Eren Gökmen 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Forumdaki naylon furyasina (özellikle peco) kayitsiz kalamadim. Bu da benim naylon… Nam-i deger Obez J 2007 1.6 TDCI Focusumdan cok memnundum ama malesef uzun yolda hizlanmada pek nazliydi. O nedenle arayislara girdim. Yine Ford istiyordum ama secenek 140-163 beygirdi. 140 yeterli gelmedi. 163 ise vergiden dolayi elendi. Aslinda 163ün oluru vardi ama bir Ford klasigi olarak bir özellik var, bir özellik yok seklinde satildigi icin, bulmasi zor ve fiyatlari malesef ederinden fazla oldugu icin Ford (cmax,smax) dan vazgectim (mesela bluetooth var, cruise control yok. Koltuk isitma var, xenon far yok vs hepsi paket tabi ama cruise controlsüz titanium…). Arayista oldugum dönemde internetten bircok arabanin hizlanma videolarini seyrettim. Beni en cok cezbeden Civic oldu ama kücük geldi. Accrodun ise 2. Elini bulmak büyük mesele ki zaten esim o tarz bir araba istemedi (accord, mondeo, mazda6 gibi sedanlar). Ilk gördügümüz günden beri bir 3008 meraki vardi ikimizde de. Uygun fiyatli ve neredeyse fulle yakin olan bir 3008 bulunca ikimizde hayir diyemedikJ Sonra forumda 3008 kullananlarin görüslerini aldim. Sagolsunlar kimse yardimini esirgemedi. Özellikle Lokman abi ve Hamza Atmaca cok yardimci oldular. Herkese tekrar tesekkürler. Gelelim araca: 2010 2.0 HDI 150 beygir, 6 ileri düz vites. Yaklasik 6-7 aydir kullaniyorum, 7000 km kadar yaptim. Aracin fullün fullünden eksikleri sanirim sadece alarm ve arka koltuk multimedya sistemi, Jbl ses sistemi (gerci iyiki de yok. Cünkü stepnenin yerinde duruyor. Stepnesiz yola cikinca kendimi kötü hissediyorum J ) Özellikler: -Hiz sabitleme ve hiz sinirlama (adaptif degil) -Adaptif xenon farlar -Önlü arkali park sensörleri -Wip com 3d telefon özellikli (bluetooth ya da sim kart), navigasyonlu multimedya sistemi -Headup display (bu özellik icin önceden olmasada olur diyordum. Artik kadrana hic bakmiyorumJ Bu ekran üzerinde hiz, öndeki aracla mesafe, hiz sinirlayici ve sabitleyicinin bilgilerini görebiliyoruz. Navigasyon yönlendirmeleri malesef eklenmemis. Onu da ya navigasyon ekranindan ya da kadranin ortasindaki ekranda görebiliyoruz. Ayrica navigasyon ön konsolun üzerine konumlandirildigi icin gözü yoldan pek ayirmadan rahatca görülebiliyor.) -Grip control: bu enteresan bir özellik. Kar, kum, camur gibi sartlarda cekisi kontrol ederek aracin düzgün bir sekilde ilerleyebilmesini sagliyormus. Komple karli yolda deneme firsatim oldu. Etkili bir sistem ama 4 ceker, civili lastik etkisi beklememek gerek, zaten araba önden 2 cekerli. Sadece normale göre esp yi ve gaz vermeyi daha iyi kullanarak arabayi cizgisinde tutmaya calisiyor. Bu arada grip control tusunun bardakliga konumlandirilmasi dolayisi ile tek bardaklik yeri var. Focusta da 2. göz kolcagin altinda kaliyordu sinir oluyordum. Bazen tasarlayan kisilerin tasarim asamasinda hic deneme yapmadiklarini düsünüyorum) -Yokus kalkis destegi -Isitmali, elektrikli, deri koltuklar ve deri döseme -Yagmur ve far sensörü -Kolcak altinda kocaman bir sogutma gözü, minnacik bir torpidoJ Kolcak kapagini yana acilir yapmislar. Sürücü icin problem degil ama yolcu icin sogutma gözünden icecek cikartmak biraz zor oluyor. O kadar kötü degil ama arkaya dogru acilsa daha iyi olurdu -Sesli kontrol sistemi (cok iyi calisan bir sistem, tek eksigi klima kontrolü yapilamiyor) -Cam tavan Vs… aklima simdilik bunlar geldi. Sürüs özellikleri: Arac yüksek oldugu icin görüs yününden yola iyi bir hakimiyet sagliyor. Yol tutusu belki bir cmax kadar olmasada bekledigimin üstünde. 