Osman Uslu 13 Mart 2016 Paylaş 13 Mart 2016 Merhaba Arkadaşlar, Abiler, Öncelikle bu konu daha önce açıldıysa af ola. Çok araştırdım ama soruma cevap bulamadım ve bende yeni bir konu açarak sizlerin benim gibi acemi Ford sahiplerine yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Şimdi sorunum şu 2001 model aracımın ön panel aydınlatması çalışmıyor. Yani gece aracın ne km.si ne hızı ve ne de uzun kısa far işaretlerini kesinlikle göremiyorum. Acaba arabamın gösterge panelinde aydınlatma mı yok. Aydınlatma var da benim arabamda mı bir sorun var. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar. 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 13 Mart 2016 Paylaş 13 Mart 2016 Hacı Murat da dahi gösterge aydınlatması var. Hiç biri çalışmıyorsa ya sigorta atıktır ya da lambalar sönmüştür. Sökülüp bakılması gerekir. Yorum bağlantısı
Osman Uslu 13 Mart 2016 Yazar Paylaş 13 Mart 2016 Hacı Murat da dahi gösterge aydınlatması var. Hiç biri çalışmıyorsa ya sigorta atıktır ya da lambalar sönmüştür. Sökülüp bakılması gerekir. Cevabın için teşekkür ederim Murat abi. Bu sorunu herhangi bir oto elektrikçisi çözebilir değil mi? Yoksa ciddi bir iş mi? Servise gitmek mi gerekir? Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 13 Mart 2016 Paylaş 13 Mart 2016 Önündeki panel sökülse ne olduğu belli olur zaten.civatalari soküp kendinizde bakabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Osman Uslu 13 Mart 2016 Yazar Paylaş 13 Mart 2016 Önündeki panel sökülse ne olduğu belli olur zaten.civatalari soküp kendinizde bakabilirsiniz. Aslında elimden gelir böyle şeyler ama daha büyük bir sorun yaratırım diye korkuyorum. En iyisi bile biri baksın. Teşekkür ederim yardımın için. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 13 Mart 2016 Paylaş 13 Mart 2016 Ben açtım baktım size anlatayım. Öncelikle direksiyonun üstündeki korumayı sökeceksiniz 2 tane vidası var sağda solda. Sonra gösterge panelinin önündeki plastiği cıkartacaksınız. solda 1 üstte 1 orta hava üfleme kanallarının orada 1 tane vidası var en sağda düz plastiğin altında. onları çıkarttıktan sonra gösterge panelinin vidalarını görürsünüz onlar da sökülecek ve ardından göstergenin arkasında kaydırmalı bir kilit sistemi var onu açacaksınız bir ucundan tutup diğer yöne kaydıracaksınız ya da çekeceksiniz öyle olması lazım 180 derece dönüyor gibi. bunu çıkarttıktan sonra arkasında plastik üzerine işli elektrik hattını görürsünüz ya bunlar çalışmıyordur ya da ampuller patlamıştır. Km göstergesinin arkasında arkası plastik küçük bir ampul var sanırım t5 diye geçiyor. Onun haricindeki göstergeler sanırım hepsi led ve anakarta lehimli.Eğer bunlar çalışmıyorsa iyi bir elektrik ustası ledleri değiştirecek ve gerekirle direnç vs takviyesi yapılacak. ben daha önce anlatmıştım sanırım gözünüzden kaçmış sizin işlemleriniz de buna benzeyecek ama bazı farklılıklar var. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/268379-fiesta-mk-4-5-km-g%C3%B6sterge-paneli-i%C5%9F%C4%B1%C4%9F%C4%B1-de%C4%9Fi%C5%9Fimi/ Yorum bağlantısı
Osman Uslu 13 Mart 2016 Yazar Paylaş 13 Mart 2016 Ben açtım baktım size anlatayım. Öncelikle direksiyonun üstündeki korumayı sökeceksiniz 2 tane vidası var sağda solda. Sonra gösterge panelinin önündeki plastiği cıkartacaksınız. solda 1 üstte 1 orta hava üfleme kanallarının orada 1 tane vidası var en sağda düz plastiğin altında. onları çıkarttıktan sonra gösterge panelinin vidalarını görürsünüz onlar da sökülecek ve ardından göstergenin arkasında kaydırmalı bir kilit sistemi var onu açacaksınız bir ucundan tutup diğer yöne kaydıracaksınız ya da çekeceksiniz öyle olması lazım 180 derece dönüyor gibi. bunu çıkarttıktan sonra arkasında plastik üzerine işli elektrik hattını görürsünüz ya bunlar çalışmıyordur ya da ampuller patlamıştır. Km göstergesinin arkasında arkası plastik küçük bir ampul var sanırım t5 diye geçiyor. Onun haricindeki göstergeler sanırım hepsi led ve anakarta lehimli.Eğer bunlar çalışmıyorsa iyi bir elektrik ustası ledleri değiştirecek ve gerekirle direnç vs takviyesi yapılacak. ben daha önce anlatmıştım sanırım gözünüzden kaçmış sizin işlemleriniz de buna benzeyecek ama bazı farklılıklar var. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/268379-fiesta-mk-4-5-km-g%C3%B6sterge-paneli-i%C5%9F%C4%B1%C4%9F%C4%B1-de%C4%9Fi%C5%9Fimi/ Gökhan hocam eline emeğine sağlık Allah razı olsun anlatmışsın güzelce. Verdiğin linki de inceledim inan cesaret edemedim. Fırsat bulduğum bir an ilk işim oto elektrikçisine gitmek olacak. Yorum bağlantısı
Recommended Posts