İçeriğe Yönlendir

Şanzıman Sesi Deli Edecek :(

mehmet çağlayan

Recommended Posts

mehmet çağlayan

Merhaba değerli üyeler abiler, benim araç 2001 mk3 2.0 Ghia. viteste normal seyir ederken ayağımı gazdan çekip tekrar  basınca tak tuk ses geliyor bu ses ne motor kulağı ne şanzuman kulağı hespine baktırdım hatta bu ses şanzıman yağını değiştirdikden sonra oldu, depriyaj setini de değiştirden sorna bi uğultu sesi  başlamıştı şimdi de bu daha öncede foruma bahsettim. usta şanzımandan geldiğini söylüyor sesin söküp şanzumancıya gönderilim diyor sizce neden kaynaklanıyor olabilir ? 

Bu arada şanzımancı da bir mondeo mk3 220 hp şanzımanı var uyumlu araçla vites araları falan çok uzuyormuş. benim şanzımanın üstüne 600 tl civarında bir ücret istiyor sizce değişsem bir düzn sorunu olur mu ? saygılar iyi günlür mutlu mondiler

Yorum bağlantısı
Ali Gök

eğer kendi şanzımanınızı tamir ettirmek daha ekonomikse daha garanti bir yoldur. 

Yorum bağlantısı
mehmet çağlayan

bilemiyorum ki valla abilerim yarın kısmet olursa götüreceğim 220 lik şanzımanıda araştırdım muhteşem olacakk gibi görünüyor ama bakalım artık. yarın yazarım tekrar durumu öğrenince

Yorum bağlantısı
Misafir

bilemiyorum ki valla abilerim yarın kısmet olursa götüreceğim 220 lik şanzımanıda araştırdım muhteşem olacakk gibi görünüyor ama bakalım artık. yarın yazarım tekrar durumu öğrenince

Muhteşem olsaydı, ford bunu yapar muhteşem araçlar satardı. Neden yapmamış? Bu işin tekniğini bilenlere danışmadan asla karar vermeyin. Çok pişman olabilir, fazladan büyük masraflar yapabilirsiniz. :yes:  :flowers:

Yorum bağlantısı
mehmet çağlayan

Ford bunu zaten ST mondeolarda yapmış 

Yorum bağlantısı
Misafir

Ford bunu zaten ST mondeolarda yapmış 

200 hp lik araca uygun şanzımanı çevirmeye çalışan 145 hp lik motorun çilesi roman olur...

Yorum bağlantısı
mehmet çağlayan

200 hp lik araca uygun şanzımanı çevirmeye çalışan 145 hp lik motorun çilesi roman olur...

Sende haklısın abi
Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız
(düzenlendi)

bu tak tuk sesi her viteste yapıyor mu? yoksa düşük viteslerde -1. veya 2. viteste- mi yapıyor?

tarihinde Ersel YILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
mehmet çağlayan

bu tak tuk sesi her viteste yapıyor mu? yoksa düşük viteslerde -1. veya 2. viteste- mi yapıyor?

aynen 1 2 3 de yapıyor

Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

aynen 1 2 3 de yapıyor

"aks"lerde boşluk olabilir mi acaba? ustalarınız bununla ilgili bir şey söyledi mi?

Yorum bağlantısı
mehmet çağlayan

"aks"lerde boşluk olabilir mi acaba? ustalarınız bununla ilgili bir şey söyledi mi?

Abi sormadım ama debriyaj setini değistirirken o lastik ve balataları tutan şanzımanın içinden gelen bağlatıları adını tam bilmiyorum onları çekiçle vura vura çıkardı o zarar vermiş olabilir mi
Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

Abi sormadım ama debriyaj setini değistirirken o lastik ve balataları tutan şanzımanın içinden gelen bağlatıları adını tam bilmiyorum onları çekiçle vura vura çıkardı o zarar vermiş olabilir mi

o konuda birşey diyemeyeceğim. birazdan üstadlar sıkıntın hakkında değerli yorumlarını sizinle paylaşırlar.

