Atahan Gülen 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 Merhaba; 1.4 tdci 165k km de olan fiesta van'ımda soğuk çalıştırmada beyaz duman görüyorum.. Ayrıca gaza yüklendiğim de siyah duman atıp ardından dumanı kesiyor.. Yolda giderken de arka aracın farlarından dumanımı görüyorum.. Bu konuda sanayi esnafıyla da anlaşamıyoruz atar abi diyorlar başka bişey diyen yok çözüm sunan az ve çoğu saçmalıyor gibi.. Daha önce bu nedenle egr iptali yapmıştık geçici olarak problem çözüldü fakat yine duman atmalar başladı.. Enjektörlerimden eminim 1 yıl önce değişti.. Performansta kesinlikle bir problem yok çeki ve hızlanma mükemmel. Aracı genelde yoğun trafikte mecburen düşük devirlerde kullanıyorum bazen 2500 devri görmediğim bir hafta bile oluyor Ford servisinde çalışan bir arkadaşım kurum yapmıştır devri yükselt düzelir dedi ama ben pek tatmin olmadım açıkçası.. Doğruluk payı nedir? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 (düzenlendi) Dizel araçlar eğer DPF yoksa ani gaza yüklenmelerde kara duman atar.Zaten bu duman yüzünden DPF icat edildi.Beyaz dumanda soğuk havalarda genelde çıkar, motor ısındıkça duman yok olması gerekir.Pamuk gibi beyaz dumandan bahsetmiyorsanız tabi.Bencede pek bir sorun var gibi görünmüyor. 5 Mart 2016 tarihinde Ahmet Türedi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 Sıkıntı yok normal dizel araç için,motor soğukken ilk çalıştırmada beyaz duman atar bir süre sonra keser, devir yükseltince abanınca da siyah duman atar. würth enjektör temizleyici kullan , biraz daha temizlesin azalır Yorum bağlantısı
Serdar Çekiç 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 dostlar aynı sorun benim 2005 dizel focus2 de de var. bu şekilde egzost muayenesinden geçer mi peki? benim kafama takılan bu. egzost muayenesinde 3000-4000 devirlere kadar asılıyorlar. direk kara duman atar. bence muayeneden kalır. tecrübelerinizi ve bilginizi alalım lütfen Yorum bağlantısı
Atahan Gülen 5 Mart 2016 Yazar Paylaş 5 Mart 2016 (düzenlendi) dostlar aynı sorun benim 2005 dizel focus2 de de var. bu şekilde egzost muayenesinden geçer mi peki? benim kafama takılan bu. egzost muayenesinde 3000-4000 devirlere kadar asılıyorlar. direk kara duman atar. bence muayeneden kalır. tecrübelerinizi ve bilginizi alalım lütfen Serdar Bey; Muayene sırasında siyah duman atarsa hiç sansın yok.. Laf aramızda tanıdık egzoz muayene istasyonuna gittim 3 kerede geçmedi en sonunda yalvardım valla yaptırıcam geçirin diye.. Gaza yüklenmeden istemeye istemeye hallettiler sağ olsunlar.. Fakat kesinlikle yaptırmam gerektiğini durumun anlaşıldığında muayene istasyonunun ruhsatının bile iptal olabileceğini söylediler.. Benim tavsiyem katkı atıp gitmen olur.. Zira ciddi oranda dumanı kesti benimkinde.. Yakıt tüketimi de litre olarak azalır diye düşünüyorum ama katkıyı hesaplarsak kuruş hesabına göre artış yüksek 5 Mart 2016 tarihinde Atahan Gülen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 (düzenlendi) muayene dışarda yapılacak egr yi vakumu hortumunu keserek, yani vakumu engelleyerek kapatırsınız, garanti olması içinde gerek yok ama valfe sac koyarak işi çözersiniz, yazılımdan birşey yapmaya gerek yok, kara duman gaza basınca atmaz, sağlam dizel heleki yeni nesil duman atmaz, 3500 devirden sonra belki, oda azıcık ve gece arakadan araç farı vuruyorsa.... ara gazlamalardada duman atmaz, atsada gündüz göremezsiniz bile... siz önce kolaydan başlayın, madem egr de iptal, depoya wurth katkı atın ve uzun yol yapın, 300-400 km. kadar, biraz devirli kullanın, 3000 devir civarı, zaten kullandıkça arabanın çok farkedilir şekilde serileştiğini göreceksiniz, bakalım kara duman olayı değişecekmi.... dizel uzun yol aracıdır, arada bir yaptırmazsanız motorun keyfi kaçar, kısaca arada bir devirli kullanım ve yol ister... veya Carbon Clean yapın diyeceğim fakat araç 150 bini geçmiş, hiç bu tarz temizlikte yapılmadıysa sakıncalıdır, yalnız enjektrleri 1 sene önce değiştiğinizden sıkıntı yok, CC yaptırıp sonra uzun yol ve biraz devirli kullanmayıda yapabilrisiniz, artık birini seçin Kısaca motor sağlamsa, sizin aracın uzun yol yapacağı gelmiş sanırım, gezdirin keratayı 5 Mart 2016 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Serdar Çekiç 12 Mart 2016 Paylaş 12 Mart 2016 partikül filtresi tıkalı olduğu için ara ara duman atarmış araştırmalarıma göre arkadaş bu şeklil bir katkı koymuş depoya duman atma sorunu bitmiş. ali abi bu bahsettiğin würth katkı partikül filtresini temizleyen cinsten katkı mı. direk depoya koyuyoruz galiba. son olarak bu katkının linki resmi ismi cismi vs gibi net bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Mart 2016 Paylaş 12 Mart 2016 (düzenlendi) partikül filtresi tıkalı olduğu için ara ara duman atarmış araştırmalarıma göre arkadaş bu şeklil bir katkı koymuş depoya duman atma sorunu bitmiş. ali abi bu bahsettiğin würth katkı partikül filtresini temizleyen cinsten katkı mı. direk depoya koyuyoruz galiba. son olarak bu katkının linki resmi ismi cismi vs gibi net bilgin varsa paylaşırsan çok sevinirim katalizöre etkisi olmaz aslında, dolaylı yoldan olur,biraz devirli ve uzun süre kullan aracı, katalizörkendisi temizlemeli,temilemeyecek kadar kirlenmesi zordur biraz... bu ürünü ilk kullanımda yarım depo mazot varken tamamını depona ekle ve o mazotu bitirene kadar yakıt ilave etme... https://shop.wurth.com.tr/dizel-performans-iyilestirici-300ml http://urun.n11.com/yakit-katkisi/wurth-cr-dizel-enjektor-temizleyici-performans-iyilestirici-300ml-P73361049?cid=604001&gclid=CLGMoKmEu8sCFfQW0wod_xkIDA&gclsrc=aw.ds http://www.hepsiburada.com/wurth-dizel-enjektor-temizleyici-yeni-nesil-300ml-p-OTEV04893567?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.oto.urun.pla&gclid=CL_nkYaEu8sCFUKeGwodO-QF6g 12 Mart 2016 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Serdar Çekiç 24 Mart 2016 Paylaş 24 Mart 2016 katalizöre etkisi olmaz aslında, dolaylı yoldan olur,biraz devirli ve uzun süre kullan aracı, katalizörkendisi temizlemeli,temilemeyecek kadar kirlenmesi zordur biraz... bu ürünü ilk kullanımda yarım depo mazot varken tamamını depona ekle ve o mazotu bitirene kadar yakıt ilave etme... https://shop.wurth.com.tr/dizel-performans-iyilestirici-300ml http://urun.n11.com/yakit-katkisi/wurth-cr-dizel-enjektor-temizleyici-performans-iyilestirici-300ml-P73361049?cid=604001&gclid=CLGMoKmEu8sCFfQW0wod_xkIDA&gclsrc=aw.ds http://www.hepsiburada.com/wurth-dizel-enjektor-temizleyici-yeni-nesil-300ml-p-OTEV04893567?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.oto.urun.pla&gclid=CL_nkYaEu8sCFUKeGwodO-QF6g Ali abi bi ustaya gösterdim ilk aldığımda. EGR ye bakıcaz dedi. hallederiz ilk günkü gibi olur dedi. adam yaptı. bişey değişmedi. biraz kullandım aynı. yine aynı ustaya götürdüm. dedim usta bu olmamış. bizim yapabileceğimiz bişey yok. motor blokları falan filan bişeyler salladı bana. yüklü bi masraf çıkardı. sonra oradan uzaklaştım. böyle ustaları hiç sevmiyorum. senin tavsiye ettiğin katkıyı kullansam düzelir mi diyorsun? siz uygulayıp sonuç aldınız mı? yanlış anlama abi. çevremde soruyorum eşe dosta. herkes farklı bişeyler söylüyor. forum ortamına daha çok güveniyorum. Yorum bağlantısı
Atahan Gülen 31 Mart 2016 Yazar Paylaş 31 Mart 2016 Arkadaşlar Abiler.. Egr iptali sırasında boruyu saçla kapattığımızda egr borusunun altından çiğ yakıt tarzı birşeyler kaçırdığını gördük heralde valf sağlam ki açıplıp boruda basınca neden olmuş vakum hortumunu tıkama metoduyla daha sağlıklı oldu bence.. dikkat etmekte fayda var yoksa simsiyah yapıyor heryeri.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts