Özcan Cepheci 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Merhaba. Yeni arabam 1.5 yıllık kullanımdan sonra ilk hafif kazayı ufak tefek sıyırıklarla atlattı. Size kaza teecübelerimi anlatmak istedim ki başınıza gelirse hazırlıklı olun Geçen hafta arabamın sağ çamurluk tarafından sürtme şeklinde darbe geldi ön lastikte yanakta kısa ama derin bir yırtık tamponda derin çizikler ve çamurlukta yamulma meydana geldi çarpan kişi anlayışlı biri çıktı fazla sorun yaşamadan tutanak tutuk.Fazla diyorum çünkü biraz sorunumuz oldu ama sorunun tamamı çarpan kişiden değil prosedürlerden kaynaklandı.Kaza izmir 'de işlek bir cadde üzerinde yaşanıyor genelde trafik polisinin olduğu kavşakta o akşam polis yok . Aracımı eşim kullanıyor ve daha önce ona'da anlattığım şekilde aracın çevresinden birkaç fotograf çekiyor karşı tarafla kaza oluşu hakkında mutabakata varıyorlar ve yolu açmak üzere arabaları yol kenarına çekiyorlar.Birkaç dakika sonra ben olay yerine geliyorum ve arabada her zaman hazırda beklettiğim kaza tutanaklarını doldurmaya başlıyorum.Sıra geliyor karşı aracın sigorta poliçesine birden sigorta poliçesinin olmadığı (yanında olmadığı) ortaya çıkıyor. KAsko firmamı arıyorum ne yapmam gerekiyor diyerek bana sigorta poliçesiz tutanak tutarsanız geçersizdir diyorlar peki ne yapmam gerekiyor diyorum.Cevap Polis çağırıp onlara tutanak tutturun şeklinde. Nedense avea hatlı telefonumdan 155 aranmıyor bir sürü değişik deneme yapmama rağmen polise ulaşamadım sonradan aklıma 112 geldi sağ olsunla durumu anlatınca operatör polisi yönlendireceğini bildirdi ve 10 dk geçmeden bir ekip otosu geldi.Durumu onlara anlatınca kendilerinin tutanak işini yapamıyacaklarını çünkü araçları kaza yerinden çekmişiz dediler ancak karşı tarafın sigortasını kontrol edebileceklerini söylediler.Yapılan kontrolde sigortasının olduğu bitiş tarihini bildirdiler alkol testi yapıp gittiler.Bende onlardan gelen bilgiyle biraz rahatlayarak tutanakları doldurdum karşı tarafın ruhsatın ve ehliyetinin resmini çektim ertesi gün sigorta poliçesinin fotografını göndereceklerini taahüt ederek ayrıldık.Ertesi gün poliçe geldi dosyamı hazırladım Aracımı Servise bıraktırdım hasar gösterildi eksper geldikten sonra değerlendirileceği söylendi (İZKAR) aracı braktıkan 10 dk sonra telefon çalıyor karşımda servisten bir yetkili çarpan aracın ruhsatın eksik olduğunu onu tamamlamadan dosya açamıyacaklarını söylüyor.Eksik kısmı karşı taraf arabayı yeni almış aracın sahibini kayıtlı olduğu kısım henüz eline geçmemiş.Yahu devlet o kısım olmadan arabayı trafiğe salıyor sigorta poliçesi yanında olmadan gezebilirsin diyor sigorta firması ben anlamam kardeşim diyor onuda tamamlıyacaksın diyor.Sigorta firmam benden o kadar para almasına rağmen elinde karşı tarafın sigorta bilgileri araç bilgileri ehliyet fotokopisi olmasına rağmen kıvırmak için yer arıyor. Şansıma karşı taraf uyumlu biri çıktı 2 gün içinde ruhsatın eksik kısımınıda çıkartıp ulaştırdı. Birkaç gün sonra arabamın durumu için servise telefon açıyorum serivis danışmanına aktarılıyorum Arabanız boyada işlemlerin bitmek üzere olduğun bildiriyor aklıma kurt düştü lastik ne oldu değişti mi diye sordum vatandaş şokta servis formunda lastik yazmıyormuş nasıl eksper çağrdılarsa nasıl hasarı inceledilerse lastik yanağındaki yırtığı görmemişler arabanın yanına gidip kendisi görünce lastiğin'de bildireceklerini söyleyip kapattı.Alma günü geldi arabayı aradım durum nedir diyerek'ten 211 TL lastik yıpranma payı düşmüşler %30 benim ödemem gerekiyormuş. 400-460 tl arası bir lastikte %30 211 nasıl olur dedim meğer servis Özel imalat yapıyormuş MICHELIN PRIMACY HP 215 55 R16 93 H lastikleri 600 lira fiyatı varmış birkaç yere sordum 400 TL ye dahi buldum İzmir içinde.Ama yakalandım ya bir defa hadi yapın kurtulayım dedim.Kakomu aradım rücü işleminde yıpranma ödemezsiniz deniyor servis ödemezseniz para iadesi yaparız diyor. En sonunda arabamı aldım İşçilik mükemmel bir hata görmedim Ama hatamın olmadığı bir hasarda kaskomdan yapılıp karşı tarafa rücü edilecek bir hasarda 400 liralık lasiği 600 liraya satıp üzerinden 211 lira ödetmeleri bana baya koydu diyebilirm. son araştırmalarıma göre >Sigortadaki dosyamda lastikten bahsedilmiyordu birkaç gün sonra dosya kapandıktan sonra tekrar arkasını aramayı düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 (düzenlendi) Geçmiş olsun. 400 tl olan lasitiği servis 600 tl ye sigorta şirketine satan servis, zarar eden sigorta şirketi faturayı vatandaşa çıkartıyor. Lastiğin piyasa fiyatını eksper bilmiyor mu? 14 Mart 2016 tarihinde Serkan KARADAĞ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Geçmiş olsun, prosedürler maalesef insanı bezdiriyor. Sanslisinizki hem Eşiniz de bir yaralanma yok, hem de karşı taraf insanoğlu imiş. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Ruhsatın henüz çıkmadığı durumlarda, noterden alınan geçici belge ruhsat hükmündedir.. O belgeyi almanız gerekirdi.. Sonradan farkedilen bir hasar var ise, onun için de dosya açtırabilirsiniz.. Geçmiş olsun.. 3 Yorum bağlantısı
Uğur Ünsal 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Geçmiş olsun. Çok can sıkıcı bir durum olmuş. Allah bir daha kaza bela vermesin Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Çok geçmiş olsun, bununla kalsın ama hakkınızı arayın tabi. Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Kasko poliçeniz hangi şirketten yapıldı yazabilirmisiniz? Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Küçük bir hasar dahi olsa uğraşması çok can sıkıcı. Her şeye rağmen cana gelmesin mala gelsin demek lazım. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Yasir Baş 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Tek teselliniz karşı tarafın çık anlayışlı olması.. Ama oldum olası servislerin bu tutumuna çok kızıyorum. Ufak bir hasar için umulmadık paralar istiyorlar belki bizde kaskodan alıyor ne de olsa deyip sessiz kalmak durumda oluyoruz. Sonra yine bizden çıkıyor. Siz de çok geçmiş olsun..Lastik çok acımasız ve düzenbazca bence.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Kasko ile ilgili yaşanan sorunu anlamadım ben. Lastik kısmını anlamadım. Yorum bağlantısı
Guest Misafir 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Oncelikle kaza yerinden butun evraklari almadan kesinlikle ayrilmam. Yoksa da tedarik edecek, guvenmek isterim ama maalesef su istimale acik. En son kazamda daha beter bir durum vardi adam beni cildirtti bilahere anlatirim, ama herseyi almadan da gondermedim onu. Lastik kismini anlamadim ben. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Öncelikle geçmiş olsun. Sanırım, biz size yeni lastik vereceğiz ama sizin lastik eskiydi onun için %30 u sizden demek istemişler. Oldukça saçma bir durum olmuş. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Lastik kısmını anlamadım. Lastiği servis temin etmiş, dolayısı ile piyasa fiyatıdan yüksek. Lastikten eskime aşınma payı düşülmüş, lastik fiyatı yüksek olunca eskime tenizlatı da dişe dokunur olmuş. Geçmiş olsun. Ben olsam piyasadan temin eder faturasını alır sigorta şirketine gönderirdim. Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Merhaba Araçtaki Akü, lastik, katalizör gibi sarf malzemesi sayılabilecek ve ömrü bittiğinde değişebilecek parçalar için eskime payı düşülür. Lastiklerinizin durumuna göre eksperiniz bir eskime oranı belirleyip bu oranda düşme yapmış sistemin uygulanışı bu şekilde ve burada bir hata yok. ayrıca Trafik sigortanızı yanınızda taşımanıza da gerek yok poliçeniz zaten TRAMER sistemine kayıtlı ve istenildiği anda ulaşılabilir şekildedir. Ayrıca araç yeni tescil ise, ruhsatın sahiplik kısmı yerine "Geçici Tescil Belgesi" verilir bu belge aracın tescili yapılana kadar ruhsat yerine geçer sanırım böyle bir durum söz konusuydu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Merhaba Araçtaki Akü, lastik, katalizör gibi sarf malzemesi sayılabilecek ve ömrü bittiğinde değişebilecek parçalar için eskime payı düşülür. Düşülür kısmı yanlış olmuş Üstad.. Allianz'da otomobillerde düşülmez.. Modeli kaç olursa olsun. Ama haklısın, düşen sigorta şirketleri çok.. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Düşülür kısmı yanlış olmuş Üstad.. Allianz'da otomobillerde düşülmez.. Modeli kaç olursa olsun. Ama haklısın, düşen sigorta şirketleri çok.. Şimdi Allianz'ın özel şartlarını okudum düşülür şekilde bir ibare yok. Ancak sektördeki birçok şirkette uygulama bu şekilde ve özel şartlarda belirtiyorlar. Şimdi Allianz'ın özel şartlarını okudum düşülür şekilde bir ibare yok. Ancak sektördeki birçok şirkette uygulama bu şekilde ve özel şartlarda belirtiyorlar. Örnek bir kasko özel şartı ESKİME KLOZU Kasko Sigortası Genel Sartları'nın B.3.3.2.3 maddesi hükmüaksine, hasar sonucunda tesbit edilecek hasar tutarından, onarım sonucu araçta meydana gelen kıymet artısıdüsülmeksizintazminat ödenecektir. Ancak Lastik, Akü, Egzoz ve KatalitikKonvertör gibi kullanım süresi sınırlı olan sarf malzemeleri veya parçalarda kullanım süresi dikkate alınarak azami % 50 oranında kıymet artısı indirimi uygulanacaktır 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Şimdi Allianz'ın özel şartlarını okudum düşülür şekilde bir ibare yok. Ancak sektördeki birçok şirkette uygulama bu şekilde ve özel şartlarda belirtiyorlar. Özel şartında da yazmaz bir şey. Otomobillerde, kasko yapıyorsa yaşa bakmaksızın tamamını yeni parça fiyatıyla öder. Yani ya yapmaz, ya tam öder.. Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Özel şartında da yazmaz bir şey. Otomobillerde, kasko yapıyorsa yaşa bakmaksızın tamamını yeni parça fiyatıyla öder. Yani ya yapmaz, ya tam öder.. forever allianz 1 Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 14 Mart 2016 Paylaş 14 Mart 2016 Geçmiş olsun. Teşekkürler paylaşım için. Yorum bağlantısı
Recommended Posts