Yorum bağlantısı
mehmet çağlayan

o konuda birşey diyemeyeceğim. birazdan üstadlar sıkıntın hakkında değerli yorumlarını sizinle paylaşırlar.

Teşekkürler
Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI
(düzenlendi)

Şanzumanla ilgili aldığım bir bilgiyi paylaşmak istiyorum..

Aracın orjinal şanzuman yağının, aracın kaza sonucu veya herhangi doğacak bir sebepten ötürü şanzumanın  zarar görmesi  ve açılması gerekmediyse orjinal yağın değiştirmemesi gerektiği bilgisindeyim..

Bunun sebebi araca konulan şanzuman yağının ve katkı maddesinin  testler socunu sıcaklığa olan dayanıklılığı sağlanmış ve uyumlu hale getirilmiş olmasıdır..

Aynı orjinal yağı elde etmiş olsak ve değiştirmek istesek bile  doğabilecek en başlıca sorun şu olur..  Şanzuman içersindeki yağın  bir süre sonra  sıvılık özelliğini kaybederek  biraz daha katılaşacaktır.. Şanzuman içersinde sürtünmeden dolayı aşınan bölgelere ve keçelerin arasına katılaşan yağ  yer yapacaktır..

O andan sonra kendi  şanzuman yağının yerine daha temiz ve daha sıvı olan şanzuman yağı ile değiştirilecektir ve sonuç:  Aşınan keçe ve bölgelerde sıvı yağ tutunamayacağından  vites geçişlerinde vuruntu meydana gelecektir..

tarihinde Şener KIRMIZI tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
mehmet çağlayan

Evet bu çok mantıklı yağı değiştirdikten sonra bu sorun başladı bende de

orjinal yağı temin edip koysak olur 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Şanzumanla ilgili aldığım bir bilgiyi paylaşmak istiyorum..

Aracın orjinal şanzuman yağının, aracın kaza sonucu veya herhangi doğacak bir sebepten ötürü şanzumanın  zarar görmesi  ve açılması gerekmediyse orjinal yağın değiştirmemesi gerektiği bilgisindeyim..

Bunun sebebi araca konulan şanzuman yağının ve katkı maddesinin  testler socunu sıcaklığa olan dayanıklılığı sağlanmış ve uyumlu hale getirilmiş olmasıdır..

Aynı orjinal yağı elde etmiş olsak ve değiştirmek istesek bile  doğabilecek en başlıca sorun şu olur..  Şanzuman içersindeki yağın  bir süre sonra  sıvılık özelliğini kaybederek  biraz daha katılaşacaktır.. Şanzuman içersinde sürtünmeden dolayı aşınan bölgelere ve keçelerin arasına katılaşan yağ  yer yapacaktır..

O andan sonra kendi  şanzuman yağının yerine daha temiz ve daha sıvı olan şanzuman yağı ile değiştirilecektir ve sonuç:  Aşınan keçe ve bölgelerde sıvı yağ tutunamayacağından  vites geçişlerinde vuruntu meydana gelecektir..

Kılavuzunda yazıyor ilk yağ 60bin kmde sonra her 40 bin km de bir otomatik şanzuman yağı değişmeli diyorlar.

Bahsettiğiniz durumun oluşmaması için rutin değişmesi gerekmektedir.

Benim aracım 100bin km de önce değişmişti. Arkadaşımın ki hiç değişmemişti. İkisi de aynı km de ve ikimizde 145 binde değiştirdik. Onund ki simsiyah ve çok ağır kokuluydu. Benim ki temizdi.

Bu da değişiminin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Mehmet Özyürek abim de değiştirmekten korkan ve servis değiştirmeyin dediği için değiştirmedi. En son dayanamadı ve gitti değiştirdi. Niye ilk aldığımda değiştirmedim diyordu.

Evet bu çok mantıklı yağı değiştirdikten sonra bu sorun başladı bende de

orjinal yağı temin edip koysak olur 

Biz orjinali de koymadık. Mobil ATF 220 koymuştuk sanırım. Konusu vardı. bir bakayım.

Benim konuştuğum şanzuman klasik OTOMATİK

Konusu da burada.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249592-mk3-benzinli-otomatik-%C5%9Fanz%C4%B1man-ya%C4%9F-de%C4%9Fi%C5%9Fimi/

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Benim şanzuman manuel abi

Onun için vurguladım. Şener Beyin aracı bildiğim kadarıyla Otomatik.

Manuel de olsa o yağın bir ömrü vardır. O yağ mutlaka değişmeli bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI

Mehmet abi varsayalım araç 150 binde veya 180 binde ve şanzuman yağı hiç değişmemiş. Ben yanılıyor olabilirim ama eminim ki yağ değişiminden sonra şanzuman arıza açacaktır. Çünkü bahsettiğim olay kaçınılmaz olacaktır. Bmw kitapçıklarındada şanzuman yağı değiştirilmez diyor. Peki bmw ned2n değiştirilmesini istemiyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet abi varsayalım araç 150 binde veya 180 binde ve şanzuman yağı hiç değişmemiş. Ben yanılıyor olabilirim ama eminim ki yağ değişiminden sonra şanzuman arıza açacaktır. Çünkü bahsettiğim olay kaçınılmaz olacaktır. Bmw kitapçıklarındada şanzuman yağı değiştirilmez diyor. Peki bmw ned2n değiştirilmesini istemiyor

Biz 145 de değiştirdik arkadaşta. Jatco 190 binde değişti.

Benzinli otomatik Mondeo servis bakım kılavuzunda hangi km ne değişeceklerde değişim periyotu yazılmış.

Mehmet Abi derki çalışan sistemi kurcalamayın der. Kendi de değiştirdi [emoji23][emoji23][emoji23]

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Benim araçta manuel benzinli. Yaklaşık 4 ay önce şanzuman yağını değiştirdim, Sebebi ise akslar sökülmüştü, usta akslar sökmeden yağı boşaltmak gerekir demişti, çıkan yağ simsiyahtı. hafif bir boşluk vardı o yüzden akslar kontrol edildi, aksların plastik bağlantı yerlerinin içi söküldü dişliler vardı oradaki gres te simsiyahtı. Usta tertemiz sildi iyice kontrol etti akslarda hiç sıkıntı yok dedi. Sonra mis gibi yeni gres koydu ve kapadı,kelepçeledi. Sonra usulca aksları yerine taktı. Eski yağ iyice süzüldükten sonra yeni yağ koydu, markasını hiç görmedim hiç bilmiyorum, yağ kırmızı renkliydi sanki ya da aracın altı karanlıktı ve yağ dışarıdan dökülmediği için direkt bi tabanca yardımı ile içeri enjekte edildiği için tabancayı çıkarırken hafif sızdı belki ondan ben öyle gördüm. Neyse çok uzattım bu işlemin üzerinden 3000 km yaptım. Çok şükür şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım ne ses oldu ne de geçişlerde problem. Geçen aylarda müthiş soğuk ayaz vardı adanada. O zamanlarda sabahları dahi bile geçişlerde sıkıntı yaşamadım. Bmw kullanan tanıdığım arkadaşlarım var vakti geldiğinde onlarda değiştiler ve sıkıntı olmadı duymadım ben hiç. (Bu arada usta hafif boşlukların sebebi şanzumanın içinden dedi, sıkıntı yaratmaz kullan dedi)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhlis Yeniçerioğlu

BENİM ESKİ LAGUNAMDA VARDI .BU TAK TUK SESLER.sağ AKS DA BOŞLUK ÇIKTI.ondan yapıyormuş

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...