İçeriğe Yönlendir

Direksiyonu Çevirince Gıcırtı Sesi

Ömer Şanlı

Recommended Posts

Ömer Şanlı

fiesta-2006-benzin 

Direksiyonu tam sağ-sol yapınca motor tarafından rahatsız edici bir gıcırtı sesi geliyor.

Şimdiye kadar bu şekilde yapmıyordu.

Yakın zamanda triger-direksiyon-V kayışlarını değiştirdim.Ondan sonra yapmaya başladı.

Değiştiren usta bu arabaların yaptığını söyledi.Direksiyonu sonuna kadar çevirince arabanın yağ pompalayamadığını ve zorlandığını , bu şekilde tutarsam pompayı patlatacağını söyledi.

Acaba yapılabilecek birşey var mı? Konu ile bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Halit Demir

benim onceki aracımda da böyle bi ses  vardı tamircim amortisör bilyasından olduğunu söylemişti. direksiyonu çevirince amortisörün az miktar dönmesini sağlıyormuş. 70 liralık bi parça idi yağlanabilirde tabiki. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Benzer bir durum işlerindeki arkadaşta vardı amortisörlerin üst bilyaları değişti sorun çözüldü

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Taşkıran

fiesta-2006-benzin

Direksiyonu tam sağ-sol yapınca motor tarafından rahatsız edici bir gıcırtı sesi geliyor.

Şimdiye kadar bu şekilde yapmıyordu.

Yakın zamanda triger-direksiyon-V kayışlarını değiştirdim.Ondan sonra yapmaya başladı.

Değiştiren usta bu arabaların yaptığını söyledi.Direksiyonu sonuna kadar çevirince arabanın yağ pompalayamadığını ve zorlandığını , bu şekilde tutarsam pompayı patlatacağını söyledi.

Acaba yapılabilecek birşey var mı? Konu ile bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler.

Bu tip ustalar da amma sinir bozucu oluyor. Böyle yaparsan patlar şöyle yaparsan kırılır falan.. Bunlara kalsa arabanın bir anda dağılması pamuk ipliğine bağlı. Bu kadar kolayca bişey olacağını sanmam işini bilmeyen ustalar bilmiyorum lafını hiç kullanmazlar sundandir bundandır deyip dururlar. Umarim sorunu çözersiniz kolayca
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Şanlı

teşekkürler yorumlar için . başka usta arayışına gireyim ufaktan. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...