İçeriğe Yönlendir

Hız Göstergesi Ve Km Sayacı Sorunu

Harun Sayın

Recommended Posts

Harun Sayın

Merhabalar,

Bir yıldan beri hız göstergesi ile sıkıntılarım var.

Önceleri bazen 40-50 km mesafe hiç çalışmıyordu, sonrasında kendi kendine çalışmaya başlıyordu. 2015'in 4-5 inci aylarında hiç çalışmamaya başladı. Ne gittiğim hızı görebiliyorum, ne de km sayacı çalışıyor. Zaten ikisi birbirine bağlantılı sanırım.

500-600 km yaptım böyle. Ve göstergelerin bulunduğu kısmı söktüm. Mekanik değil elektronik. Kablo bağlantı soketlerini wd40 ile temizledim. Camın içinin tozlarını aldım ve kapatıp geri yerine montajladım.

Çalıştırdım ve hiç problem yok çok güzel çalışıyor. Bir ay sonra tekrar çalışmamaya başladı, aynı soketi temizleyip tekrar taktım. Ve yine çalıştı.

Bir iki ayda bir tekrarlayarak bu güne kadar geldik. Yine temizledim taktım ve sonuç hüsran hiç çalışmıyor.

Ha! Bu arada obd2 ile bağlanıp baktığımda hız normal olarak gösteriyor. Hiç problem yok. Arıza kodu da vermiyor.

Aracım 97 model glx.

Yorum bağlantısı
Misafir

Benimkinde durduğu yerde km yapıyordu araba, km hız sensörü diye bir parça değiştirip düzeltmiştik.Hatta bu benim araçta otomatik vites olması sebebiyle vites geçişlerini de sapıttırıyordu.40 km hız bile çıkmamışken gösterge 100 fln gösterince araba 3-4. vitese atıyordu.

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

eğer gösterge değişmesi gerekirse bi tanıdığımda vardı en son gittiğimde .. lazım olursa özelden ulaşın kendisini ziyarete gidip fiyat ve görsellerini temin edebilirim sizin için.

Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu

Hız göstergesini bilmem ama benimde km sayacı bozuktu sifirliyordum 1 km gitmeden 40 km gösteriyordu..Bir gün başka bir arıza için bilgisayara bağladık o arıza olayimizi hallettikten sonra ustama bak bakalim başka bir arıza gösteriyor mu dedim tüm bölümlere bakarken hız sensörü arızası tespit ettik arizayi direkt sildik o gün bu gündür km sayacı düzeldi...

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Direkt silmek yetmez ama o sensör değiştirilmeli bence. Ama iyi bir ustaya söktürün zira sökerken kırılıyor meret. Şanzuman işçiliği çıkıyor bir de

Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu

Vallahi biz bilgisayardan sadece arıza sil yaptık ve düzeldi nasil oldu bende anlamadim ama iyi oldu

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Vallahi biz bilgisayardan sadece arıza sil yaptık ve düzeldi nasil oldu bende anlamadim ama iyi oldu

Yorum bağlantısı
Harun Sayın

Sensörden olsa arıza kodu vermesi gerekmez mi?

Beyinden hız bilgisi alıyorum obd2 ile.

Problem görünmüyor. Göstergede yada kablolarında diye düşünüyorum sorunu.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yasin YALÇIN

Aracinizda yol bilgisayarı var ise km sensörü bozuk olsa bile orada gidilen mesafe dogru şekilde gösteriliyor. Aracda birden fazla km sensoru var muhtemelen. Benimde km sensorum arizaliydi. ya 0 gosteriyordu yada dogru. Km sensörü ne 120 tl den fazla vermeyin..

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Selim Kılınç
(düzenlendi)

Evettt bende aranıza katıldım hemen tecrübelerimi yazıyorum;

Niğde otobanında 110 120 ile giderken hız göstergemin 10km/s aşağı düştüğünü devir saatinin yükseldiği geri devrine geldiğini yani otomatik 4 vitesten 3 e düşüp 4 e çıktığını farkettim. Panik hali tabi anam yandık dedim aracı sağa çektim.

Ellem et küllem et sigortaları motordaki görüntüyü gözle kontrol bulamadık tabi sonra yola tekrar çıktım devir saati hararet göstergesi benzin göstergesi faaldi. Hız ve km ayrıca yol bilgisayarı anlık yakıt tüketim menüsünün 55 lt/100 de takılı kaldığını farkedince Hız km sensöründen olduğu aklıma geldi.

Kayseriye kadar 3 vites 117km yol geldim. Hemen Yaşar Ustanın yanına durumu anlattım ve motorcraft sensör aldım fiyat 150tl artı işçilik işlem tamam.

Bi yol bilgisayarım anlık yakıt tüketimimde bi sıkıntı var.

Halletmeye çalışıyorum.

tarihinde Selim Kılınç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...