16lik lastiklerle bunu beklemiyordum acikcasi ama sanirim bundaki en büyük etken pejonun 150 beygir ve üstü arabalarda kullandigi Dynamic Roll Control sistemi diye düsünüyorum. Bu sistem arabanin virajlarda egilmesini önlüyor ve dengede tutuyor. Debriyaji cok asagida ve hemen kavriyor. Forddan gecince alismasi biraz zor oluyor. Kötü noktalardan biri pedallarin birbirine cok yakin olmasi. Benim ayaklarim 41 numara pek sorun yaratmiyor ama belki büyük numaralarda sorun yaratabilir. Motor sesi iceriden pek duyulmuyor. Ilk basta alisamamistim ama sonradan alisiliyor. Yol sesi fena degil. Yüsek hizlarda aynalardan biraz rüzgar sesi duyuluyor. Yalitimi bence basarili. Kötü yalitimli bir arabaya göre cok iyi, iyi yalitimli bir arabaya göre fena degil diyebilirim. Yakit, normal kullanimla yazin ortalama 6-7 litre arasi. Kisin 6,5-7,5 arasi. Sürekli kisa mesafede bu 7.5-8.5 litreye kadar cikiyor. Uzun yolda 130-140 arasi hizlarda ise 6.0-6.5 arasi. Hic 90-110 gibi hizlarda uzun süre deneyemedim. O kadar sabirli degilim ama o hizlarda 5 litre veya alti cok rahat olur gibi. Bu degerler depo degerleri ve gözlemledigim kadariyla yol bilgisayari biraz az gösteriyor. Arac 6 vites. Maksimum torkunu 2000 devirde veriyor (340Nm). 2. Vites 2000 devirde 35km/h, 3. Viteste 53km/h, 4.viteste 70-75km/h, 5 te 90-95km/h, 6 da 110-115 km/h ile gidiyor. 6. Vites 150kmh ile giderken devir 3000den az oluyor (tam bakmadim kac olduguna, degerlerin hepsi asagi yukari bu sekilde tam inceleme firsatim olmadi) . Daha önceden okudugum testlerde arac icin farkli görüsler mevcut: örnegin genel olarak almanlar araci yerin dibine sokuyor. Yanli test yapiyorlar. Okudugum Almanca, Ingilizce ve Türkce testler ve kullanici yorumlarindan anladigim kadariyla, 1.6 Hdi otomatik olan, kötü (veya aliskanlik gerektiren) vites gecisleri nedeniyle pek begenilmemis. Aisin üretimi Eat6 tam otomatik sanzimana sahip olanlar ise oldukca begenilmis ve yakit tüketimi de uygunmus. Bence 1500 kilodan fazla agirliga sahip olan bu arac icin 1.6 motor yetmiyor(kullanicidan kullaniciya degisir tabi). Vergi sisteminden dolayi Türkiyede 2.0 ve üstü motor deyice akillar hemen mondeo gibi d sinifi ve sedan araclara kayiyor. Bence 2.0 dizel cmax, 3008 vs gibi araclarda opsiyon olarak sunulmali (burada da vergiler beygir üzerinden oldugu icin 2.0 dizeller pek tercih edilmiyor ama opsiyon olarak araclar siparis edilebiliyor ve genelde 4-8 hafta arasinda arac teslim ediliyor) Türkiyede böyle bir imkan var mi bilmiyorum 2.0tdci cmax tercih edecek insanlar illaki vardir. Testlerde elestirilen bir konu da crossover araclar. Bu elestiriyi yapanlar crossoveri sevmedikleri icin genelde tüm crossoverlari kötülüyorlar, hele bir de araba fransizsa... Crossover diye bir segmenti kabul etmiyorlar. Halbuki bu crossover araclar tam benim istedigim araclar ve benim gibi düsünen bir sürü insan var. Crossoverlar kücük jip görünümünde, genelde sadece önden ceker, yüksek, bagaj hacmi olarak genelde c segmentinden biraz daha fazla hacim sunan, c sinifi kadar masrafi olan araclardir. Bir de b sinifi üzerine kurulmus crossoverlar var. Bence cok kücük kaliyorlar ama tercih meselesi tabiki. 3008in ic mekani gayet güzel, ferah ve kaliteli malzemeden yapilmis. Eski pejolara benzemiyor, bunda deri dösemenin etkisi büyük. Diger dösemenin ve plastiklerin nasil oldugunu bilmiyorum. Bazi sacmaliklar tabiki mevcut. Mesela direksiyon hala ayni, bombos tasarimda… Eski versiyonlara göre sadece hatlarini keskinlestirmisler, birazcik daha modern görünüyor ama en azindan 508in direksiyonunu koysalar cok daha modern ve teknolojik olurdu. Baska bir sacmalik da anahtari. Bendeki anahtar 2 tuslu ve 5 senede bombe yapmis. Sanki 1999 model arabanin anahtari gibi duruyor. Gelelim bugüne kadar yasadigimiz sorunlara: -Far yikama calismiyordu. Aldigim galeri tarafindan ücretsiz degistirildi. -Hala cözemedigim hava cok sogukken, arac biraz isinana kadar, debriyaja bastigimda veya gaz verip cektigimde tak diye bir ses geliyor. Eksoz ile alakali oldugunu düsünüyorum, cift kütleli volandan da olabilir. Az birsey isindiktan sonra ses kalmiyor. En kisa zamanda baktiracagim. -Yine cok soguk havalarda ön ve arka cam buhar yapiyor ve cok soguk olunca cam icten donuyor. Klima filtresini kontrol ettim. Normal filtre takili ve resmen sokusturulmus icine. Egilmis bükülmüs. Düzelttim biraz ama en kisa zamanda aktif karbon filtre ile degistirecegim. Ayrica soför tarafi ayak kismi islaniyordu. Kapidan geldigini buldum. Giderlerini actim. Artik islanmiyor ama ön camdaki buhar az da olsa devam ediyor. Henüz kurumamis da olabilir. Gerci ikamet ettigim yer ormana ve nehire yakin oldugu icin hava hep nemli. Diger arabalar da distan buz tutuyor ama ic kismini bilemiyorum tabiki. Normal de olabilir. Aklima gelenler simdilik bunlar. Araba ile ilgili merak ettiginiz her konuda yardimci olabilirim. Birkac tane fotograf: 9 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Allah kazasız belasız binmeyi nasip eylesin Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Allah kazasız belasız binmeyi nasip eylesin Güle güle kullanın Cok tesekkürler Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Çok güzel maşallah. Bu kadar dolu bir aracın direksiyonu neden fonksiyonel olmaz hayret edilecek bir durum yani.. 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 hayırlı olsun Çok güzel maşallah. Bu kadar dolu bir aracın direksiyonu neden fonksiyonel olmaz hayret edilecek bir durum yani.. Tesekkürler. Ah bi anlasam Hayrettin Abi Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Wıp Com 3d ye az rastlanır.Manuel olması çok daha iyi olmuş.Çok güzel araba 3008 Maşallah çok güzel,Allah kaza bela vermesin Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Wıp Com 3d ye az rastlanır.Manuel olması çok daha iyi olmuş.Çok güzel araba 3008 Maşallah çok güzel,Allah kaza bela vermesin tesekkürler. Wip com 3d ile sesli komut özelligi oldugu icin tercihte birinci siradaydi. eksi yönü ise navigasyon sirasinda yolun maksimum hiz limitini eklememisler. Bir ara 163 lük otomatik vites alsakmi diye düsündük ama 163 beygir olmasina ragmen hizlanma degerleri daha kötüydü ve manuel vitese aliskinligimiz var. Bir de sorun falan cikar diye tercih etmedik. Belki tiptronik yerine, kara düzen otomatik eat6 olsaydi onu alabilirdik Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Çok güzel. Kazasız belasız. Yanılmıyorsam 4008e binmiştim bir zamanlar işe gidip geliyorduk. Aklımda çok sessiz ve büyük olduğu birde bagajdan orjinal sub olduğu kalmış Yorum bağlantısı
