Mesut Eyibil 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Arkadaşlar Merhaba; Başlıkta da belirttiğim gibi evdeki 22'' monitörü Tv yapma düşüncesindeyim forumların birçoğunda bilgi var ama ses konusunda hala net bi bilgiye ulaşmış değilim, LİNK deki ürünü alarak ve monitörün dvi girişini hdm a çevirici ile bağlayıp görüntü alabiliceğimde sıkıntı yok tek sıkıntı ses olayını nasıl halledeceğimiz evde logitech 2+1 ses sistemi var bunu bağlamayı düşünüyorum linkdeki cihazca AV girişi var sanırım burayla ilgili birşeyler yapmak lazım ama ne yapılması lazım bilgisi olan varmıdır? iyi forumlar. Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Av çıkışı ses çıkışı diyorsanız telefonuzun kulaklıgını takın deneyin ses geliyorsa elektronikçilerde ses sistemi için çeviriciler mevcut uygun olan jack dönüştürücü ile kullanabilirsiniz. Benim kişisel kanaatim bu cihazı monitörle kullanamayacaksınız. Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Av çıkışı ses çıkışı diyorsanız telefonuzun kulaklıgını takın deneyin ses geliyorsa elektronikçilerde ses sistemi için çeviriciler mevcut uygun olan jack dönüştürücü ile kullanabilirsiniz. Benim kişisel kanaatim bu cihazı monitörle kullanamayacaksınız. AV nin anlamı yazdığına göre Audio ve Video demekmiş sanırım, daha cihazı almadım ama sorumun cevabına göre alacağım en kısa zamanda.Tek sıkıntı nasıl ses alıcaz. Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Birinci yöntem, uydu alıcının üzerinden ses çıkışı almak. Linkini verdiğiniz cihazda doğrudan ekstra bir ses çıkışı görünmüyor. Ses çıkışı verebilen farklı bir model uydu alıcı tercih edilebilir. İkinci yöntem, HDMI üzerinden uydu alıcıyı monitöre bağladıktan sonra sesi doğrudan monitör üzerindeki ses çıkışından almak. Ses çıkışı her markada bulunmayabiliyor. Kontrol etmek lazım. Üçüncü yöntem, linkteki cihaz üzerinde yer alan AV soketini kullanmak. Öncelikle bu kısmın giriş mi yoksa çıkış mı olduğundan emin olmak lazım. Büyük ihtimalle çıkış olduğunu varsayıyorum. Bu durumda aşağıdaki şekilde bir kablo işinizi görecektir. Sarı soket görüntü. Diğer iki soket ise sağ-sol ses için kullanılıyor. Dördüncü yöntem çok verimli olmayacaktır ama yine de seçenek olarak aklınızda bulunsun. Aşağıdaki şekilde bir kablo ile HDMI' ı RCA ve VGA soketine çevirerek kullanabilirsiniz ama bu durumda full hd görüntü alamazsınız. Arkadaşlar Merhaba; Başlıkta da belirttiğim gibi evdeki 22'' monitörü Tv yapma düşüncesindeyim forumların birçoğunda bilgi var ama ses konusunda hala net bi bilgiye ulaşmış değilim, LİNK deki ürünü alarak ve monitörün dvi girişini hdm a çevirici ile bağlayıp görüntü alabiliceğimde sıkıntı yok tek sıkıntı ses olayını nasıl halledeceğimiz evde logitech 2+1 ses sistemi var bunu bağlamayı düşünüyorum linkdeki cihazca AV girişi var sanırım burayla ilgili birşeyler yapmak lazım ama ne yapılması lazım bilgisi olan varmıdır? iyi forumlar. Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Birinci yöntem, uydu alıcının üzerinden ses çıkışı almak. Linkini verdiğiniz cihazda doğrudan ekstra bir ses çıkışı görünmüyor. Ses çıkışı verebilen farklı bir model uydu alıcı tercih edilebilir. İkinci yöntem, HDMI üzerinden uydu alıcıyı monitöre bağladıktan sonra sesi doğrudan monitör üzerindeki ses çıkışından almak. Ses çıkışı her markada bulunmayabiliyor. Kontrol etmek lazım. Üçüncü yöntem, linkteki cihaz üzerinde yer alan AV soketini kullanmak. Öncelikle bu kısmın giriş mi yoksa çıkış mı olduğundan emin olmak lazım. Büyük ihtimalle çıkış olduğunu varsayıyorum. Bu durumda aşağıdaki şekilde bir kablo işinizi görecektir. Sarı soket görüntü. Diğer iki soket ise sağ-sol ses için kullanılıyor. Dördüncü yöntem çok verimli olmayacaktır ama yine de seçenek olarak aklınızda bulunsun. Aşağıdaki şekilde bir kablo ile HDMI' ı RCA ve VGA soketine çevirerek kullanabilirsiniz ama bu durumda full hd görüntü alamazsınız. Cevap için teşekkürler, monitörde hoparlör yok, bu nedenle 3.seçenek mantıklı geliyor onun için de cihazın üretici firması ile görüşmek sanırım mantıklı olur ben bi görüşeyim bakalım ne diyecekler. Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 (düzenlendi) Monitörde hoparlör olmayabilir, benim sormak istediğim o değildi. Piyasadaki HDMI girişi bulunan monitörlerin bir kısmında HDMI'dan gelen sesi vermek için hoparlör çıkışı bulunabiliyor. O şekilde bir çıkış varsa onu kullanabilirsiniz demek istemiştim. Aşağıdaki mavi giriş; Üçüncü seçeneğin bazı dezavantajları olabilir. Görüntü HDMI üzerinden gelip ses AV analog çıkışı üzerinden alınabiliyor mu? Cihaz bunu destekliyor mu önce buna bakmak lazım. Alınsa bile ses ve görüntü arasında senkron sorunları yaşanması muhtemel. Cevap için teşekkürler, monitörde hoparlör yok, bu nedenle 3.seçenek mantıklı geliyor onun için de cihazın üretici firması ile görüşmek sanırım mantıklı olur ben bi görüşeyim bakalım ne diyecekler. 9 Mart 2016 tarihinde Kazım Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Monitörde hoparlör olmayabilir, benim sormak istediğim o değildi. Piyasadaki HDMI girişi bulunan monitörlerin bir kısmında HDMI'dan gelen sesi vermek için hoparlör çıkışı bulunabiliyor. O şekilde bir çıkış varsa onu kullanabilirsiniz demek istemiştim. Aşağıdaki mavi giriş; Üçüncü seçeneğin bazı dezavantajları olabilir. Görüntü HDMI üzerinden gelip ses AV analog çıkışı üzerinden alınabiliyor mu? Cihaz bunu destekliyor mu önce buna bakmak lazım. Alınsa bile ses ve görüntü arasında senkron sorunları yaşanması muhtemel. bendeki monitör de 2 çıkş var sadece 1 analog 2 dvi , dvi ı da hdmi çevirici ile çevirip alacağım cihaza bağlayacağım. Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Eğer o şekildeyse, dediğinizden başka bir alternatif kalmıyor zaten... bendeki monitör de 2 çıkş var sadece 1 analog 2 dvi , dvi ı da hdmi çevirici ile çevirip alacağım cihaza bağlayacağım. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Ben de takipteyim, evde kullanmadığım bir 22 lcd aoc monitör var, çıkışı vga. 1 adet hdmi to vga dönüştürücü alıp http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/hdmi-to-vga-cevirici-kablo-2015-chip-siyah-211238847 2+1 hoparlör var bende de, kafamdaki tek soru işareti de bu, av çıkışına bağlayabiliyor muyuz? Ya da bağlayabileceğimiz bir cihaz var mı? Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 (düzenlendi) Ben de takipteyim, evde kullanmadığım bir 22 lcd aoc monitör var, çıkışı vga. 1 adet hdmi to vga dönüştürücü alıp http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/hdmi-to-vga-cevirici-kablo-2015-chip-siyah-211238847 2+1 hoparlör var bende de, kafamdaki tek soru işareti de bu, av çıkışına bağlayabiliyor muyuz? Ya da bağlayabileceğimiz bir cihaz var mı? adamın biri yapmış ama ses olayını nasıl yaptığı ile ilgili detaylı birşey söylememiş LİNK den bakabilirsin. 9 Mart 2016 tarihinde Mesut Eyibil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Arkadaşlar az önce firma ile görüştüm bana büyük ihtimalle AV çıkışına normal hoparlörün jakını takınca olması gerekir dedi,olmaz ise kablo ile düzenlemeniz lazım dedi yukarda ki videoda da gördüğüm kadarı ile adam direk jakı takmış ben alıp deneyeceğim olmadı geri veririm burdan da sonucu paylaşırım. iyi forumlar. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 adamın biri yapmış ama ses olayını nasıl yaptığı ile ilgili detaylı birşey söylememiş LİNK den bakabilirsin. İzledim bu videoyu. Ya da şöyle bir şey alıp kullanacağım http://www.hepsiburada.com/dark-full-hd-tv-box-1920x1200-cozunurluklu-dahili-hoparlorlu-harici-tv-kutusu-dk-ac-tvbox1920-p-BD85435 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 İzledim bu videoyu. Ya da şöyle bir şey alıp kullanacağım http://www.hepsiburada.com/dark-full-hd-tv-box-1920x1200-cozunurluklu-dahili-hoparlorlu-harici-tv-kutusu-dk-ac-tvbox1920-p-BD85435 Bu cihaz uydu değil ama analog TV, farkında siniz değil mi? Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Ben yillardir evdeki monitoru kullaniyorum. Ilk olarak uydu alicinin eski anten cikisindan harici tv karti almis ve ona anteni girdikten sonra vga uzerinden boruntu aktardim monitore. Uzerinde hoparlor vardi ama ben mini kulaklik cikisindan bir ucu erkek diger ucu rca ile anfili hoparlore bagladim. Ekran karti miyadini doldurunca, dsmart yan oda aldim. Ayni sekilde goruntuyu dvi-hdmi cevirici ile aktardim. Sesi ise uydu alicisnin arkasindaki rca ses cikislarindan yine ayni hoparlore verdim. Linkteki cihaz hdmi cikis nedeniyle bence ek bir ses terminali icermiyor. Basit bir model oldugu icin ekstra ses cikiisina ihtiyac duymamis olabilirler. Hoparlor setinin arkasindaki girise uygun cikisli bir uydu alici is gorur ya da en kotu ihtimalle kulaklik cikisi olsa yeter. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Bu cihaz uydu değil ama analog TV, farkında siniz değil mi? Değildim Yorum bağlantısı
Engin Deniz 12 Mart 2016 Paylaş 12 Mart 2016 HDMI Erkek Adaptörü Vga Erkek Adaptör Standart Hdmi Video Vga + Audio Converter 1080 P DVD Tablet PC için TV Monitör 1.8 M http://s.aliexpress.com/EBFVrMzI (from AliExpress Android) Bu kabloda ses çıkışı da mevcut gibi. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Mart 2016 Paylaş 12 Mart 2016 HDMI Erkek Adaptörü Vga Erkek Adaptör Standart Hdmi Video Vga + Audio Converter 1080 P DVD Tablet PC için TV Monitör 1.8 M http://s.aliexpress.com/EBFVrMzI (from AliExpress Android) Bu kabloda ses çıkışı da mevcut gibi. İşte aradığım ürün, teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 14 Mart 2016 Yazar Paylaş 14 Mart 2016 HDMI Erkek Adaptörü Vga Erkek Adaptör Standart Hdmi Video Vga + Audio Converter 1080 P DVD Tablet PC için TV Monitör 1.8 M http://s.aliexpress.com/EBFVrMzI (from AliExpress Android) Bu kabloda ses çıkışı da mevcut gibi. Paylaşım için teşekkürler ama buna hiç gerek kalmadı 8-10 tl tlik dvi-hdm çevirici yada vga-hdmi çevirici alarak ve aldığınız uydu alıcının AV çıkışına hoparlörü bağlayınca ses geliyor bizzat denendi, ben kendi sistemimi henüz kurmadım uydu alıcını cuma aldım ancak bugün kargoya vericek yarın fln tüm sistemi kurup paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Paylaşım için teşekkürler ama buna hiç gerek kalmadı 8-10 tl tlik dvi-hdm çevirici yada vga-hdmi çevirici alarak ve aldığınız uydu alıcının AV çıkışına hoparlörü bağlayınca ses geliyor bizzat denendi, ben kendi sistemimi henüz kurmadım uydu alıcını cuma aldım ancak bugün kargoya vericek yarın fln tüm sistemi kurup paylaşacağım.Bekliyoruz hocam Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 16 Mart 2016 Yazar Paylaş 16 Mart 2016 Bekliyoruz hocam Merhaba LİNK de yeni konu açarak nasıl yapıldığını paylaştım bakabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Mart 2016 Paylaş 17 Mart 2016 Lpg li monitör ile olurmu iş Konunun çözümü burada, http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/280634-monit%C3%B6r%C3%BC-tvye-%C3%A7evirmek-isteyenler-buyursun/ Yorum bağlantısı
Recommended Posts