bakmışsınız diğer markaların LPG sorunlarınada bir göz atın ,sorunsuz LPG li araç yok gibi bişey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca

Belkide oraya yoğunlaştığım için daha çok gözüme çarptı.ancak orada daha yoğunmuş etkisi gibi görünüyor.lpg nin performansa negatif etkisi illaki olur.ancak bazı modellerde daha çok gibi

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Kendi aracımı ekspertiz yaptırırken benden önce bir astra ekspertize giriyordu. LPG den dolayı sanırım kapak contasi sıkıntılı görünüyordu. Ancak 1000-1500 lira arası bir masrafla yapılabileceğini öğrenmişlerdi. Hayırlısi olsun...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Metin Akbal
(düzenlendi)

Şans ki bu forumda Astra J kullanan birisine denk geldiniz :) 17 bin km de lpg taktırdım. Kaliteli montaj önemli. Ben Çorum Ozençlerde taktırdım. Oradaki yetkili kişi 100 bine gelmiş Astra J olduğunu söyledi. Şans işi. Ankaradaki ustam 180 binde motoru yapılmamış Astra olduğu gibi kendisinin 60 binde supap değiştirdiği Astra da olduğunu söyledi. Opel forumlarında 60-90 bin km de değişenler var. Masraf 1000-1500 arası. Yapılan tasarrufla 5 motor yapılır. Ayrıca çelik supapa geçenler performans artışı ve yakıtta duşuş gozlemliyorlar. Şu an lpg de şehir içi 28 litre ile 260-300 km arası görüyorum. Uzun yolum 360 km. Lpg kiti BRC.

Şunuda belirteyim. Yağmamalı kit hikaye. 60 binde supap eriten forumdaşta yağmamalı kit mevcuttu :)

Birde 1.4T de de supap problemi var.

tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

1 ve 2. Viteste biraz hantal gibi. Araç daha fazla gaza basma diyor ve 4000 devire hemen geliyor araç. Ama 3. Vitesten sonra bambaşka. Performans çok iyi. İnternette bahsedilen yakit tankı sesi full depoda hissediliyor. Şu an ortalamam 5.5 civarında. 1000 km yol yaptım. Bir de kendi kendine stop şikayetleri de duymuştum. Start-stoptan dolayı birkaç kez bu sıkıntıyı yaşadım ama bu kesinlikle benim hatamdan :) onun dışında memnunum çok şükür. Aradığım sadece focustaki o taş gibi direksiyon. Hayırlısi olsun...

Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Yuksek devirli kullandığım için çok şükür dpf ile hic sorunum olmadı. 136 varken bence o tercih edilmeli. Ama 110lugun yakit verileri daha iyi...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ertan Alptekin

Merhaba Hamza. Bu durumu satış temsilcisine sormuştum. Değişenin sadece jant ve ön park sensörü olduğunu söyledi. Yazılım iyileştirilmesi olsa bile serviste yazılım güncellenir. Ama amortisör ve alt takım bana uydurma gibi geldi. Benim sport jant daha hoşuma gidiyor bu arada. Bu arabayı kullanmanı tavsiye ederim. Emin ol performansı hepsini bir kenara bıraktıracak...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...