Önder Özcan 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Hayirli olsun,naylon olsun da gerisi onemsiz Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Çok güzel. Kazasız belasız. Yanılmıyorsam 4008e binmiştim bir zamanlar işe gidip geliyorduk. Aklımda çok sessiz ve büyük olduğu birde bagajdan orjinal sub olduğu kalmış Hayirli olsun,naylon olsun da gerisi onemsiz Cok tesekkurler Yorum bağlantısı
Ali Yasir Bilici 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 tesekkürler. Wip com 3d ile sesli komut özelligi oldugu icin tercihte birinci siradaydi. eksi yönü ise navigasyon sirasinda yolun maksimum hiz limitini eklememisler. Bir ara 163 lük otomatik vites alsakmi diye düsündük ama 163 beygir olmasina ragmen hizlanma degerleri daha kötüydü ve manuel vitese aliskinligimiz var. Bir de sorun falan cikar diye tercih etmedik. Belki tiptronik yerine, kara düzen otomatik eat6 olsaydi onu alabilirdik Güncellemeyle yüklenirmi acaba,Manuel en iyisi hocam.Auto6R yi tercih etmeyinde aman Yorum bağlantısı
Hüseyin Vuruşkan 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Buna naylon demek biraz haksızlık olmuyor mu çok güzel. kazasız belasız binin inşallah 1 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Allah kazasız belasız binmeyi nasip eylesin Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Eren kazasız belasız kullanmak nasip olur İnşallah. MPV araba candır Ben yıllardır C-Max ile hemen hemen tüm Avrupa'da dolaşmış biri olarak söyleyebilirim. Belki bu sene Avusturya'da karşılaşırız Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Güncellemeyle yüklenirmi acaba,Manuel en iyisi hocam.Auto6R yi tercih etmeyinde aman Arac 2010 model alindigindan beri birkac guncelleme almis. Ben su anda en son versiyonu kullaniyorum ama malesef hala eklemediler. Bu saatten sonra da eklemezler sanirim. Bluetooth streaming özelligini de eklemediler... Buna naylon demek biraz haksızlık olmuyor mu çok güzel. kazasız belasız binin inşallah Hala naylon kisimlar mevcut tamam hakkini yemiyelim, peco son arabalarda durumu kurtarmaya basladiCok tesekkurler Allah kazasız belasız binmeyi nasip eylesin Cok tesekkurler 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Eren kazasız belasız kullanmak nasip olur İnşallah. MPV araba candır Ben yıllardır C-Max ile hemen hemen tüm Avrupa'da dolaşmış biri olarak söyleyebilirim. Belki bu sene Avusturya'da karşılaşırız Tesekkurler hocam. Bu tarz arabalari ferahlik acisindan ben de daha iyi buluyorum. İtalyaya gittik aracla. Oldukca rahatti. Pek yol yorgunlugu yasatmadi bize. Gelecegin zaman mesaj atarsin hocam. İyi günlerde kullanın... Cok tesekkurler 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 nadir ve güzel bir şey Maşallah hayırlı olsun Cok tesekkurler Yorum bağlantısı
Bekir Afşar 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Maşallah Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Viyana bizim ikinci adres Yazları Viyana'yı merkez alıp dolaşıyoruz Avrupa'da. Sen hangi şehirdesin? Belki görüşmek ve bir Viyana buluşması düzenlemek nasip olur Başka arkadaşlar da var Avusturya'da. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Güle güle kullanın. Hem donanımı zengin hem de güçlü, daha ne istenir ki. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Maşallah çok güzel. Allah kaza bela vermesin.. Birşeyi çok merak ediyorum bu soğutucu torpidolar görevini layıkı ile yerine getiriyor mu acaba. İçeceği soğutabiliyor mu yada soğuk olanı koyunca soğuk tutabiliyor mu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts